12 Σεπτεμβρίου 2011

Σχετικά με τα άρθρο «SOS: Σε Μώλο και Καμένα Βούρλα πίνουν νερό από σωλήνες αμιάντου!»

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Πολλά έχουν γραφτεί, και στο παρελθόν, για αυτό το θέμα με τις αμιαντοσωλήνες στο δίκτυο ύδρευσης στα Καμένα Βούρλα, Μώλο και Άγιο Κωνσταντίνο και πολλές φορές ως θέμα έχει χρησιμοποιηθεί για πολλούς λόγους, ακόμα και προεκλογικά.

Όλοι μας το ξέρουμε πόσο επιβλαβές είναι για την υγεία μας, αλλά κανένας δεν έχει κάνει τίποτα και όλες οι προσπάθειες που έχουν γίνει δεν είχαν αποτέλεσμα.Μηδέν εις το πηλίκο(0)δηλαδή.

Όσα χρόνια θυμάμαι τον εαυτό μου τα ίδια παντελάκη μου τα ίδια παντελή μου.
Δήμαρχοι και άλλοι παράγοντες και πολιτικοί περάσανε και τάξανε τον ουρανό με τα άστρα αλλά τίποτα, οι αμιαντοσωλήνες είναι εδώ και πίνουμε νερό ‘φαρμάκι’.


Για να πω την αλήθεια, νομίζω ότι ο δήμαρχος που θα αντικαταστήσει τους αμιαντοσωλήνες, μπορεί και να παραμείνει ισόβιος δήμαρχος ή έστω να του φτιάξουμε μια ανδριάντα ρε παιδιά, ως τοπικός ευεργέτης.

Τι να πω …

Εμείς εδώ σε αυτό το blog, του έχουμε κάνει κάμποσες αναφορές και το έχουμε γκρινιάζει ως θέμα από τον Μάρτιο του 2009.
Click εδώ για να διαβάσετε το σχετικό άρθρο

Επίσης τώρα που θυμάμαι, ο Μάκης Αντωνίου το είχε στο προεκλογικό του φυλλάδιο το 2006, ότι αν τον βγάζαμε δήμαρχο θα τους αντικαθιστούσε τους αμιαντοσωλήνες.
Δήμαρχο τον Μάκη τον βγάλαμε τότε, αλλά οι αμιαντοσωλήνες ακόμα εδώ είναι. Click εδώ για να διαβάσετε το σχετικό άρθρο.

Πρόσφατα λοιπόν, ανακινήθηκε (και καλώς έκανε) ως θέμα (δεν έχω καταλάβει ακόμα από πού, αλλά δεν έχει σημασία), και μπήκαμε και εμείς (αφού σεβόμαστε τον εαυτό μας) στην διαδικασία να ξεδιπλώνουμε το κουβάρι, να πιέσουμε για απαντήσεις και να προσπαθούμε να μάθουμε για το παρακάτω αυτής της ιστορίας, μπας και βγάλουμε καμιά άκρη και τελειώσει επιτέλους αυτός ο καρκίνος (συγνώμη κιόλας αλλά έτσι είναι) και αντικατασταθεί αυτό το περιβόητο δίκτυο ύδρευσης.

Μάθαμε λοιπόν τα εξής πολύ καλά νέα.
Α)Μώλος: Ο πρώην Δήμος έχει κάνει καλή δουλειά, έχει αντικαταστήσει όλο το παλαιό δίκτυο ύδρευσης και παραμένει μόνο ένα μικρό κομμάτι στο εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης (έξω από τον Μώλο), το οποίο ήταν στην περιοχή ευθύνης της ΑΤΤΙΚΑΤ (στην ΠΑΘΕ), και δοθείσης ευκαιρίας με την ζημιά που έγινε πρόσφατα πριν 10-15 ημέρες, ξεκίνησε η αποκατάσταση του επίμαχου κομματιού και σε 5 ημέρες θα έχει αντικατασταθεί το 100% του αμιάντου στον Μώλο.
Άρα αμίαντος στον Μώλο 0 (μηδέν)

Άγιος Κωνσταντίνος
Η τρέχουσα δημοτική αρχή, τέλος Ιουνίου, δημοπράτησε το έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης Αγίου Κωνσταντίνου στηριζόμενη σε μελέτη που προϋπήρχε από τον πρώην Δήμο Αγίου Κωνσταντίνου. Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι σε ένα χρόνο θα έχει ολοκληρωθεί το έργο (υπάρχει πλήρης χρηματοδότηση).

Και πάμε λοιπόν στα Καμένα Βούρλααααααα
(το άφησα τελευταίο γιατί έχει ζουμί)
Ακούστε τι έμαθα….

Προ ετών, ο Μάκης Αντωνίου (πρώην δήμαρχος), στο ‘μιλητό’ (προφορικά), και χωρίς καμία εξουσιοδότηση από δημοτικό συμβούλιο κλπ, ‘παράγγειλε’ στον Παπαλάμπρου μελέτη αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης των Καμένων Βούρλων (μήκους περίπου 20 χιλιομέτρων).
Αφού την συνέταξε την μελέτη ο Παπαλάμπρου (προϋπολογισμού 5 εκατομμυρίων euro) την παρέδωσε στον Μάκη και αυτός με την σειρά του την παρέδωσε στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου και απαίτησε από την υπηρεσία του Δήμου να την υπογράψει ως δικιά της (με δεδομένη την διαχειριστική επάρκεια που έχει ο Δήμος). Το θέμα είναι πως θα πληρωνόταν ο Παπαλάμπρου από τις προφορικές εντολές του Μάκη (θα πάω και σε αυτό).

Κατατέθηκε η μελέτη αυτή προς έγκριση και χρηματοδότηση αλλά με δεδομένο ότι ήταν πολύ ακριβή (5.000.000 euro) την γυρίσανε πίσω με εντολή να φτάσει στο μισό ποσό (2.500.000 euro). Δεν έγινε νέα μελέτη αλλά από την ίδια με μαθηματικό λογισμό (στο γόνατο) προέκυψε το νέο νούμερο (το μισό δηλαδή) αλλά χωρίς να είναι εφικτή η υλοποίηση της (σε τεχνικό επίπεδο).

Όλα ωραία και όλα καλά, αλλά η μελέτη έτσι όπως την κάνανε δεν μπορούσε να προχωρήσει ώστε να υλοποιηθεί το έργο, και για αυτό ο Μάκης τελικά δεν άλλαξε τον αγωγό.

Έρχεται τώρα η νέα δημοτική αρχή, ελέγχει την μελέτη, βλέπει ότι είναι μη εφαρμόσιμη και με απόφαση της οικονομικής επιτροπής, παραγγέλνει νέα μελέτη (εφαρμόσιμη αυτή την φορά) με κόστος 13.000 euro, την οποία και θα παραλάβει ενός του Σεπτεμβρίου προκειμένου να την καταθέσει για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Το μελετητικό γραφείο, οι μηχανικοί του Δήμου, οι υδραυλικοί του Δήμου καθώς και οι υπεύθυνοι αιρετοί συνεργάστηκαν ώστε να προκύψει σωστή μελέτη αυτή την φορά και να μην μας μένουν μόνο τα χαρτιά (που γράφουν ‘μελέτη’ από έξω).

Αυτοί που ξέρουν, εκτιμούν ότι το έργο έχει ένα βάθος χρόνου 2 χρόνια για να υλοποιηθεί (με δεδομένο ότι δεν θα πτωχεύσουμε ή δεν γίνει πόλεμος) και με δεδομένο ότι θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, όπως άλλωστε χρηματοδοτήθηκε η αντικατάσταση του δικτύου του Αγίου Κωνσταντίνου από την νυν δημοτική αρχή.

ΥΓ Ο Παπαλάμπρου τώρα, ζητάει τα λεφτά της μελέτης (80.000 euro) που προφορικά του παράγγειλε ο Μάκης, από την νυν δημοτική αρχή, γιατί ο Μάκης τον φέσωσε και αυτόν και σε αυτό το έργο. (το παράξενο θα ήταν να ήταν εντάξει στις υποχρεώσεις του ο πρώην δήμαρχος μας).

Για κάτσε ρε Παπαλάμπρου, 80.000 euro για αυτή την μελέτη??? Γιατί οι τωρινοί την ίδια μελέτη την έφτιαξαν με 13.000 euro ??? σε χρυσές σελίδες την έγραψες???? Ή θα τα μοιραζόσουν με κανέναν άλλον αν τα έπαιρνες τα λεφτά γιατί όπως το βλέπω εγώ δεν πρόκειται να τα πάρεις ….
Εν κατακλείδι (bottom line ελληνιστή) ο Μώλος δεν έχει πρόβλημα με τον αμίαντο, ο Άγιος Κωνσταντίνος έχει δρομολογηθεί, και στα Καμένα που υπάρχει και το σοβαρότερο πρόβλημα, καλώς εχόντων των πραγμάτων, και αν μας τα λένε καλά και οι νυν τοπικοί άρχοντες, έχει μπει το νερό στο αυλάκι και το έχουν πάρει ζεστά το θέμα.
(μένει να το δούμε λοιπόν, έχουμε την υπομονή και περιμένουμε στην γωνία)

Φιλικά ο Blogger

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δηλαδή τώρα που θα το φτιάξει ο τέτρι θα τον έχουμε ισόβιο δήμαρχο

Ανώνυμος είπε...

Όλα ωραία και καλά για τους τρεις Δήμους. Με τις Κοινότητες και τους οικισμούς του Δήμου τι γίνεται; Κανένα ενδιαφέρον; Ο Δήμος αποτελείται και από τις κοινότητες όπου κατοικούν συνδημότες.

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΤΗ ΦΡΑΣΟΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΚΑΡΦΩΘΗΚΕΣ ΓΑΚΟ, ΑΡΧΙΡΟΥΦΙΑΝΕ. ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΧΤΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ, ΕΝΩ Ο ΑΡΕΣΤΟΣ ΣΟΥ(ΑΚΟΜΗ) ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ ΟΛΑ.
ΝΑ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΩ, ΛΟΙΠΟΝ, ΟΤΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΣΤΟ ΜΩΛΟ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΟΙ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΤΕΤΡΙΜΙΔΑ, ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕΙ ΩΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ.
ΤΟ ΟΤΙ Ο ΜΑΚΗΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕ 80.000 ΕΥΡΩ, ΟΠΩΣ ΛΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ.
ΤΑ 13000 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΘΕΟ ΣΟΥ" ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΤΜΗΜΑ (ΟΥΤΕ ΤΟ 10%) ΤΗΣ ΟΛΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΑΡΦΙΖΕΣΑΙ, ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΒΡΙΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΘΕΟΠΟΙΗΣΕ.
ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ, ΟΠΟΤΕ ΓΡΑΦΕ ΜΕ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, ΚΙ ΑΣΕ ΤΙΣ ΚΡΥΦΟΡΟΥΦΙΑΝΙΕΣ ΣΟΥ.
ΦΤΑΙΕΙ Ο ΠΡΟΒΑΤΟΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΠΙΣΤΕΨΕ, ΕΣΕΝΑ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ 3-4 ΟΜΟΙΟΥΣ ΣΟΥ.
ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΑ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

Ανώνυμος είπε...

αν δείτε αντικατάσταση του αμιάντου να μου γράψετε παλιόβλαχοι

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟ ΦΙΛΟ 4.47 ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΑΥΤΟ...ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,ΚΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ!ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΞΕΠΕΡΝΑΣ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΣΟΥ "ΘΕΟΥ"
ΩΣΤΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ!
ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ ΔΝ ΜΠΗΚΕΣ ΚΑΘΟΛΟΥ...
ΕΧΕΙ Η ΔΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΤΥΟ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΟΛΗ Η "ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗ" ΤΩΝ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ??
ΜΕΤΑ,ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩ ΤΟ BLOGGER ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΑ...ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ!ΤΩΡΑ ΕΣΕΝΑ,ΕΙΠΑΜΕ...ΣΕ ΤΣΟΥΖΕΙ Η Σ***ΡΑ ΤΠΥ ΠΑΠΠΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχω καταλάβει καλά τι γίνεται. Υπάρχει άνθρωπος που υπερασπίζετε τον αντωνίου; μπορείτε να μου πείτε τι καλό έκανε στον τόπο;;

Ανώνυμος είπε...

ΕΔΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕ ΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ...Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΓΚΙΑ...ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ!
ΒΓΑΛΕ ΑΚΡΗ ΕΣΥ ΜΕΤΑ!

Ανώνυμος είπε...

Ο Αντωνίου φίλε και οι κολλητοί του έκαναν καλό στις τσέπες των.Το θέμα είναι να πλήρώσουν αυτοί τα χρέη του πρώην Δήμου Κ.Β. από την εσκεμμένη κακοδιαχείρηση τους και όχι οι Καμενοβουρλίώτες στους οποίους έλεγε προεκλογικά ότι ο Δήμος δεν χρωστάει σε κανέναν και αυτός δεν παίρνει τον μισθό του.
Τα παντελόνιαζε κανονικά και τα χρέη τα έκρυβε.Ποιούς κορόιδευε?
Ολα εδώ πληρώνονται και θα τα πληρώσετε.

Ανώνυμος είπε...

εκείνο το πόρισμα του ορκωτού που είναι ρεεεεεε. άντε ας ετοιμάσουν μερικοί μερικοί σωβρακοφανέλες και γραμμή για την στενή

Ανώνυμος είπε...

Υπέρμαχοι του Αντωνίου χαλαρώστε για να το απολαύσετε γιατί είναι μεγάλος ο δρόμος ακόμα. πολλά θα γίνουν τα επόμενα χρόνια πολλά θα ειπωθούν και πολλά θα αποδειχτούν. Βέβαια σας ξέρω εσάς όταν θα σκάβουν τον δρόμο για να αλλάξουν σωλήνες τότε θα σας ενοχλεί και θα φωνάζετε για την σκόνη.
Ποτέ δεν πρόκειται να δείτε κάτι σωστό για αυτό και δεν ασχολείται ο κόσμος μαζί σας αφού σας έχουν πάρει χαμπάρι.

Δημαρχάρα γερά με τσαμπουκά να τους πάρεις τα σώβρακα. μην ακούς κανέναν

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ 8.00 ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ,ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΟΙ ΟΙ ΚΑΜΕΝΟΒΟΥΡΛΙΩΤΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΤΕΤΡΙΜΙΔΑΣ..ΠΗΡΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ,ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΑΚΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ...
ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΕΙ ΑΝΩΜΑΛΑ...ΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΟΥΝ!ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΕΣ!

Ανώνυμος είπε...

o γραφικός.. μεγιστάνας που ούρλιαζε για τη πεζοδρόμηση τώρα θα πληρώσει το νέο φόρο ακινήτων και δε θα βγάλει άχνα!!χοχοχοχοχο!!

Ανώνυμος είπε...

Φιλε 4.47 ξερεις πως ο πρωην Δημαρχος μαζι με τον Παπαλαμπρου που τοσο αγαπαει τα Καμενα Βουρλα ποσες παρανομες συνδεσεις στο Βιολογικο εχουν επιτρεψει και εγιναν σε παλαιους βοθρους με τις γνωστες συνεπειες. Απορω ομως και με τη νεα Δημοτικη Αρχη που στην συνθεση της υπαρχει και οικολογος και ακομη δεν εχει κανει κατι για το σοβαρο αυτο θεμα.