04 Σεπτεμβρίου 2011

Εκλογικό προβάδισμα στη ΝΔ δίνουν οι δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον Κυριακάτικο Τύπο

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Τα δύο κόμματα συνεχίζουν να διατηρούν χαμηλά ποσοστά, οι πολίτες δεν θέλουν πρόωρες εκλογές αλλά εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Καταλογίζουν στην κυβέρνηση αδυναμία εφαρμογής των μέτρων της τρόϊκας, ενώ σημαντικό ποσοστό βλέπει θετικά συγκυβέρνηση ή κυβέρνηση σωτηρίας.

ΚΑΠΑ Research

Υπέρ των μεταρρυθμίσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών τάσσονται οι Έλληνες, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η Κάπα research για λογαριασμό για λογαριασμό της εφημερίδας Tο Βήμα της Κυριακής. Τα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων παραμένουν πάντως σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα:

Στη δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 21,2%, η ΝΔ[.....]

21,8%, το ΚΚΕ 7,3% , ο ΛΑΟΣ 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,1%, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ - ΠΡΑΣΙΝΟΙ 2,1%, η ΔΗΜΑΡ 2,3%, η ΔΗΣΥ2,2% και το Άρμα Πολιτών 2,1%. «Άλλο κόμμα» δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 1,6% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 30,8%.

Το 56,2% επιθυμεί να εξαντλήσει η κυβέρνηση την τετραετία, ενώ το 41,9% πιστεύει ότι η χώρα έχει ανάγκη σήμερα μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων.

Tο μεγαλύτερο πρόβλημα που καταλογίζουν οι πολίτες στην κυβέρνηση είναι η αδυναμία της να εφαρμόσει τα μέτρα για τα οποία έχει δεσμευτεί στην τρόικα. Μόνο το 24,3% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η εφαρμογή του μνημονίου προχωρά κανονικά.

Ταυτόχρονα, η συντριπτική πλειονότητα (81,4%) δείχνει να πιστεύει ότι το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και το μνημόνιο δεν προσφέρουν εγγύηση για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

Διχασμένοι, τέλος, εμφανίζονται οι ερωτηθέντες για το αν ήταν θετικές (49,1%) ή αρνητικές (44,5%) οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου με τις οποίες εγκρίθηκε η πρόσθετη οικονομική ενίσχυση της χώρας.

ALCO

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», η ΝΔ προηγείται με 22,2% έναντι 17,4 του ΠΑΣΟΚ, και ακολουθούν το ΚΚΕ 7,1%, ο ΛΑΟΣ 5,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 4%, η ΔΗΣΥ 2,2%, η ΔΗΜΑΡ 2,4%, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ -ΠΡΑΣΙΝΟΙ 3,4%, το Άρμα Πολιτών 1,4%, άλλο κόμμα 3,4%.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 30,9%. Σύμφωνα με άλλα στοιχεία της δημοσκόπησης, το 67% των πολιτών δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές, ενώ το 55% διαφωνεί με το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Σημαντικά είναι τα στοιχεία σχετικά με τις προσδοκίες των πολιτών από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, καθώς η πλειονότητα αναμένει δεσμεύσεις που θα αφορούν τη μείωση της φορολογίας, ότι δεν θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα, αλλαγή του εκλογικού νόμου και μείωση του αριθμού των βουλευτών, άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, κατάργηση και συγχώνευση των οργανισμών του Δημοσίου και επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων.

MRB

Η διαφορά των δύο κομμάτων είναι ακόμα μεγαλύτερη σε δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό της Real news. Η ΝΔ συγκεντρώνει 23,7%, το ΠΑΣΟΚ 18,6%, το ΚΚΕ 8,1%, το ΛΑΟΣ 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5,1%, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ -ΠΡΑΣΙΝΟΙ 3,1% , η ΔΗΜΑΡ 2,7%, η ΔΗΣΥ 2,3%, το Άρμα Πολιτών 1,3%, άλλο κόμμα 4,7% και η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 25,9%.

Σημαντικό στοιχείο δε, είναι η συμφωνία για συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ σε ποσοστό 52,1% πριν τις εκλογές και 56,4%, μετά και σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία.

nooz.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συνέλαβαν 9 Βούλγαρους ύστερα από περιπετειώδη καταδίωξη και επιχείρηση της αστυνομίας
- Εμπλέκονται σε πολλές ληστείες, διαρρήξεις και κλοπές.Από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, που διέπραττε ληστείες και διακεκριμένες κλοπές στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Λάρισας και στην περιοχή της Φθιώτιδας. Συνελήφθησαν συνολικά εννέα (9) αλλοδαποί (υπήκοοι Βουλγαρίας), που εμπλέκονται στην εγκληματική ομάδα, ενώ από την αστυνομική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί, μέχρι στιγμής, τέσσερις (4) περιπτώσεις ληστειών και πέντε (5) κλοπών. Από την μέχρι στιγμής διερεύνηση προκύπτει η συμμετοχή τους στις ακόλουθες οκτώ (8) περιπτώσεις ληστειών και κλοπών:

*
Την 07-05-2011 και ώρα 04:00 στο Συκούριο Λάρισας, «Ληστεία» κατά την οποία αφαίρεσαν το χ.π. 3.500 ευρώ και χρυσαφικά.
*
Πρωινές ώρες της 22-5-2011 στο Ρεγγίνιο Φθιώτιδας, «ληστεία» χ.π. 8000 Ευρώ και χρυσαφικών.
*
Πρωινές ώρες της 23-5-2011 επί της ΠΕΟ Λαμίας-Αθηνών, «ληστεία» χ.π. 10000 Ευρώ και χρυσαφικών.
*
Φεβρουάριο έως Μάρτιο του 2011 στη Λαμία «κλοπή από οικία» ενός laptop και χρυσαφικών.
*
Φεβρουάριο έως Μάρτιο του 2011 στη Λαμία «κλοπή από οικία» ενός laptop και χρυσαφικών.
*
Βραδινές ώρες τον Μάιο 2011 στη Δήμητρα Αγιάς «κλοπή από οικία» ηλεκτρονικών συσκευών και ρουχισμού.
*
Βραδινές ώρες τον Μάιο 2011 στο Αχίλλειο Λάρισας «κλοπή από οικία» χρηματικό ποσό 5.000 ευρώ.
*
Βραδινές ώρες τον Μάιο 2011 στη Νίκαια Λάρισας «κλοπή από οικία» χ.π. 500 ευρώ, ενός laptop και χρυσαφικών.
Eξετάζεται η συμμετοχή των συλληφθέντων σε άλλες περιπτώσεις αδικημάτων και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Ανώνυμος είπε...

ΚΛΕΨΑΝΕ Κ ΣΠΙΤΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝ, ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΥΠΗΡΧΕ Κ ΓΑΜΟΣ.......ΕΛΕΟΣ......

Ανώνυμος είπε...

Με Τετριμίδα αυτά τα θεματάκια θα λυθούν άμμεσα.