12 Οκτωβρίου 2011

Απεργίες - Κινητοποιήσεις σε λιμάνια, μουσεία, ΟΤΑ,εκπαίδευση, ΜΜΜ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Aκίνητα για 48 ώρες θα μείνουν τα μέσα μεταφοράς (πλην προαστιακού και ΟΣΕ) την Πέμπτη και τη Παρασκευή καθώς η απεργία αποφασίστηκε και τυπικά το απόγευμα της Τρίτης. Παράλληλα το Σάββατο διοργανώνεται συλλαλητήριο στην Αθήνα από τις δευτεροβάθμιες οργανώσεις του Δημοσίου και στις 19 Οκτωβρίου προγραμματίζεται πανεργατική απεργία από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα διαμαρτύρονται για το ενιαίο μισθολόγιο, την εργασιακή εφεδρεία και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.

Στη σημερινή συνεδρίαση που είχαν οι επικεφαλής των σωματείων των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες, στα γραφεία του ΗΣΑΠ, τέθηκε η πρόταση για νέα διήμερη απεργία η οποία αποφασίστηκε εντός ολίγων ωρών.

Αύριο, Τετάρτη, αλλά και την Πέμπτη κλειστοί θα είναι οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία της χώρας λόγω της απεργίας των υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού. Για την Τετάρτη οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν συγκέντρωση έξω από το κεντρικό κτίριο του υπουργείου στην οδό Μπουμπουλίνας ενώ την Πέμπτη προγραμματίζουν συγκέντρωση στην είσοδο της Ακρόπολης.

Σε στάση εργασίας αύριο αλλά και σε 48ωρη απεργία την επόμενη εβδομάδα ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν και οι εργαζόμενοι στα[.....]

λιμάνια. Αύριο, Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στα λιμάνια θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 11 π.μ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΝΟ τα πλοία θα μείνουν δεμένα από τις 17 έως τις 19 Οκτωβρίου. Η απεργία θα αρχίσει στις 06.00 τα ξημερώματα της Δευτέρας 17 Οκτωβρίου και θα λήξει στις 06.00 το πρωί της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου.

Κινητοποιήσεις ανακοίνωσαν και οι δικηγόροι οι οποίοι αποφάσισαν πολυήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους, στο διάστημα 13-19 Οκτωβρίου.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τα υπουργεία και τη Βουλή προγραμματίζουν για το Σάββατο 15 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ. Σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ), επισημαίνεται ότι μαζί τους συστρατεύονται 22 ομοσπονδίες εργαζομένων στο χώρο του Δημοσίου. Προσυγκεντρώσεις θα γίνουν στα γραφεία της κάθε Ομοσπονδίας και θα ξεκινάει πορεία από την Γ΄ Σεπτεμβρίου προς τα Υπουργεία και τη Βουλή.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι απεργίες των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση ενώ η απεργία των εργαζομένων στα διυλιστήρια ανεστάλη τελικά απόψε παρότι είχαν εξαγγείλει απεργία διαρκείας η οποία προκάλεσε ουρές σήμερα στα βενζινάδικα.

Προς κινητοποιήσεις προσανατολίζονται και οι εκπαιδευτικοί πέραν της τριήμερης απεργίας που θα πραγματοποιήσουν στις 18,19 και 20 Οκτωβρίου. Μετά τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ και οι συνάδελφοί τους της ΔΑΚΕ προτείνουν πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Επίσης η ΔΑΚΕ προτείνει τρίωρες στάσεις εργασίας στις 14 και 17 Οκτωβρίου προκειμένου να γίνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: