16 Ιουλίου 2011

Χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ το έργο «Ορειβατικά μονοπάτια Φθιώτιδας»

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Λαμία 14 -07-2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά εντάχθηκε και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ το έργο «Ορειβατικά μονοπάτια Φθιώτιδας», προϋπολογισμού 190.184 €.

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά η απόφαση ένταξης του έργου «Ορειβατικά μονοπάτια Φθιώτιδας». Το έργο, προϋπολογισμού 190.184 €, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας.

Πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση για την προώθηση τόπων φυσικού κάλλους, που αφορά την διάνοιξη – βελτίωση δικτύου περιηγητικών ορειβατικών μονοπατιών για την ανάδειξη σπηλαίων και μνημείων στο όρος Κνημίς στην περιοχή Αγίου Κωνσταντίνου Φθιώτιδας.

Οι εργασίες αφορούν κυρίως την[.....]

βελτίωση των παλιών μονοπατιών, συνολικού μήκους 15.187 μέτρων, τα οποία σήμερα έχουν γίνει αδιάβατα, κυρίως λόγω της πυκνής βλάστησης. Προβλέπεται ο καθαρισμός των μονοπατιών, η διαμόρφωση των κλίσεων, η κατασκευή σκαλοπατιών και μικρών γεφυριών, καθώς και η συγκράτηση του καταστρώματος των μονοπατιών, πάντα με φυσικά υλικά (πέτρες και ξύλο).
Επιπλέον για την ανάδειξη των σπηλαίων θα γίνει καθαρισμός του περιβάλλοντος χώρου και εργασίες για τη διευκόλυνση της πρόσβασης και της ασφάλειας των επισκεπτών, καθώς και τοποθέτηση πινακίδων πληροφόρησης.

«Είναι μια παρέμβαση για την προστασία και την ανάδειξη των φυσικών και πολιτιστικών πόρων του τόπου μας» επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, τονίζοντας «Χρηματοδοτούμε με 190.184 €, από το ΕΣΠΑ, ένα σημαντικό έργο, που συμβάλλει στην τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη της ορεινής περιοχής του Αγίου Κωνσταντίνου, και παράλληλα στην προστασία του περιβάλλοντος. Το βουνό Κνημίς έχει πλούσιο φυσικό και πολιτιστικό απόθεμα και είναι προτεραιότητά μας, όπως και άλλες περιοχές φυσικού κάλλους στη Στερεά Ελλάδα, να γίνουν παρεμβάσεις για την ανάδειξη, την προστασία τους και την τόνωση της επισκεψιμότητάς τους. Αξιοποιούμε το ΕΣΠΑ, χρηματοδοτώντας επιλέξιμα και ώριμα έργα, για να γίνει το πρόγραμμά μας ένα πραγματικό εργαλείο ανάπτυξης για την Περιφέρειά μας και τους πολίτες».

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: