13 Σεπτεμβρίου 2011

Από ποιες ΔΕΚΟ ξεκινά η εργασιακή εφεδρεία

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Ανακοινώθηκαν οι πρώτοι 151 φορείς του δημοσίου, στους οποίους θα αρχίσει να εφαρμόζεται η εργασιακή εφεδρεία. Διαβάστε ποιους υπαλλήλους αφορά. Ολόκληρη η λίστα με τις ΔΕΚΟ

Τους 151 φορείς του Δημοσίου, από τους οποίους θα αρχίσει να εφαρμόζεται η εργασιακή εφεδρεία ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη λίστα με τους 151 φορείς

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου, όσοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, όσοι έχουν φτάσει σε συντάξιμη ηλικία και έχουν χαμηλά προσόντα, είναι οι πρώτοι που θα χαρακτηριστούν ως "πλεονάζον προσωπικό".

Θα ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι γενικών διοικητικών καθηκόντων και υπάλληλοι σε τμήματα διοικητικής μέριμνας, γραμματειακής υποστήριξης.

Το υπουργείο έχει θέσει ως στόχο να συμπεριληφθεί τουλάχιστον το 10% των εργαζομένων κάθε φορέα και εντός δύο εβδομάδων οι διοικητές των οργανισμών θα πρέπει να έχουν αποστείλει τις σχετικές λίστες.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση, κατά την οποία σε κάθε φορέα που απασχολεί πάνω από 100 εργαζόμενους θα γίνει διαδικασία αξιολόγησης.

Το έργο αυτό, σύμφωνα με την εγκύκλιο, θα αναλάβουν εξωτερικοί σύμβουλοι, υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ. Η πρόσληψη θα γίνει εντός ενός μήνα και η αξιολόγηση θα έχει ολοκληρωθεί σε δύο μήνες το αργότερο.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: