05 Νοεμβρίου 2010

Ψυχραιμία ...

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Όσο πλησιάζει η ημέρα για τις εκλογές, τόσο βλέπω πολλούς να χάνουν την ψυχραιμία τους.

Δεν γράφω υπέρ κανενός, τους παίρνει όλους η μπάλα ανεξαιρέτως.

Συζητώ με αρκετούς ανθρώπους από όλους τους συνδυασμούς και όλοι είναι πεπεισμένοι ότι θα εκλεγούν με λίγο λιγότερο από 80% από την πρώτη Κυριακή.
Μπράβο σας παιδιά, είσθε (υπέρμετρα κάποιοι ίσως) αισιόδοξοι, δεν είναι κακό, αλλά μέχρι εκεί, μην κάνουμε και πόλεμο στην τελική.

Άλλος λίγο άλλος πολύ πιέζει με χαλαρό ή με ποιο έντονο τρόπο για να εκλεγεί ο υποψήφιος που υποστηρίζει κλπ κλπ (ξέρετε εσείς τι λέω).
Άλλος λίγο άλλος πολύ μόλις αντικρίσει κάποιον του αντίπαλου στρατοπέδου είναι έτοιμος να στήσει καυγά, λες και έχουμε κάνα χωράφι μαζί και πάμε να το χωρίσουμε.

Σας διαφεύγει όμως ότι και αύριο μεθαύριο, μετά τις εκλογές, που οι περισσότεροι θα τις αφήσουμε πίσω και θα επιστρέψουμε στην καθημερινότητα μας, θα έχουμε στο μυαλό μας το τι κακό έγινε τότε εκείνες τις ημέρες. (και δυστυχώς η πικρή γεύση από το στόμα φεύγει δύσκολα)
Έχω δει ανθρώπου να κόβουν την καλημέρα σε κάποιους άλλους (για να μην πω τίποτα άλλο) γιατί έχουν διαφορετική από την δικιά τους άποψη.

Είναι δείγμα πολιτισμού και καλλιέργειας η αποδοχή της διαφορετικότητας στην άποψη κύριοι.

Είναι δυνατόν όλοι να έχουμε την ίδια άποψη?
Είναι δυνατόν να προσπαθείτε να επιβάλετε την δικιά σας άποψη με το στανιό?
Είναι δυνατόν να βρίζετε όποιον λέει την άποψη του και απέχει από την δικιά σας?

Σε ποιο κόσμο ζείτε εσείς ?

Συνετισθείτε και μην κάνετε πράγματα που αύριο θα μετανιώσετε, γιατί θα σας περιθωριοποιήσουν από την συμπεριφορά σας

Να πρυτανεύσει η λογική θα έλεγα εγώ, και ας αφήσουμε τους παλικαρισμούς

Ξανά επαναλαμβάνω ότι αναφέρομαι ανεξαιρέτως και στους 4 συνδυασμούς, σε όλους τους υποψηφίους αλλά και σε όλα τα επιτελεία.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να συγχαρώ τον φίλο μπλογκερ για τις συστάσεις ψυχραιμίας που έκανε. Πράγματι αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε είναι το τι μέλι γενέσθαι για τον τόπο μας και για τον καθένα ξεχωριστά απο την Δευτέρα το πρωί όταν τα φώτα των εκλογών θα σβήσουν. Εκει βρίσκεται η ουσία των πραγμάτων. Αν σκεφτόμασταν έτσι ίσως ο τόπος μας να ήταν σε καλύτερη μοίρα. Καλό βόλι την Κυριακή!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με τους φίλους. Χαλαρά, εξάλλου οι καυγάδες και οι φωνές ίσως να δείχνουν άγχος για ήττα. Προσέξτε το. Να μην έχουν τόσο άγχος οι Σωτήρες μας. Και αυτοί να μην μας "σώσουν", θα μας "σώσουν" κάποιοι άλλοι. Εξάλλου το "κακό" της Δημοκρατίας είναι ότι κυβερνούν οι 51 και οι 49 (μόλις 2 λιγότεροι, φαντάσου), πάνε για πουρνάρια. Τι να κάνουμε; Ο΄τι βγάλει η κάλπη. Τέλος, η εφαρμογή της Δημοκρατίας είναι να σέβεσαι την άποψη και την γνώμη του άλλου ακόμα και αν σου μοιάζει βλακεία.
P.S. Αν κάποιος είναι τόσο απογοητευμένος και σε αδιέξοδο ψήφου, ας ρίξει μορταδέλα ή σαλάμι σε φάκελο. Έχει πολύ πλάκα, λαδώνει όλη η κάλπη!!! Χα,χα. Σημαδέψτε σωστά για να μην μετανιώσετε. Μετά θα είναι αργά. Καλή ψήφο και καλή επιτυχία σε όλους τους "σωτήρες".

Ανώνυμος είπε...

το ΔΝΤ θα μας βάλει να τσακωθούμε όλοι μεταξύ μας! με αλληλεγγύη και αλτρουισμό πρέπει να κανουμε το τόπο να πάρει πάλι μπρος! ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ!

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΗΡΕΜΗΣΤΕ...ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ,Ο ΕΝΑΣ ΘΑ ΨΩΝΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΘΑ ΓΛΕΝΤΑΜΕ ΜΑΖΙ...ΜΠΟΡΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!!!