14 Ιουλίου 2011

Πεζοδρόμησης συνέχεια – αντιδρούν οι επαγγελματίες.

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Γενική συνέλευση έκανε ο σύλλογος των επαγγελματιών την Πέμπτη 14/7 με θέμα την πεζοδρόμηση στα Καμένα Βούρλα.

Αρνητική (??!!) στην εισήγηση της ήταν η πρόεδρος του συλλόγου, ακολουθώντας κάποιους επαγγελματίες, που είναι κατά του μέτρου (και οι οποίοι δεν ανήκουν στο ΔΣ του οργάνου) με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να καταψηφίσουν το θέμα πεζοδρόμηση στα Καμένα Βούρλα, και να το αποκηρύξουν ως μέτρο, μετα βδελυγμίας.
*(διατηρώ μια επιφύλαξη ως προς την εγκυρότητα της απόφασης λόγω μη ‘απαρτίας’ ως ορίζει το καταστατικό σας)

Η πρόεδρος, αλλά και οι υπόλοιποι, δεν ήταν και πολύ συγκεκριμένοι (κατά την δικιά μας άποψη) ως προς την επιχειρηματολογία τους, για την μη συμφωνία τους στην εφαρμογή του μέτρου της πεζοδρόμησης, ενώ προέβαλαν τα παρακάτω προβλήματα:
Α)Καμένες λάμπες στον χώρο στάθμευσης του δημοτικού Parking
Β)Μη ύπαρξη ανθρώπου του δήμου στο parking
Γ)Ελλειπής σήμανση και μη ενημέρωση των δημοτών.

Καταρχήν, η αλήθεια είναι ότι μας έχει μπερδέψει (για να μην πω τίποτα άλλο) η πρόεδρος με τις απόψεις της.
Στην αρχή, προ πεζοδρόμησης, οι πληροφορίες μας λένε, ότι η πρόεδρος ήταν θετική ως προς την πεζοδρόμηση.
Στην συνέχεια κατά την εφαρμογή του μέτρου, έγινε αρνητική (click εδώ) (το video)
Μετά, στο lamiafm1, δήλωνε πάλι θετική (click εδώ)
Ενώ σήμερα ξανά (κολοτούμπα) λέει όχι…. στην πεζοδρόμηση

Θα αποφασίσετε ρε παιδιά ποια είναι η άποψη σας?? έχετε γίνει γραφικοί !!

Βέβαια για να βάλουμε τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση, και σύμφωνα με το άρθρο μας που προ ημερών γράψαμε σχετικά (click εδώ), σεβαστή η άποψη της προέδρου και των λοιπών, πλην όμως να μας επιτρέψετε, γιατί έχουμε διαφορετική άποψη.

Βλέπετε, εμείς (όλοι οι υπόλοιποι δηλαδή) που δεν ανήκουμε στην ευγενή τάξη των επαγγελματιών, και απλά είμαστε καταναλωτές – δημότες – παραθεριστές και περαστικοί των Καμένων Βούρλων, βασικό μας μέλημα είναι η πόλη να γίνει καταρχήν πιο ανθρώπινη προς όλους μας και όχι πιο κερδοφόρα προς εσάς.

Κατά την προσωπική μας άποψη, κάνετε οικτρό λάθος με το να αντιτίθεστε στο μέτρο της πεζοδρόμησης, μέτρο που, όπου εφαρμόστηκε μόνο προβλήματα δεν έφερε, ενώ αντιθέτως έλυσε αρκετά.

Βέβαια, σε όλα τα μέρη της Ελλάδας που εφαρμόστηκε η πεζοδρόμηση ως μέτρο, υπήρχαν αντιδράσεις και αψιμαχίες από θερμοκέφαλους (καλή ώρα όπως και σε εμάς) αλλά τελικά πρυτάνευσε η λογική και κάμφθηκαν οι αντιδράσεις των διαφωνούντων (κατευθυνόμενων ή μη).

Ευτυχώς που η τύχη του δήμου δεν είναι στα χέρια σας, γιατί όπως το πάτε, φοβάμαι ότι θα επιβάλατε και δίοδιο υπέρ των επαγγελματιών σε όποιον περπατούσε στην παραλία.

Για να αφήσουμε τους αστεϊσμούς και να πάμε στο δια ταύτα, ως προς την επιχειρηματολογία σας, κυρία πρόεδρε (και λοιποί), έχω να επισημάνω το εξής:
1)το προηγούμενο Σάββατο παρκάρισα στο δημοτικό πάρκινγκ με βοήθεια υπαλλήλου του δήμου, ενώ η φωτεινότητα δεν μου φάνηκε και κακή. Αν τώρα υπάρχει κάποια καμένη λάμπα, νομίζω ότι οι αρμόδιοι του δήμου θα έχουν όλη την καλή διάθεση να την αλλάξουν.
2)Αναφορικά με την σήμανση, και πάλι δεν διέκρινα πρόβλημα, από την αρχή της πεζοδρόμησης, ήταν σαφές του που πάω προς Λαμία, ή πως πάω προς Αθήνα. Βέβαια άκουσα ότι ο δήμος παράγγειλε και θα παραλάβει μεγάλο αριθμό σημάτων και ταμπελών προς διευκόλυνση των οδηγών.

Ολοκληρώνοντας, δεν σας κρύβω κυρία πρόεδρος (και λοιποί), ότι AN η επιχειρηματολογία σας με κάλυπτε, ίσως είχα και εγώ την ίδια άποψη με εσάς, αλλά δυστυχώς στέκεστε απέναντι στην πεζοδρόμηση με αστείες (αν μη τι άλλο) αιτιολογίες (κατ εμέ πάντα).

Τέλος, ελπίζω η πεζοδρόμηση να συνεχιστεί, γιατί κατά την προσωπική μου άποψη, είναι αναγκαία ως μέτρο για τα Καμένα Βούρλα, και το οφείλουμε σε εμάς και τα παιδιά μας καταρχήν αλλά και στους παραθεριστές κατ επέκταση.

Φιλικά ο Blogger

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

όποιου δεν του αρέσει η πεζοδρόμηση να μην ξαναπάμε στο μαγαζί του μέχρι να του αρέσει μας τα έχετε κάνει τσουρέκια ηλίθιοι μαγαζάτορες που μας βλέπετε σαν πεντάευρο

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα το καταλαβαίνει καλύτερα όποιος επηρεάζεται η ζωή του απο αυτό,είτε μειώνεται το εισόδημά του,είτε χάνει την ησυχία του και το πάρκινγκ του εκεί που μένει. Οι άλλοι έξω απ' το χορό πολλά τραγούδια λένε, αλλά δεν είναι τα σωστά!!!

Ανώνυμος είπε...

Ναι η πεζοδρόμηση σας φταίει. Κοιτάξτε να κατεβάσετε τις τιμές και να προσφέρετε ποιοτικά προϊόντα και αφήστε τα αυτά

Ανώνυμος είπε...

ο χορός είναι μια χαρά φίλε αλλά εσύ δε θες να χορέψεις!! αν γίνεται φασαρία σε ώρα κοινής ησυχία φώναξε αστυνομία!! και αν χρειάζεται να περπατήσεις από κει που πάρκαρες 5 λεπτά δε χάθηκε ο πλανήτης!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΘΑΤΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΧΕΤΕ ΠΑΘΕΙ ΚΟΚΟΜΠΛΟΚΟ ΚΑΙ ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ. ΞΥΠΝΗΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕ ΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΑΛΛΙΩΣ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΣΑΣ ΟΥΤΕ ΜΥΓΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΤΑΕΙ. ΑΚΟΥ ΕΚΕΙ 3.50 ΕΥΡΩ Ο ΦΡΑΠΕ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΣΤΙΣ ΜΠΑΧΑΜΕΣ?ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΙΟ ΦΤΗΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΦΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Κάτι άσχετο με την πεζοδρόμιση, το ασύρματο δίκτυο που υπάρχει στην παραλία γιατί εκπέμπει εφόσον δεν παρέχει internet?

Ανώνυμος είπε...

ήρθαν τα εγκατέστησαν, και απλά εκπέμπουν το kamenavourla wireless , θέλεις και ιντερνετ; πολλά ζητάς.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΡΑΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΧΩΡΙΣ Η ΜΕ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ Η ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΜΟΥ ΚΑΡΙΩΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ ΦΙΛΕ ΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΚΕΤΟ ΧΩΡΙΟ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΣΤΕΝΟΜΥΑΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥ. ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΣΑΓΑΝΟ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΟΥΤΕ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΧΩΡΟ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΗΘΕΛΕ ΘΑ ΚΑΘΟΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

11:09 11:26 μονο σου μιλας μονος σου απαντάς. Και ναι τα Καμενα Βούρλα είναι ενα χωριο. ενα μεγάλο χωρίο και χι κατσικοχωρι σαν κ τ δικο σου.

Μπλογκερ ειχες γεμισει με κοριους τα Αστερια φαινεται... Ε?????????????????