28 Οκτωβρίου 2011

Τόνια Αντωνίου - Μήνυμα για την 28η Οκτωβρίου

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Την 28η Οκτωβρίου 1940 ο ελληνικός λαός είπε ένα μεγάλο ΟΧΙ στην επέλαση του φασισμού και του ναζισμού και ένα μεγάλο ΝΑΙ στην εθνική συστράτευση για τη σωτηρία της πατρίδας μας.
Ο ελληνικός λαός με την ηρωισμό του, τις θυσίες και τον αγώνα του βγήκε τελικά νικητής από αυτό τον πόλεμο.

Σήμερα που ζούμε σε μιαν άλλη εποχή και αντιμετωπίζουμε έναν διαφορετικό πόλεμο, έναν διεθνή οικονομικό πόλεμο, πρέπει να[.....]

αγωνιστούμε με άλλους τρόπους και με διαφορετικά όπλα.
Το μεγάλο ΟΧΙ είναι αυτή τη φορά απέναντι στις επιδιώξεις των κερδοσκόπων και των καιροσκόπων της κρίσης.
Το μεγάλο ΝΑΙ είναι και πάλι το ναι στην εθνική συστράτευση και ενότητα για να σηκώσουμε ξανά το κεφάλι ψηλά.

Η θετική έκβαση της μάχης που δόθηκε αυτές τις μέρες στην Ευρωώπη δεν σημαίνει ότι ο πόλεμος αυτός τελείωσε. Γι’ αυτό δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για πανηγυρισμούς. Συνεχίζουμε να βρισκόμαστε μπροστά στην ευθύνη μας. Όλες οι πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές δυνάμεις του τόπου μας.
Οι Έλληνες έχουμε αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν ότι μπορούμε να βγαίνουμε νικητές στους μεγάλους και δύσκολους αγώνες μας για το έθνος.
Διαθέτουμε αστείρευτες δυνάμεις, έχουμε τη θέληση, αλλά και την αποφασιστικότητα για να το πετύχουμε.
Χρειάζονται όμως μεγάλες συλλογικές υπερβάσεις. Αυτές οι υπερβάσεις αφορούν τη λειτουργία και τη νοοτροπία που επικρατεί σε κάθε τομέα της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής μας ζωής με το μεγαλύτερο βάρος ευθύνης να αφορά τις αντίστοιχες ηγεσίες.
Κλειδί για όλα είναι να υπάρξουν πράξεις που θα εμπεδώνουν αυτό που αποτελεί καθολικό κοινωνικό αίτημα και συνοψίζεται σε μία λέξη: Δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: