25 Ιουλίου 2011

Ο Βιολογικός καλά δουλεύει, αν σταματήσουμε και εμείς τις παρανομίες μπορεί να δούμε κάποια στιγμή καθαρή θάλασσα

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Για όσους δεν γνωρίζουν, στα Καμένα Βούρλα, εδώ και λίγα χρόνια λειτουργεί βιολογικός καθαρισμός.
Όπως καταλαβαίνετε, τα λύματα από τα σπίτια, μέσω ενός κλειστού κυκλώματος σωληνώσεων, διοχετεύονται στον βιολογικό καθαρισμό, που μετά και από την κατάλληλη επεξεργασία, παράγεται απλό νεράκι του θεού και μικρή ποσότητα λυματολάσπης που καταλήγει στον ενδεδειγμένο χώρο με ευθύνη του Δήμου μας.
Όλα ωραία και όλα καλά θα μου πείτε, τα γνωρίζουμε όλοι μας αυτά, και έχουμε διαπιστώσει και τα πρώτα αποτελέσματα. (πιο καθαρή θάλασσα, όχι μολυσμένος υδροφόρος ορίζοντας).

Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι επιτήδειοι μηχανικοί – μάστορες – εργολάβοι κλπ, όταν συνδέουν το σύστημα της αποχέτευσης των σπιτιών και των πολυκατοικιών με το κεντρικό σύστημα μεταφοράς λυμάτων προς τον βιολογικό, ΔΕΝ κάνουν σωστά την δουλειά τους, και δεν τηρούν τα προβλεπόμενα ώστε να υπάρχει πλήρης στεγανότητα με αποτέλεσμα τα λύματα να συνεχίζουν να μολύνουν την θάλασσα και τον υδροφόρο ορίζοντα.

Πάμε να το πάρουμε από την αρχή το θέμα για να καταλάβουμε όλοι.

Παλιά, όλοι μας είχαμε βόθρο. Οι περισσότεροι δε από εμάς, δεν είχαμε στεγανό βόθρο, δηλαδή ένα μεγάλο μέρος των λυμάτων πήγαινε στο χώμα και στην συνέχεια στην θάλασσα και στο νερό που πίνουμε.
Μετά, έρχεται ο Δήμος, φτιάχνει Βιολογικό, και δίνει τις προδιαγραφές σύνδεσης με το δίκτυο λυμάτων, και μας υποχρεώνει (και πολύ σωστά κάνει) να καταργήσουμε τον παλαιό βόθρο (που δεν είναι στεγανός) και να συνδεθούμε κατευθείαν στο δίκτυο λυμάτων.

Σε κάποιος περιπτώσεις, όπου δεν υπάρχει κλίση, ώστε να πηγαίνουν μόνα τους (τα λύματα) και πρέπει να μπει αντλία (για να τα σπρώχνει), μας υποχρεώνει ο δήμος (και πάλι μπράβο του) να φτιάξουμε ανεξάρτητο στεγανό βοθράκι (καταργεί και πάλι τον παλαιό βόθρο) και μέσω των αντλιών στέλνουμε τα λύματα μας στον προορισμό τους (στον βιολογικό).

Και πάμε τώρα στο πρόβλημα.
Κάποιοι εργολαβίσκοι, για να αποφύγουν το κόστος του να φτιάξουν ανεξάρτητο στεγανό βοθράκι, χρησιμοποιούν τον ήδη υπάρχον βόθρο, και τοποθετούν τις αντλίες εκεί μέσα (στον παλαιό βόθρο) που δεν είναι στεγανός και τα λύματα συνεχίζουν να καταλήγουν στην θάλασσα και στο νερό που πίνουμε εμείς και τα παιδιά μας.

Για κάτσε ρε φίλε !!! ο Βόθρος δεν είναι στεγανός !!! τα λύματα θα συνεχίσουν να μολύνουν το περιβάλλον. Κάνεις έγκλημα το ξέρεις???
Για να κονομήσεις εσύ δηλαδή λίγα λεφτά παραπάνω, καταδικάζεις όλους εμάς να πίνουμε αλλά και να κολυμπάμε σε λύματα ????

Έχουμε φωτογραφία από τον παλαιό βόθρο πολυκατοικίας που έγινε παρανομία, και δεν φτιάχτηκε ανεξάρτητο στεγανό βοθράκι, και απαιτούμε (όλοι μας νομίζω) να επιδιορθωθεί η κακοτεχνία, διαφορετικά θα αναγκαστούμε να καταγγείλουμε το γεγονός στις αρμόδιες αρχές.

Και για να το πάω παρακάτω, θα καταγγείλουμε και τον αρμόδιο από την δημοτική αρχή που προχώρησε στη σύνδεση μετά την σχετική αυτοψία που έγινε προ της σύνδεσης.

Δεν μπορεί, μερικοί στο όνομα του κέρδους να πηγαίνουν τα Καμένα Βούρλα πίσω ολοταχώς (το ξανά έγραψα πρόσφατα αυτό)

ΥΓ Μην ξεχάσω, μια ερώτηση θέλω να κάνω στους αρμοδίους.
Ο εργολάβος που έχει αναλάβει τον Βιολογικό, νομιμοποιείται να κάνει νέες συνδέσεις ??
Δεν στέκομαι τόσο ‘στο γράμμα’ της σύμβασης αλλά στο ηθικό και τυπικό του πράγματος
(αναφέρομαι στις ‘μη άρτιες’ τεχνικές εγκαταστάσεις, για να το πω πιο sic).

Φιλικά ο Blogger

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αίσχος! αν συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι εγκληματικό! καλά θα κάνουν να συμμορφωθούν.

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΛΙΓΑ ΛΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΕΙ ΠΟΛΛΑ ΕΑΝ ΑΡΧΙΣΩ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΚΑΤΑ ΠΡΩΤΩΝ ΘΑ ΜΟΥ ΠΑΡΕΙ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ Ο ΜΑΚΑΚΑΣ(ΠΡΩΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ)ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΥΣΤΙΚΟΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΤΥΔΚ(ΠΟΥ ΕΠΙΒΛΕΨΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΟΤΙ ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΛΟΓΩ ΚΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ)ΟΠΩΣ ΣΩΣΤΑ ΛΕΣ ΓΔΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΔΕΔΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΣΚΟΙ ΤΟΥ ΚΟΛΟΥ ΜΟΝΟ ΣΩΣΤΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΑΛΩΣΤΕ Ο ΚΑΡΑΜΑ.... Ο ΚΥΡΙΛ... ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΤΑΜΑΤΩ ΕΔΩ.ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΙΑ ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΑΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΔΕΔΕΙ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΡΚΕΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥΣ.Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΜΥΘΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ Ο ΧΕΙΜΩΝΗ... ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΚΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΓΑΛΑΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΑΝΤΩΝΙΟΥ?

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΕΓΩ ΣΤΟ ΡΕΓΚΙΝΙ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΜΟΝΟ ΤΟ ΡΕΜΜΑ
Ο ΡΕΓΚΙΝΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ρεγκινιώτη, μην το λες ούτε του παπά !! χαχαχαχαχα και νόμιζες ότι έχεις θέμα. εδώ στα καμένα να δεις τι γίνεται

Ανώνυμος είπε...

ξέρω για ποια πολυκατοικία λες είναι στην παραλία προς ποσειδώνα και έγινε φασαρία με τους ιδιοκτήτες όταν μερικοί διαφώνησαν στην παρανομία

Ανώνυμος είπε...

Όποιος κάνει τέτοιες ατασθαλίες να πάει μέσα.

Ανώνυμος είπε...

ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΚΕΦΑΛΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΛΑ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΑ ΕΣΠΑΣΕ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΤΗΝ ΨΑΧΝΑΤΕ?

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΕΓΚΥΡΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΡΕΜΑ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΤΟΝ Κ.Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ CHUK NORIS.
[[Ο ΡΕΓΓΙΝΙΩΤΗΣ]]

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστω αυτον που βγαινει ως δευτερος ρεγκινιωτης
ξυπνησανε στο χωριο μου και αρχισανε να φωναζουνε
ο ρεγκινιωτης

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΛΕΒΑΝ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΑΡΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΡΟΥΜΑΝΟΙ
Ο ΡΕΓΚΙΝΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Που συνελήφθησαν ρε Ρεγκινιώτη? Τι έμαθες? Για δώσε λεπτομέρειες !!

Ανώνυμος είπε...

στο βολο συνεληφθησαν απο οτι διαβασα σε σαιτ
ο ρεγκινιωτης

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΜΠΕΣ ΣΤΟ CRIMESONAIR.COM EXΕΙ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΛΕΜΜΕΝΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ ΑΠΟ ΒΑΡΚΕΣ
Ο ΡΕΓΚΙΝΙΩΤΗΣ

άδειασμα βόθρου είπε...

Η τιμωρία όσων κάνουν αυτές τις λαμογιές πρέπει να είναι παραδειγματική.