21 Σεπτεμβρίου 2011

«Γραμμή του Δημότη»: Νέα υπηρεσία εξυπηρέτησης δημοτών από την Pylones Hellas

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Τη δυνατότητα να βελτιώσουν το επίπεδο εξυπηρέτησης των δημοτών τους έχουν πλέον οι δήμοι όλης της χώρας χάρη στη νέα υπηρεσία που προσφέρει η Pylones Hellas. Η «Γραμμή του Δημότη» είναι μία Software as a Service (SaaS) υπηρεσία, με αποτέλεσμα το κόστος για την υλοποίηση και χρήση της να είναι ιδιαίτερα προσιτό.

Η «Γραμμή του Δημότη» προσφέρει:

• Πλήρη αυτοματοποίηση της διαδικασίας διαχείρισης ενός αιτήματος.
• Αυτοματοποιημένη διαδικασία αναγνώρισης του τύπου του αιτήματος και την προώθηση στη κατάλληλη υπηρεσία του Δήμου.
• Χρονική καταγραφή και παρακολούθηση όλης της εσωτερικής διαδικασίας επίλυσης του αιτήματος μέχρι τη διεκπεραίωσή του.
• Οι υπάλληλοι βλέπουν καθημερινά τις εκκρεμότητές τους. Κάθε τμήμα βλέπει μόνο τα δικά του αιτήματα.

«Πρόκειται για μία υπηρεσία που είναι βέβαιο ότι θα[.....]

αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούν οι δημότες με την τοπική αυτοδιοίκηση. Ειδικά, για τους μεγαλύτερους σε πληθυσμό δήμους, η «Γραμμή του Δημότη» είναι μία υπηρεσία που θα βοηθήσει σημαντικά στην καλύτερη σχέση μεταξύ του Δήμου και των δημοτών» σημείωσε ο Εμμ. Νέτος, Γενικός Διευθυντής της Pylones Hellas. “Πρόκειται για μία πολύ απλή υπηρεσία. O δημότης το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι απλά να καλέσει το πενταψήφιο νούμερο του Δήμου. Όσο για τον Δήμο, η μόνη απαίτηση είναι να αποτυπωθεί μέσα στο σύστημα η οργανωτική δομή του και να έχει σύνδεση με το Internet.”

Ο τρόπος λειτουργίας της υπηρεσίας είναι αρκετά απλός:
• Ο δημότης καλεί στο πενταψήφιο νούμερο του Δήμου, της «Γραμμής του Δημότη»
• Απαντάει το Call Center (εντός ή εκτός του Δήμου), και καταχωρεί το αίτημα χρησιμοποιώντας το σύστημα
• Το αίτημα δρομολογείται αυτόματα στο αντίστοιχο τμήμα, το οποίο αποδέχεται το αίτημα και προχωράει στην διεκπεραίωση ή δεν το αποδέχεται και το αίτημα παραμένει μη ανατεθειμένο μέχρι ο υπεύθυνος του συστήματος να το αναθέσει.
• Όταν το αίτημα διεκπεραιωθεί, ακολουθεί ενημέρωση του δημότη με τηλεφώνημα, sms ή email.
• Τα στατιστικά των αιτημάτων (διεκπεραιωμένα και μη) παρακολουθούνται on line από τον Δήμαρχο και υπάρχει η δυνατότητα δημοσίευσης στην ιστοσελίδα του του Δήμου.

Τα πλεονεκτήματα είναι σημαντικά τόσο για τον δημότη όσο και για τον Δήμο. Για παράδειγμα, ο δημότης ενημερώνετε αυτόματα από το σύστημα όταν ικανοποιηθεί το αίτημά του καθώς και για τη πορεία του. Από την άλλη, ο Δήμος μπορεί να αξιολογεί τμήματα και προσωπικό μηνιαία με βάσει τα αιτήματα που διαχειρίστηκαν και τον αριθμό που διευθέτησαν καθώς και να έχει μία πλήρη εικόνα όλης της διαχείρισης των αιτημάτων στο Δήμαρχο μέσω γραφημάτων και ειδικών αναφορών.

«Η Γραμμή του Δημότη είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο κινητοποίησης των υπηρεσιών και πολιτικής επικοινωνίας για το Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή εν γένει, καθώς μπορεί να δώσει λύσεις σε πληθώρα αιτημάτων των πολιτών» τόνισε ο κ. Νέτος.

Το σύστημα φιλοξενείται σε υπολογιστικά κέντρα εκτός Δήμων, ενώ στον Δήμο δεν θα υπάρχει server, δεν χρειάζονται άδειες λειτουργικών συστημάτων και άδειες χρήσης λογισμικού. Από την άλλη πλευρά, ο Δήμος είναι ο νόμιμος ιδιοκτήτης της βάσης δεδομένων που θα δημιουργείται. Όσο για την ασφάλεια των δεδομένων, αυτή διασφαλίζεται από το ίδιο το σύστημα.

e-aftodioikisi.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φύγετε να γλιτώσετε!

Το είπε ο Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη, το επανέλαβε στην ομιλία του ο Σαμαράς: Ζητούν απο τους νέους να μη φύγουν απο τη χώρα, να μείνουν και να παλέψουν γιατί η χώρα τους χρειάζεται.

