13 Δεκεμβρίου 2011

ΛΣ - Για το ΦΠΑ στο νερό στους Δήμους

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Λαμία,12/12/2011.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σύμφωνα με νομοθετική ρύθμιση που επεβλήθη τον Αύγουστο από το ΠΑΣΟΚ, με την ενεργό στήριξη της Ν.Δ και του ΛΑΟΣ, οι Δήμοι θα εισπράττουν ΦΠΑ.
Θα εισπράττουν ΦΠΑ ακόμα και για το νερό που πίνουμε, σε ποσοστό 13%, ενώ για τις άλλες υπηρεσίες που εισπράττονται με τον λογαριασμό του νερού θα εισπράττεται ΦΠΑ 23%. Έτσι, το κόστος ζωής του λαού επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο.

Γίνεται ξεκάθαρο, πως, όσα προβλέψαμε σαν ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ υλοποιούνται. Υπηρεσίες της τοπικής διοίκησης, που καλύπτουν ζωτικές ανάγκες της[.....]

εργατικής λαϊκής οικογένειας, όπως αυτές της ύδρευσης και της αποχέτευσης γίνονται όχημα για την προώθηση και την αύξηση της φορομπηχτικής πολιτικής της κυβέρνησης και στο επίπεδο της τοπικής διοίκησης, των δήμων.

Δεν μας εκπλήσσει η ένοχη σιωπή των δήμων, όπου κυριαρχούν παράγοντες των πολιτικών δυνάμεων που στηρίζουν την κυβέρνηση του ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ. Άλλωστε, η συγκεκριμένη στάση τους είναι και ατράνταχτη απόδειξη του ισχυρισμού μας πως παίζουν αντιδραστικό ρόλο. Πως αντί να διεκδικούν από την κυβέρνηση για τον λαό, επεξεργάζονται, στήνουν ή και ανέχονται μηχανισμούς για να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, με αίσθημα ευθύνης, απευθύνεται στον λαό της περιοχής και τον καλεί να αντιδράσει. Να αρνηθεί σε αυτή την φορομπηχτική λογική, που σίγουρα θα επεκταθεί.

Μηδενικό ΦΠΑ για όλες της υπηρεσίες κάλυψης κοινωνικών αναγκών , που άλλωστε πρέπει να παρέχονται, σε επαρκείς ποσότητες και καλή ποιότητα, δωρεάν και χωρίς καμιά επιβάρυνση του λαού.
Εδώ φυσικά εντάσσονται και η ύδρευση και η αποχέτευση.

Σε αυτά τα πλαίσια ζητάμε να γίνει συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)
ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: