15 Οκτωβρίου 2011

Χρήστος Σταϊκούρας - 15 Οκτωβρίου , παγκόσμια μέρα της Αγρότισσας

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Λαμία 14.10.2011

Στις 15 Οκτωβρίου , παγκόσμια μέρα της Αγρότισσας, τιμούμε την γυναίκα που επιχειρεί την προσωπική υπέρβαση. Αναγνωρίζουμε την προσπάθεια της γυναίκας-επιχειρηματία που δραστηριοποιείται αναλαμβάνοντας ένα πρόσθετο καθήκον, όντας ήδη μητέρα και σύζυγος. Με την προσπάθεια της συμβάλει στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών και αυτής της ίδιας της χώρας.

Οι Ελληνίδες αγρότισσες αποτελούν ένα σημαντικό ποσοστό του ενεργού αγροτικού πληθυσμού. Αξιοποιούν γεωργικές εκτάσεις, ιδρύουν συνεταιρισμούς και δραστηριοποιούνται σε όλο το φάσμα των παραγωγικών αγροτικών τομέων. Έτσι συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας την στιγμή που αποτελεί ζητούμενο, περισσότερο από ποτέ. Πέραν αυτών, με την ενεργητικότητά τους επιβεβαιώνουν την[.....]

απαγκίστρωση της κοινωνίας από απαρχαιωμένες πρακτικές και αντιλήψεις.

Σήμερα, εν μέσω κρίσιμων οικονομικών συνθηκών, κρίνεται απαραίτητη η υποστήριξη της Πολιτείας στην δραστηριότητα των Ελληνίδων Αγροτισσών. Επιβάλλεται η δημιουργία κινήτρων, υποδομών και συνθηκών ώστε να ευδοκιμήσουν οι προσπάθειες τους, τόσο στον αγροτικό όσο και στον ευρύτερο επαρχιακό επιχειρηματικό τομέα.

Μόνο έτσι θα κρατηθεί η ελληνική ύπαιθρος οικονομικά ενεργή , ο αγροτικός πληθυσμός θα παραμείνει στον τόπο του και θα διατηρηθεί ο κοινωνικός ιστός της περιφέρειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: