14 Οκτωβρίου 2011

Βενιζέλος: Έξοδος από το ευρώ σημαίνει ζούγκλα

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Την πεποίθηση ότι η έξοδος από το ευρώ θα οδηγήσει στην εξαθλίωση και τη ζούγκλα - και όχι στην εθνική υπερηφάνεια -, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, από το βήμα της Βουλής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη.

Υπογράμμισε ταυτόχρονα την ανάγκη η Ελλάδα να επανακτήσει την πλήρη δημοσιονομική της κυριαρχία, τονίζοντας ότι το παιχνίδι για τη σωτηρία και την ασφάλεια της χώρας παίζεται εντός της Ελλάδας.

"Όσοι παίζουν με τη φωτιά θυσιάζουν την κοινή λογική στο βωμό κομματικών συμφερόντων" είπε και πρόσθεσε: "Έχουμε υποχρέωση να πούμε στο λαό την αλήθεια για το πόσο επικίνδυνη, ρευστή, ασαφής είναι η κατάσταση. Τώρα που υπάρχει κίνδυνος πρέπει να είμαστε συνενωμένοι για να είμαστε ασφαλείς και κυρίαρχοι".

Όπως γνωστοποίησε, η λίστα των μεγαλοφειλετών του Δημοσίου θα δημοσιοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι 14.700 οφειλέτες του Δημοσίου- από τους οποίους οι[.....]

6.500 είναι φυσικά πρόσωπα και 8.200 νομικά-, έχουν χρέη ύψους 37 δισ. ευρώ και οφείλουν το 90% των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Αποτελούν επίσης το 1,6% των φοροφυγάδων και ο καθένας χρωστάει από 150.000 ευρώ και άνω.

Αναφορικά με την έκτακτη εισφορά και στην παρακράτησή της από το 2012 από μισθούς και συντάξεις, ο κ. Βενιζέλος παραδέχθηκε ότι το βάρος είναι πολύ μεγάλο, αλλά το απέδωσε στο γεγονός ότι οι ευρωπαίοι συνομιλητές μας "δεν πείθονται για το τι θα μπει στα ταμεία του κράτους και μας αναγκάζουν να λάβουμε και άλλα μέτρα για να καλύψουμε το κενό".

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας, σχολιάζοντας το παραπάνω, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αφήνει τους μεγαλο- οφειλέτες στο απυρόβλητο.

Απευθυνόμενος, τέλος, στους απεργούς, ανέφερε ότι ότι άλλο είναι να αγωνίζεται κανείς και άλλο να εκβιάζει, ενώ έκανε επίσης λόγο για εικόνα ανομίας τις τελευταίες εβδομάδες.

"Ακούσαμε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ότι πρέπει να ζούμε ταπεινωμένοι -μία ομολογία απώλειας εθνικής κυριαρχίας" υπογράμμισε, από την πλευρά του, ο κ. Καρατζαφέρης. Και πρόσθεσε: "Μας λένε, αν θέλετε να πάρετε λεφτά θα σας καρπαζώνουμε όποτε θέλουμε... ε λοιπόν δεν θέλουμε τα λεφτά... προτιμούμε να πεινάσουμε".

"Πώς μπορείτε να στηρίζετε μία τέτοια πολιτική όταν το 80% είναι απέναντι της; Μπορείτε να προσφέρετε δημοκρατία και ασφάλεια στον πολίτη;" διερωτήθηκε.

Και συμπλήρωσε: "Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να σηκωθείτε να φύγετε και αν φύγετε, να καταθέσει την εντολή ο Πρωθυπουργός και να πάμε σε άλλο πρωθυπουργό κοινής αντίληψης και αποδοχής".

nooz.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΗ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΟ. ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΕΥΡΩ ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ. ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΧΜΟΥΛΑ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΚΟΙΛΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΒΑΤΖΩΝΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ...