29 Ιουλίου 2011

Χρήστος Σταϊκούρας - Η Λοκρίδα έχει μετατραπεί σε ανεξέλεγκτο πεδίο δράσης αδίστακτων κακοποιών

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Δελτίο Τύπου

Λαμία, 27 Ιουλίου 2011

Ο Βουλευτής Ν. Φθιώτιδας της ΝΔ και Αναπλ. Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας – ΝΔ, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση, με αφορμή το τελευταίο περιστατικό εγκληματικότητας στην περιοχή της Λοκρίδας:

«Είναι γεγονός ότι η Λοκρίδα τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, έχει μετατραπεί σε ανεξέλεγκτο πεδίο δράσης αδίστακτων κακοποιών.
Τα κρούσματα ληστειών, παραβατικότητας και εγκληματικότητας έχουν πολλαπλασιαστεί.

Τελευταίο περιστατικό, αυτό που εκτυλίχθηκε[.....]

χθες στο Δήμο Λοκρών.
Με αφορμή αυτό το περιστατικό, θα ήθελα να επαναλάβω και να ξεκαθαρίσω τα ακόλουθα:
1. Έγκαιρα, με σειρά Ερωτήσεών μου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, είχα επισημάνει το μέγεθος του προβλήματος.
2. Συγκεκριμένα, με τις υπ’ αριθ. πρωτ. 12385/02.03.2011 και 15192/19.04.2011 Ερωτήσεις μου προς το αρμόδιο Υπουργείο, ζητούσα την καθοριστική παρέμβαση του Υπουργείου, μέσω της ενίσχυσης του αστυνομικού προσωπικού στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας ώστε μέρος της να διατεθεί στην περιοχή της Λοκρίδας για την ουσιαστική αστυνόμευση της περιοχής.
3. Στις Απαντήσεις του το αρμόδιο Υπουργείο (έγγραφα υπ’ αριθ. πρωτ. 7017/4/12831/21.03.2011 και 7017/4/13143/06.05.2011), αναγνώριζε το μέγεθος του προβλήματος στην περιοχή και αποδέχονταν ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας, όπως επίσης και το Αστυνομικό Τμήμα Αταλάντης, παρουσιάζουν σοβαρό έλλειμμα στελέχωσης.
4. Στις Απαντήσεις του Υπουργείου αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «[…] εφαρμόζεται ειδικό σχέδιο, το οποίο αναπροσαρμόζεται και περιλαμβάνει ένα πλέγμα μέτρων, ενεργειών και εξειδικευμένων δράσεων […]» και ότι «[…] δόθηκαν πρόσθετες εντολές για αύξηση της δραστηριότητας και αποτελεσματικότητας του προσωπικού […]», ενώ «[…] θα εξετασθεί το θέμα αύξησης των οργανικών θέσεων ώστε να διασφαλίζεται η εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των Υπηρεσιών για την εκπλήρωση της αποστολής τους».
Καθίσταται σαφές, όπως καταμαρτυρούν και τα γεγονότα, ότι το πρόβλημα της έξαρσης της εγκληματικότητας στην περιοχή της Λοκρίδας, αν και υπαρκτό από παλαιότερα (σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας για το 2008), όχι μόνο δεν έχει αντιμετωπισθεί, αλλά λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Διαστάσεις, που δεν αφήνουν πλέον κανένα περιθώριο για εφησυχασμό και των οποίων η αντιμετώπιση χρήζει σοβαρότερης, άμεσης και ουσιαστικότερης αντιμετώπισης από την πλευρά του αρμόδιου Υπουργείου, δεδομένου ότι τα έως σήμερα μέτρα αστυνόμευσης, όπως αυτά αποτυπώνονται στις σχετικές Απαντήσεις του, κρίνονται εκ του αποτελέσματος ανεπαρκή.
Για το λόγο αυτό καταθέτω και πάλι σχετική Ερώτηση προς το Αρμόδιο Υπουργείο».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ ΚΙ ΕΣΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΕΙΣ ΤΑΚΤΙΚΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΣΟΥ ΧΡΗΣΤΑΚΗ, ΝΑ ΑΝΑΜΕΝΕΙΣ ΤΟΝ ΛΑΪΚΟ ΠΕΛΕΚΥ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