17 Οκτωβρίου 2011

Πλημμυρικά φαινόμενα στη Φθιώτιδα!

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Άνοιξαν οι κρουνοί του ουρανού από την Παρασκευή το βράδυ και δεν λένε να κλείσουν.

Αποτέλεσμα πλημμυρισμένοι δρόμοι, σοβαρά προβληματα στο αποχετευτικό δίκτυο των Καμένων Βούρλων ,πιθανόν λόγω παράνομων συνδέσεων κατά το παρελθόν, Κατολισθητικά φαινόμενα στη Δυτική Φθιώτιδα και πτώσεις λίθων στο οδόστρωμα της Εθνικής οδού Θερμοπυλών-Άμφισσας.

Η βροχή αναμένεται να σταματήσει τις πρώτες πρωινές ώρες τις Δευτέρας.

Στα Καμμένα Βούρλα το πρωί του Σαββάτου[.....]

άνοιξε το δίκτυο του βιολογικού καθαρισμού στην ανατολική είσοδο της λουτρόπολης με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι και να βγουν στην επιφάνεια λύματα. Αμέσως σήμανε συναγερμός στον Δήμο Αγίου Κωνσταντίνου-Μώλου και παράλληλα ζητήθηκε βοήθεια από την ΔΕΥΑΛ.
Μετά από προσπάθεια όλη την ημέρα του Σαββάτου και αφού είχε διακοπεί και η παροχή νερού στην ανατολική πλευρά του οικισμού κατόρθωσαν τα συνεργεία να περιορίσουν τις διαρροές αλλα όχι να διορθώσουν και το πρόβλημα κάτι που αναμένεται να γίνει απο την Δευτέρα. Αρχικά μάλιστα υπήρξαν διαμαρτυρίες από ιδιοκτήτες σπιτιών για έντονη δυσοσμία και ύπαρξη λυμάτων ακομη και μπροστά σε σπίτια, βέβαια σε μικρή έκταση και ο Δήμος υποσχέθηκε ότι θα γίνει σχετική απολύμανση.
Στη Δυτική Φθιώτιδα σημειώθηκε κατολίσθηση σε ορεινές δημοτικές κοινότητες του πρώην Δήμου Μακρακώμης. Ενημερώθηκε η Περιφέρεια Στερεάς και αναμένεται τη Δευτέρα να επισκεφθούν τις περιοχες αυτές μηχανικοί της υπηρεσίας με μηχανήματα προκειμένου να γίνουν οι απαιτητές παρεμβάσεις.
Τέλος οδηγοί διαμαρτυρήθηκαν για πτώσεις μικρών βράχων στο δρόμο Θερμοπυλών-Άμφισσας κοντά στο 510 χλμ. Και στην περίπτωση αυτή κινήθηκαν μηχανήματα της Περιφέρειας από την Φωκίδα και απομάκρυναν τις πέτρες.
Τέλος αν και δεν υπάρχει σήμα κινδύνου οι αρχές παρακολουθούν τη στάθμη του Σπερχειού και παράλληλα την κατάσταση στις εκβολές του ποταμού προς την Ανθήλη όπου λόγω των κακοτεχνιών της ΕΡΓΟΣΕ σημειώνονται συχνά πλημμυρικά φαινόμενα.

lamiafm1.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΔΑΤΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΜΕΝΟΒΟΥΡΛΙΩΤΕΣ ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΜΗΠΩΣ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ . ΕΙΔΑΤΕ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.