21 Σεπτεμβρίου 2011

Τον Δεκέμβριο η δίκη των 39 ΟΥΚάδων

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Αναβλήθηκε η δίκη των 39 ανδρών των ΟΥΚ που κατηγορούνται για ρατσιστικά συνθήματα κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2010 στην Αθήνα (Vid)

ΟΥΚ: Παρέλαση 25ης Μαρτίου 2010 by newsview

Αναβλήθηκε για τις 16 Δεκεμβρίου από το Ναυτοδικείο Πειραιά, η δίκη των 39 βατραχανθρώπων του Λιμενικού Σώματος που κατηγορούνται για τα ρατσιστικά συνθήματα που φώναξαν κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2010 στην Αθήνα.

Εναντίον των ανδρών των ΟΥΚ του Λιμενικού, που κατηγορούνται για[.....]

παράβαση του Άρθρου 2 του αντιρατσιστικού Ν. 927/79, είχε ασκηθεί δίωξη κατόπιν έγκλησης από τον εκπρόσωπο του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, Παναγιώτη Δημητρά.

Η πολιτική αγωγή δήλωσε στο δικαστήριο ότι δεν είχε προλάβει να ενημερωθεί για το δικαστικό φάκελο της υπόθεσης και υπέβαλε αίτημα για αναβολή, το οποίο έγινε αποδεκτό.

Οι άνδρες των ΟΥΚ του Λιμενικού κατηγορούνται για παράβαση του Άρθρου 2 του αντιρατσιστικού Ν. 927/79 για τα συνθήματα που φώναξαν κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2010 στην Αθήνα.

"Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε, γουρούνι Αλβανέ", "Θα γίνει μακελειό, μετά θα εκδικηθώ, όταν θα προσκυνήσετε σημαία και σταυρό" (σσ. αναφέρεται στους ΤουρκοΣκοπιανοΑλβανούς), "Τους λένε "Σκοπιανούς", τους λένε Αλβανούς, τα ρούχα μου θα ράψω με δέρματ' απ' αυτούς", είναι μερικά από τα συνθήματα που φώναζαν οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων.

Ο Παναγιώτης Δημητράς, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Παρατηρητηρίου, υπέβαλε παράσταση πολιτικής αγωγής εκπροσωπών των εθνικών ομάδων που προσβάλλονταν από τα συνθήματα αυτά (Σκοπιανοί, Αλβανοί και Τούρκοι).

Στο Facebook έχει δημιουργηθεί σελίδα υποστήριξης των 39 ανδρών των ΟΥΚ. Η ομάδα με τίτλο "Στηρίζω τους 39 ΟΥΚ που δικάζονται για ρατσιστικά συνθήματα στην παρέλαση" έχει έως αυτή τη στιγμή 33 fan

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: