07 Ιουλίου 2011

Ξεκινούν οι εκπτώσεις, λείπει το χρήμα

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Καλοκαιρινές εκπτώσεις από την Παρασκευή. Τι δηλώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών. Πώς αναμένεται να κυμανθούν τα φετινά ποσοστά

Την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011 ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις και λήγουν την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011 και λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης αναμένεται τα ποσοστά των εκπτώσεων να είναι μεγάλα, ενώ ήδη οι καταναλωτές στα περισσότερα μαγαζιά βρίσκουν σημαντικές προσφορές.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ενημερώνει ότι οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή σε συγκεκριμένα σημεία

*Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική, σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται.

*Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης. Εάν αναγραφεί ποσοστό, πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. 30% έκπτωση).

Όσον αφορά τους καταναλωτές ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών συστήνει να επιλέγουν τα προϊόντα που προτίθενται να προμηθευτούν, ύστερα από έρευνα της αγοράς και με γνώμονα τη ποιότητά και τη σχέση τελικής τιμής έκπτωσης.
news247.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι επικίνδυνο να γράφεις δημόσια αν δεν σκέφτεσαι πριν γράψεις.Ωραία λοιπόν διαφήμισε την αγορά της Αθήνας και ας πεθάνουν τα δικά μας μαγαζιά,τουλάχιστον να έγραφες για την αγορα της Λαμίας και πάλι μας συμφέρει,αλλα της Αθήνας,τι λενε οι επαγγελματιες ας γράψουν την άποψη τους

kamena voyrla blogger είπε...

Μην βλέπεις το ποτήρι μισοάδειο.

Αναδημοσίευσα άρθρο για την έναρξη των εκπτώσεων που είναι πανελλήνιος θεσμός, και πίστεψε με δεν είναι καθόλου επικίνδυνο καταρχήν , και δεν κάνω, στο παρόν άρθρο, καμία διαφήμιση σε κανέναν κατά δεύτερον.

Επαναλαμβάνω – αναδημοσιεύω την είδηση για την έναρξη των εκπτώσεων σε πανελλήνιο επίπεδο, εκτός και αν τα Καμένα έχουν διαφορετική περίοδο εκπτώσεων.

Αν τώρα..., δεν γίνονται εκπτώσεις από τους καταστηματάρχες στα Καμένα, τι να πω, κακό του κεφαλιού τους, υπάρχει σαφώς η Λαμία αλλά και η Αθήνα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο καταναλωτής, αν βρίσκει αυτό που θέλει στο χωριό του, δεν πάει αλλού να το βρει, όπως επίσης αν βρίσκει αυτό που θέλει στην τιμή που το θέλει στο Α μαγαζί, δεν πάει στα Β παραδίπλα μαγαζί…

Για σκέψου τα όλα αυτά λίγο.