Δεν υπάρχει χειρότερη συμβουλή που μπορεί κανείς να δώσει σε ενα νέο απο το να μείνει εδώ. Να μείνει, να κάνει τι; Να παλέψει με τι; Με την ανεργία; Με τη φαυλοκρατία και την αναξιοκρατία; Με την γραφειοκρατία και τη διαφθορά; Ποιά προοπτική έχει στην Ελλάδα ένας νέος σήμερα; Που θα βρεί δουλειά όταν το πολιτικό σύστημα του έχει εξασφαλίσει μόνο μακροχρόνια ανεργία, όταν έχει διαλύσει τον ιδιωτικό τομέα, όταν πρέπει να συρρικνώσει το δημόσιο, όταν η μόνη δουλειά που μπορεί ένας νέος να βρεί είναι μερική απασχόληση με λιγότερα απο 500 ευρώ καθαρά και όταν, ότι βγάλει, θα του το αρπάξει η εφορία με έκτακτες εισφορές, επιδόματα και κάθε είδους ευφάνταστες «αφαιμάξεις»;

Και ειδικά ένας νέος με καλές σπουδές, με ικανότητες και μυαλό, εργατικός και έντιμος, τι να μείνει να κάνει σε αυτό το άθλιο κράτος;

Να χαρεί τον ήλιο και τη θάλασσα, είναι η μόνη απάντηση που χωράει σε αυτό το ερώτημα. Μέχρι εκεί όμως και τίποτα παραπάνω. Θα το κάνει αυτό στις διακοπές και θα φέρνει και συνάλλαγμα.

Δυστυχώς η χώρα αυτή δεν έχει μέλλον. Τουλάχιστον για μερικά χρόνια ακόμη. Και επειδή η ζωή περνάει και χάνεται όπως λέει το τραγούδι, το καλύτερο που έχει να κάνει οποιοσδήποτε νέος είναι να τα μαζέψει και να αναζητήσει την τύχη του σε σοβαρότερες κοινωνίες.

Αυτοί που θα μείνουν θα στηρίζονται στο χαρτζηλίκι των γονιών και των παπούδων, θα σαπίζουν στις καφετέριες και στα μπαρ, ή θα τα σπάνε στα γήπεδα με τους χούλιγκαν και στους δρόμους με τους αγανακτισμένους.

Και έρχονται τώρα οι πολιτικοί να απευθυνθούν στο συναίσθημα και τον πατριωτισμό των νέων για να τους στερήσουν την πρόοδο και το μέλλον τους, κρατώντας τους εδώ.

Το ίδιο κόλπο το κάνουν συνέχεια και όχι μόνο με τους νέους. Το κάνουν με όλους τους πολίτες. Τους λένε οτι η κατάσταση βελτιώνεται, ενώ χειροτερεύει. Τους δίνουν ψεύτικες ελπίδες και τους καταληστεύουν με επαχθείς και άδικους φόρους. Οι περισσότεροι έχουν ήδη πληρώσει και καλούνται ακόμη να πληρώσουν σε φόρους όλα όσα έβγαλαν πέρυσι. Κάθε τρείς και λίγο ξαναπληρώνουμε την αξία του σπιτιού μας σε φόρους. Και του αυτοκινήτου μας. Φορολογούνται ακόμη και οι απολυμένοι, επειδή όταν είχαν δουλειά, αγόρασαν σπίτι.

Και όλοι αυτοί οι φόροι, είναι φόροι χωρίς ανταπόδωση. Αντί να μειιωθεί το το έλλειμμα, αυξάνεται. Μέσα στο καλοκαίρι προσελήφθησαν 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι, λέει η τρόικα και η κυβέρνηση δεν το διαψεύδει. Πράγματι φαίνεται οτι τους προσέλαβαν, ενώ το ζητούμενο ήταν να μειώσουν τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων. Οι δαπάνες του δημοσίου αυξήθηκαν. Ο ιδιωτικός τομέας διαλύθηκε.

Το κακό για εμάς τους μεγαλύτερους είναι οτι δεν μπορούμε λόγω υποχρεώσεων να φύγουμε. Η ζωή μας έχει παγιδεύσει εδώ, σε αυτό το άδικο κράτος το οποίο μας οδηγεί σε κατάθλιψη και μας στερεί την αξιοπρέπεια μας. Οι νέοι όμως μπορούν και πρέπει να φύγουν. Πρέπει να φύγουν αμέσως για να γλυτώσουν. Διότι η προοπτική δεν είναι καλή. Είναι χειρότερη. Και αν απέτυχε ο Παπανδρέου, θα έρθει ο Σαμαράς και θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα. Και αν γίνει κυβέρνηση συνασπισμού, εκεί να δείτε το μπάχαλο. Διότι ο «οικουμενικός» πρωθυπουργός θα πηγαίνει μέτρα στη Βουλή και τα κόμματα δεν θα τα ψηφίζουν. Απο το κακό στο χειρότερο δηλαδή.

Μαύρη πέτρα λοιπόν για όσους μπορούν. Και μην ακούτε τους πολιτικούς. Κάντε την όσο είναι καιρός.

Πηγή: Reporter gr.

Ανώνυμος είπε...

Εύστοχο το σχόλιο, αλλά θα αρκούσε να πει, ότι και ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς, στο εξωτερικό (Αμερική) σπούδασαν, (παρένθεση)και η Υπουργός Παιδείας, κ.Διαμαντοπούλου, στο εξωτερικό σπουδάζει τα παιδιά της,και ήλθαν στην Ελλάδα όχι απλά όταν το επαγγελματικό τους μέλλον ήταν βέβαιο, αλλά και ήταν σίγουροι με τις διαβεβαιώσεις που είχαν πάρει ότι θα υπήρχαν πάντα ηλίθιοι που θα τους πληρώνουν.