21 Ιουλίου 2011

Τόνια Αντωνίου - Γιά την χρηματοδότησητων των επιχειρήσεων της Στερεάς Ελλάδας

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20-7-2011

Το ζήτημα του αποκλεισμού των επιχειρήσεων της Στερεάς Ελλάδας από τη χρηματοδότηση του Προγράμματος Αποθεματικό Απροβλέπτων θέτει με ερώτησή της προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Χρυσοχοΐδη η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Τόνια Αντωνίου, ζητώντας να υπάρξει άμεσα άλλη ισοδύναμη χρηματοδότηση, ειδικά για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία.
Στην ερώτησή της η βουλευτής αναφέρει:

«Η απόφαση του Υπουργείου σας για τη[.....]

χρηματοδότηση των λειτουργικών δαπανών των επιχειρήσεων της χώρας από το Πρόγραμμα Αποθεματικό Απροβλέπτων αποτελεί μια πολύ σημαντική παρέμβαση για τη στήριξη των επιχειρήσεων και της απασχόλησης σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Ωστόσο, από το Πρόγραμμα αυτό εξαιρούνται χιλιάδες επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας, τη στιγμή που το έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη, λόγω της άδικης ένταξης της Περιφέρειάς μας στο στόχο 2, όπως επισημαίνει και το Επιμελητήριο Φθιώτιδας.
Για το λόγο αυτό,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Εάν θα υπάρξει άμεσα άλλη ισοδύναμη χρηματοδότηση για τις επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας, με όμοια ή ανάλογα χαρακτηριστικά, προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία και να μπορέσουν να ενισχυθούν και οι επιχειρήσεις της περιοχής μας.»

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η αδικια αγαπητη μου Τονια προκυπτει απο το μνημονιο και το μεσοπροθεσμο που στηριξες ... Ετσι απλα , εισαι συνυπευθυνη !!!!

Ανώνυμος είπε...

Ρε φίλε είσαι πανάσχετος!! Τι σχέση έχουν οι κοινοτικές χρηματοδοτήσεις με το μνημόνιο; Μάθε πρώτα και μετά αξιολόγησε αυτά που ακούς και διαβάζεις. Η Στερεά Ελλάδα εδώ και χρόνια δεν βρίσκεται στο Στόχο 1 των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων για στατιστικούς λόγους, αφού η βιομηχανική περιοχή των Οινοφύτων ανεβάζει πολύ το ΑΕΠ το Περιφέρειας και έτσι αλλοιώνονται οι μέσοι όροι των στοιχείων, με αποτέλεσμα να φαίνεται εικονικά ότι είμαστε με ευημερούσα περιφέρεια. Αυτή είναι η συνεχής αδικία που υφίσταται η περιφέρειά μας και η Τόνια μιλάει χρόνια γι' αυτό, όχι τώρα.
Καλό είναι όταν μιλάμε για ένα θέμα που δεν το γνωρίζουμε να ρωτάμε και κανέναν που ξέρει.