31 Οκτωβρίου 2011

Πρωτοφανής έξοδος το τριήμερο, λεφτά υπάρχουν;

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Πολύ καιρό είχε να γνωρίσει το εθνικό οδικό δίκτυο τέτοια κίνηση αυτοκινήτων. Αυτό καταγράφτηκε απόψε και ειδικά στους δρόμους Καρπενησίου – Λαμίας και Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

Δεκάδες χιλιάδες ήταν οι κάτοικοι του λεκανοπέδιου κυρίως που από την περασμένη Πέμπτη το απόγευμα πήραν τους δρόμους της εξόδου με κύριους προορισμούς περιοχες κοντά σε χιονοδρομικά κέντρα έστω και αν το χιόνι ήταν ελάχιστο η και ανύπαρκτο σε πολλά από αυτά.
Ενδεικτικό του όγκου των εξοδούχων είναι το γεγονός ότι από πολλές ημέρες πριν είχαν κλείσει όλα σχεδόν τα ξενοδοχεία ,τα σαλέ και τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στην Αράχοβα το Καρπενήσι ,λίμνη Πλαστήρα , το Πήλιο, τα Γρεβενά, την Καστοριά, Φλώρινα κα. ως προς τον….βορρά
Ίδια εικόνα επικρατούσε και στα τουριστικά θέρετρα του …Νότου π,χ. Τρίκαλα Κορινθίας.
Από το απόγευμα άρχισε να πυκνώνει η κίνηση από Καρπενήσι προς Λαμία και από Θεσσαλία προς Αθήνα.
Έτσι χωρις να χρειαστεί η παρέμβαση της τροχαίας οι οδηγοί αυτή τη φορά κατάφεραν από μόνοι τους πλην βέβαια εξαιρέσεων –πάντα υπάρχει και μια μερίδα μικρόνοων και υπανάπτυκτων νεόπλουτων- να ελέγξουν την κατάσταση παροτι κατά διαστήματα ειδικά το τμήμα από Ράχες μέχρι την είσοδο της Λαμίας στο Soulis παρατηρήθηκαν συχνές ανασχέσεις και ο χρονος επιμηκύνθηκε αρκετά.
Το ίδιο και στο δρόμο από το Καρπενήσι ειδικά στη Μακρακώμη και στην έξοδο της Λαμίας προς την εθνική οδό.
Όσον αφορά το κόστος υπήρχαν επιλογές για όλα τα βαλάντια από 60-80 ευρω τη βραδιά για δυο άτομα μέχρι 400 ευρω π.χ. Αράχοβα και στα λεγόμενα top και κοσμοπολίτικα μέρη.
Ήταν μια μικρή έστω ανάσα για τους επαγγελματίες και τους τουριστικούς επιχειρηματίες παρά την κρίση και την σφιχτή οικονομική πολιτική.

lamiafm1.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: