21 Δεκεμβρίου 2011

Νέα Δημοκρατία: Συγκυβερνά αλλά κάνει... αντιπολίτευση

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Θέλει να πείσει ότι δεν συμφωνεί με πολλά από τα μέτρα που λαμβάνονται

Ο κ. Αντ. Σαμαράς χαιρετά νέους στο κοινωνικό παντοπωλείο της ΟΝΝΕΔ

Με αντιπολιτευτική διάθεση που αυξάνεται σταδιακά με γεωμετρική πρόοδο και με εμφανή στόχο να αναδείξει θέματα της καθημερινότητας πορεύεται πλέον η Νέα Δημοκρατία, αντιπολιτευόμενη ουσιαστικά μια κυβέρνηση στην οποία η ίδια συμμετέχει.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι η ΝΔ τις τελευταίες δυο ημέρες, ανέδειξε τρια θέματα, το σχέδιο για μείωση του ΦΠΑ για αγορές με πιστωτική κάρτα, τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών και την άρνησή της σις επικουρικές συντάξεις.

Η ηγετική ομάδα της ΝΔ επιχειρεί να διαμορφώσει κλίμα στην κοινή γνώμη, ότι το κόμμα δεν συμφωνεί με όσα προωθούνται από πολλούς υπουργούς, θέλοντας ουσιαστικά να χαράξει διαχωριστικές γραμμές και να πείσει ότι δεν[.....]

συγκυβερνά.


Ο προβληματισμός είναι έντονος στο «γαλάζιο» στρατόπεδο, καθώς αναμένεται να τεθούν στο υπουργικό συμβούλιο σημαντικές ρυθμίσεις διαρθρωτικού χαρακτήρα στην αγορά εργασίας και θα ληφθούν αποφάσεις για μείωση των επικουρικών συντάξεων.


Η ρύθμιση της αγοράς εργασίας και η μείωση των επικουρικών συντάξεων θα αποτελέσει και το πρώτο δυνατό πολιτικό τεστ για την κυβέρνηση του κ. Λ. Παπαδήμου και κυρίως θα δείξει και τις πραγματικές διαθέσεις του προέδρου της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά, που στηρίζει την κυβέρνηση κυρίως με τη συμμετοχή των δυο αντιπροέδρων του κόμματος, των κκ. Δ. Αβραμόπουλου και Στ. Δήμα.


Πάντως, ενδεικτική των προθέσεων της ΝΔ ήταν η ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της Τρίτης ο τομεάρχης Εργασίας κ. Ν. Νικολόπουλος που επικρίνει τον υπουργό κ. Γ. Κουτρουμάνη για την αναγγελία του, από τηλεοπτικές εκπομπές, για μεγάλες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, που θα εξαθλιώσουν ακόμη περισσότερο τον Έλληνα συνταξιούχο.


Η ΝΔ εγείρει ερωτήματα για αυτή την αιφνιδιαστική κίνηση της κυβέρνησης, αναφέροντας: «Γιατί η πολιτική των περικοπών και της συνένωσης αποφασίζεται τώρα και μάλιστα στο γόνατο από τον κ. Κουτρουμάνη, ενώ δεν αποτελεί δέσμευση της χώρας μας με βάση το Μεσοπρόθεσμο και το Πολυνομοσχέδιο, αλλά ούτε αποτελεί πρόβλεψη του Προϋπολογισμού που μόλις ψηφίσαμε;


»Η Νέα Δημοκρατία συνεπής στη συμφωνία για τη δημιουργία και τη στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου δεν στηρίζει νέα μέτρα σε βάρος των χαμηλοσυνταξιούχων» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Νικολόπουλος, δείχνοντας τη γραμμή του κόμματος, αφού η δήλωση έγινε μετά από συνεννόηση με την ηγεσία του.


Παράλληλα στην ηγετική ομάδα, εμφανίζονται «δικαιωμένοι» από το κυβερνητικό σχέδιο μείωσης του ΦΠΑ για αγορές με πιστωτική κάρτα, καθώς κρίνουν ότι η κίνηση αυτή επιβεβαιώνει τη θέση της ΝΔ ότι υπάρχει περιθώριο διορθωτικών αλλαγών στην οικονομική πολιτική, κατόπιν συμφωνίας με την τρόικα.


Παράλληλα, θα επιμείνουν στην ανάγκη για άμεση μείωση και των εργοδοτικών εισφορών, υποστηρίζοντας ότι θα δώσει ανάσες στις επιχειρήσεις και αποτρέψει πολλά από τα λουκέτα στην αγορά.

Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Ι. Μιχελάκης, αναφερόμενος στα όσα είπε χθες ο υπουργός κ. Μ. Χρυσοχοϊδης, προσπαθεί να ενισχύσει την επιχειρηματολογία για καταστροφική διετίας διακυβέρνησης ΠαΣοΚ, που θα αποτελέσει και κεντρικό προεκλογικό σύνθημα.

«Ο ένας μετά τον άλλο, οι υπουργοί του ΠαΣοΚ ομολογούν κυνικά ότι ήταν καταστροφική η πολιτική των κυβερνήσεών τους. Αναμασούν ξαφνικά όσα έλεγε ο Πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς, εδώ και δυο χρόνια, όταν οι ίδιοι προσπαθούσαν να τον λοιδορήσουν» υποστηρίζει ο κ. Μιχελάκης και συμπληρώνει: «Τώρα, κάνουν μαύρο απολογισμό. Είναι, όμως, πολύ αργά για δάκρυα για όλους εκείνους που χειροκροτούσαν το μνημόνιο, στήριζαν τις πολιτικές του και συναποφάσιζαν την εγκληματική εξαγγελία δημοψηφίσματος».

«Να βάλουμε πλάτη για τους συνανθρώπους μας»

Για την ανάγκη ενίσχυσης της κοινωνικής αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας, μίλησε ο πρόεδρος της ΝΔ σε επίσκεψή του στο κοινωνικό παντοπωλείο που διατηρεί γι' αυτές τις ημέρες η ΟΝΝΕΔ στην οδό Ερμού, στο κέντρο της Αθήνας.

Ο κ. Σαμαράς, επαινώντας την πρωτοβουλία της ΟΝΝΕΔ, να ιδρύσει 16 κοινωνικά παντοπωλεία ανά την Ελλάδα και μέχρι σήμερα έχει μαζέψει περισσότερα από 20 χιλιάδες προϊόντα τα οποία θα διανεμηθούν σε απόρους, ζήτησε από όλους να...«βάλουν πλάτη».

«Να συγχαρώ την ΟΝΝΕΔ που βάζει πλάτη τις δύσκολες ώρες και πρέπει όλοι να βάλουν πλάτη για αυτούς που δεν μπορούν» είπε και σε άλλο σημείο ανέφερε: «Οι άγιες μέρες που περνάμε, έχουν και πάρα πολλές δυσκολίες για τον ελληνικό λαό. Πρέπει ο καθένα από εμάς να σώσει αγάπη, κατανόηση, αλληλεγγύη και αλληληλοβοήθεια. Επίσης, αυτές τις ώρες αποδεικνύεται ποιός αγωνιά και αγωνίζεται για το λαό που δεν έχει κανέναν συμπαραστάτη».

Συμβολική επίσκεψη στο Πεντάγωνο

Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και σε μια συμβολική επίσκεψη με πολλούς αποδέκτες, προέβαλλε ως κεντρικό στόχο να διατηρηθεί, παρά τη συγκυρία και τις δυσκολίες της Ελλάδας, η αμυντική ικανότητα της χώρας, το φρόνημα και το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο κ. Σαμαράς,θέλοντας να στείλει και μήνυμα σε μια κατηγορία ψηφοφόρων που έχουν ευαισθησίες για τα εθνικά θέματα και ανήκουν στο συντηρητικό ακροατήριο, επανέλαβε ότι αναγνωρίζει την προσφορά και το έργο των Ενόπλων Δυνάμεων και υπογράμμισε με έμφαση: «Εκτός από την αναγκαία ενημέρωση, η σημερινή μου επίσκεψη στο υπουργείο Άμυνας έχει και έναν συμβολικό χαρακτήρα για το εθνικό έργο που επιτελεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στη διαφύλαξη της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας μας».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο ευαίσθητος τομέας ευθύνης του υπουργείου Εθνικής Αμυνας λειτουργεί σωστά, με επαγρύπνηση, στρατηγική ενόραση και δημοκρατική ευαισθησία.

Επίσης ενημερώθηκε από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία για θέματα αρμοδιότητάς τους, μεταξύ άλλων για τη δομή και λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων, τη συμμετοχή τους σε διεθνείς αποστολές, την αμυντική βιομηχανία και τη λειτουργία των μετοχικών ταμείων, ενώ επισκέφθηκε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων.

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: