13 Σεπτεμβρίου 2011

Προσφυγή του Συλλόγου Ενεργών Δημοτών και του Συλλόγου Παραθεριστικών Οικιών Παραλίας Καινούργιου προς τον ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την απόφαση του ΔΣ «Αποχέτευση ακαθάρτων οικισμού Αγίου Κωνσταντίνου Δήμου Μώλου–Αγίου Κωνσταντίνου και επέκταση ΕΕΛ Καμένων Βούρλων»

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΝ ΚΑΠΝΟ ΣΟΥ ΤΕΤΡΙ!
Η ΣΑΡΑΚΙΝΑ ΤΙΜΩΡΕΙ!

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΙΝ ΠΕΣΕΙ Ο ΑΓΩΓΟΣ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ Ο ΒΥΘΟΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΟΣ ΟΣΤΡΑΚΑ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΑΝ ΟΣΤΡΑΚΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΔΕΙΓΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

Μην λες βλακείες. Δηλαδή όταν είχαμε όλοι μας βόθρο που δεν ήταν στεγανός και όλα κατέληγαν στην θάλασσα ήταν καλά ? μήπως και τότε που ψόφαγαν τα ψάρια έφταιγε ο βιολογικός? Όστρακα υπάρχουν, όχι όσα παλιά αλλά υπάρχουν.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΔΕΣ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΕΣΥ ΤΑ ΟΣΤΡΑΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ? ΒΟΥΤΙΞΕΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΔΕΣ Η ΤΑ ΛΕΣ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΛΕΣ? ΤΟΝ ΒΥΘΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΧΝΟΣ ΟΣΤΡΑΚΩΝ! ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΔΕΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ!

Ανώνυμος είπε...

το λιμάνι δεν είναι γεμάτο μύδια;;;;

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΜΥΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΑΝΘΕΚΤΙΚΑ ΟΣΤΡΑΚΑ ΣΤΑ ΑΠΟΒΛΙΤΑ. ΣΤΝ ΓΑΛΛΙΑ ΤΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΒΟΛΕΣ ΤΩΝ ΠΟΤΑΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΦΕΡΤΩΝ ΥΛΩΝ.Εάν τα μύδια έρθουν σε επαφή με νερά μολυσμένα (από βιομηχανικά απόβλητα, από νερά “μαύρων”, παράνομων, βόθρων που αδειάζουν τα λύματά τους κατευθείαν στη θάλασσα, ή από την έλλειψη φίλτρων καθαρισμού στη περίπτωση των καλλιεργημένων), ασφαλώς και θα μπορούσαν να είναι φορείς μολυσματικών ασθενειών.

Ακόμα και εάν έχουν αναπτυχθεί (φυσικά ή μέσω καλλιέργειας) σε μολυσμένες θαλάσσιες περιοχές, χάρη στην ισχυρή αντι-βακτηριακή και βακτηριο-εξολοθρευτική δύναμη που διαθέτουν, τα μύδια έχουν τη δυνατότητα να αυτό-καθαρίζονται.

Η τοξίνη που παράγουν τα μολυσμένα μύδια, η mitilitossina, είναι μία ασταθής βάση, πολύ άσχημης οσμής, που χάνει σημαντικό μέρος της δραστικότητάς της με το μαγείρεμα. Μπορεί να προκαλέσει διαρροϊκή δηλητηρίαση (με συμπτώματα διάρροιας, επιγάστριου άλγους, ναυτίας, έμετου), γαστρεντερίτιδες, ακόμα και πολύ επικίνδυνες νευροτοξικές ή παραλυτικές δηλητηριάσεις. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, μπορεί να οδηγήσει μέχρι και στο μοιραίο. ΓΙΑΥΤΟ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΕΧΕΙ ΜΥΔΙΑ. ΚΥΔΩΝΙΑ ΚΑΙ ΓΥΑΛΙΣΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΣΤΗΝ ΜΟΛΥΝΣΗ ΕΙΔΕΣ?

Ανώνυμος είπε...

an ues kidonia kai gialisteres boyta apo to tsimentaki toy gida kai pros to dimarxio

Ανώνυμος είπε...

"ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΙΚΙΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ"???????....ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΣΑΣ ΤΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΕΤΕ?...
DUCK ROGERS