08 Οκτωβρίου 2011

Τόνια Αντωνίου - Σχετικά με την βελτίωση του δρόμου Λάρυμνα-Μαρτίνο

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 7-10-2011

Την ικανοποίησή της εξέφρασε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Τόνια Αντωνίου μετά από τη σαφή δέσμευση του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Θάνου Μωραΐτη ότι το έργο της βελτίωσης του δρόμου Λάρυμνα-Μαρτίνο θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο, αφού η χρηματοδότησή του είναι εξασφαλισμένη από το ΕΣΠΑ.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, κατά τη συζήτηση στη Βουλή της σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης της κ. Αντωνίου, ανακοίνωσε ότι στις 30 Σεπτεμβρίου 2011 δόθηκε παράταση στο έργο για ένα χρόνο. Συμφώνησε μάλιστα με την κ. Αντωνίου ότι το έργο είναι[.....]

πολύ σημαντικό για το Νομό Φθιώτιδας και απέδωσε την καθυστέρησή του από το 2007 μέχρι σήμερα στην αρχική μελέτη, που όπως είπε ήταν «προβληματική» και «πρόχειρη», στις δικαστικές διαμάχες με δύο παρόδιους ιδιοκτήτες και στις απαλλοτριώσεις που δεν ολοκληρώθηκαν, παρότι υπήρχαν οι διαθέσιμοι πόροι. Άσκησε μάλιστα αυστηρή κριτική σε αυτούς που είχαν εντάξει το έργο στο Γ΄ ΚΠΣ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ε, δεν μπορούμε πλέον να κάνουμε μελέτες άρπα-κόλα για να μπορέσουμε να λέμε στους ψηφοφόρους μας μόνο το καλά νέα»῍

Από την πλευρά της η κ. Αντωνίου επισήμανε ότι «ενώ οι ευρωπαϊκοί πόροι υπάρχουν, οι μηχανισμοί δεν λειτουργούν». Για το λόγο αυτό κάλεσε την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης να πάρει πρωτοβουλίες, «έτσι ώστε να πιεστούν οι μηχανισμοί να λειτουργήσουν για να υπάρξουν έργα.»

Ο κ. Μωραΐτης παραδέχτηκε ότι «πράγματι υπάρχει θέμα» με τους μηχανισμούς, και ανέφερε: «Μια σειρά από κακές πρακτικές, κακές λειτουργίες, έχουν οδηγήσει σήμερα μικρά, μεσαία ή μεγάλα έργα στις περιφέρειές μας στο να μην μπορούν να προχωρήσουν. Πριν τέσσερις μήνες αντιληφθήκαμε ότι υπάρχει μια τεράστια δεξαμενή ανενεργών έργων σε όλη την Ελλάδα. Και δεν μιλώ για το συγκεκριμένο έργο, που υπήρξαν δαπάνες στο 22%. Τρέξαμε και τρέχουμε να δούμε πώς θα μπορέσουμε να ενεργοποιήσουμε αυτά τα έργα. Εδώ έχουμε μεγάλη ευθύνη των διαχειριστικών αρχών. Είναι μεγάλη η ευθύνη του κάθε ΠΕΠ ξεχωριστά το πώς θα τρέξει το κάθε έργο. […] Γι’ αυτό ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και η κυβέρνηση και η αυτοδιοίκηση, αλλά και η δικαστική εξουσία»

Δεν υπάρχουν σχόλια: