10 Δεκεμβρίου 2011

Σκληρή πολύχρονη λιτότητα σημαίνει για τους Ελληνες η σιδηρά πειθαρχία της Μέρκελ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

- Δεν πιάνουμε κανέναν στόχο - εκτινάσσεται το έλλειμμα
- 'Ερχονται νέα μέτρα 6 δισ.
- Από Δευτέρα στην Αθήνα η τρόικα και ο Τσαρλς Νταλάρα
- Θα ζητήσουν, μεταξύ άλλων, ξανά απολύσεις στο Δημόσιο και ακύρωση της συλλογικής σύμβασης εργασίας

Τα νέα μέτρα που ουσιαστικά προανήγγελε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός δεν θα αφορούν μόνο την περίοδο 2012 - 2014 αλλα καθώς η τρύπα στο έλλειμμα συνεχώς μεγαλώνει, ενδεχομένως να ληφθούν μέτρα και για το 2011. Το είπε εξάλλου και ο υπουργός οικονομικών, ρίχοντας το “μπαλάκι” στους έλληνες φορολογούμενους.

Νέα μέτρα ενδεχομένως να ζητήσει και η τρόικα που καταφθάνει τη Δευτέρα στην Αθήνα για να ξεκινήσει σκληρές διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση για το δάνειο και το νέο μνημόνιο. Οπως όλα δείχνουν οι στόχοι δεν θα επιτευχθούν φέτος και η κυβέρνηση πρέπει να τρέξει ωστε να κλείσει τις ανοιχτές τρύπες.

Εκτινάσσεται το έλλειμα
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου οικονομικών το ταμειακό έλλειμμα έχει εκτιναχθεί στο[.....]

10,7% πρίν καλά καλά τελειώσει το 2011 ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τα έσοδα του Νοεμβρίου σημείωσαν δραματική μείωση πάνω απο 13% σε σχέση με τους αναθεωρημένους στόχους.

Τι θα ζητήσει η τρόικα
Στο στόχαστρο της τρόικας θα βρεθούν οι δημόσιες δαπάνες, ειδικά φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα ενώ δεν αποκλείεται να ζητηθούν ξανά απολύσεις στο Δημόσιο μιας και τα αποτελέσματα της εφεδρείας δε θεωρούνται ικανοποιητικά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι τροϊκανοί ενδεχομένως να ζητήσουν και την ακύρωση των αυξήσεων που περιλαμβάνει η τριετής εθνική σύμβαση εργασίας που υπογράφηκε το καλοκαίρι του 2010 από τους κοινωνικούς εταίρους και η μείωση του μη μισθολογικού κόστους. Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπογράφηκε το καλοκαίρι του 2010 περιλαμβάνει αύξηση 1,5% στους κατώτατους μισθούς την 1η Ιουλίου του 2011 και 1,7% την 1η Ιουλίου του 2012.

Πάντως, ο νέος “δημοσιονομικός κανόνας” αναμένεται να ισχύει για την Ελλάδα μετά τη λήξη του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, δηλαδή απο το 2015. Το “διαρθρωτικό έλλειμα” δηλαδή τα “πάγια” έσοδα-εξοδα του κράτους, δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 0,5% του ΑΕΠ. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος όμως, δεν έχει διευκρινιστεί αν θα επιδιωχθεί σταδιακή προσέγγιση με μέτρα μέχρι το 2015 ή θα χρειαστούν άμεσα και σαφώς πιο σκληρά μέτρα μόνο το 2016

newsit.gr

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΛΕΙΜΜΑ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΣΟΔΑ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ! ΑΝ ΠΑΡΟΥΝ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟ ΕΛΕΙΜΜΑ ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΘΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟ. ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΑΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟΨΗΦΙΟ ΝΟΥΜΕΡΟ......

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 7:18 ποιός το χ.... το πασόκ. Εδώ θα πεινάσουμε μέχρις εβδόμης γενεάς και θα μας απασχολεί τι κάνουν οι επαγγελματίες κλέφτες; Αυτοί θα αλλάξουν κουκούλα και θα μας ξανακλέψουν.(άν το ξαναεπιτρέψουμε)

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΟΥΛΟ ΟΛΟΙ ΠΑΙΔΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΨΗΦΟ ΓΙΑΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΛΑΚΩΣΕΙ.....

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα στην Ελλάδα βλέπουμε να επαναλαμβάνεται το πειραμα της Αργεντινής. Η δικαιολογία περι δηθεν μεγάλου χρέους και δηθεν ελείματος ηταν η πρόφαση για όλα αυτά...Το 2009 γιγαντώθηκε επίτηδες το έλειμα (με ψευδή στοιχεία)προκειμένου να διακιολογηθεί η ένταξη μας στο Δ.Ν.Τ.Οτα ανέλαβε πρωθυπουργός ο εκλεκτός της παγκοσμιοποίησης Τζέφρυ Παπανδρέου διόρισε σαν πρόεδρο της εθνικής στατιστικής υπηρεσια (ξεχνάω όμως το όνομα του αλλα βρίσκεται έυκολα...) πρώην στέλεχος του Δ.Ν.Τ. με αποκλειστικό σκοπό την διάδωση στον έξω κόσμο ότι η Ελλάδα έχει μεγάλο έλειμα - θυμάστε την θεωρια του Τιτανικόυ- προκειμένου να γινει ότι έγινε. Ο Τζέφρυ Παπανδρέου είναι υψηλόβαθμο στέλεχος των μασονικών στοών της Νέας Υόρκης και ανήκει στο Τάγμα των ερυθροσταυριτών........αν πατήσετε στο google: Ποιός είναι στα αλήθεια ο Τζέφρυ Παπανδρέου , θα δείτε και σχετικές φώτο! Ας μην μας κοροϊδέυουν άλλο ο Τζέφρυ και ο φίλος του και συμμαθητης του στα μασονικά κολέγια της Ν.Υ. ο Αντωνάκης...αντε μηνη γίνει εδώ της Αργεντινής που θα γίνει δηλαδή!

Ανώνυμος είπε...

Δείτε αυτό: http://www.youtube.com/watch?v=TFSapBTHxrU σε 8 δευτερόλεπτα όλη η αλήθεια για τα μέτρα του ΠΑΣΟΚ. Στόχος η παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση και μόνο...Αυτός ο προδότης και όσοι τον στηριζουν ακόμα μια μέρα θα λογοδοτήσουν....

Ανώνυμος είπε...

Δεν βγαίνω βρε μάνα μου!
32.000€ είναι το δημόσιο χρέος που αντιστοιχεί σε κάθε πολίτη αυτής της χώρας. Βάλε και άλλα τόσα από ιδιωτικό χρέος (στεγαστικά, καταναλωτικά, κάρτες κλπ). Μια 70άρα στο νερό.

Και 2.000 € δόση να βάζαμε το χρόνο (ας πούμε ότι αυτά θα περίσσευαν εάν είχαμε δουλειές όλοι μας) θα θέλαμε 35 χρόνια για την περίπτωση που σήμερα κάναμε “άτοκο” διακανονισμό και δεν θα ξαναδανειζόμασταν!

Συνυπολογίζοντας την ανεργία, τον μηδενισμό της ανάπτυξης, την αργοπορία επανεκκίνησης λόγω του κακού οικονομικού περιβάλλοντος, τους εξαντλητικούς φόρους και τόσους άλλους παράγοντες ακόμα, το πρόβλημα είναι όχι απλά άλυτο (πρόβλημα που δεν έχει βρει λύση ακόμα) αλλά αποδεδειγμένα αδύνατο να επιλυθεί.

Εγώ δεν είμαι οικονομολόγος. “Απλή αριθμητική με ΦΠΑ και τόκους” έμαθα στο πεζοδρόμια και στην πιάτσα. Όποιος με πείσει ότι μπορεί να υπάρξει λύση με σταδιακή αποπληρωμή, χωρίς να μου μιλήσει για 5 γενιές μετά, θα είναι μάγκας.

Ένα λάθος κάνουμε απλά. Βάζουμε τα λεφτά πάνω από τον άνθρωπο. Ενώ θα έπρεπε να κάνουμε το ανάποδο. Έννοιες όπως “αγορές”, “τράπεζες”, “νομισματικό σύστημα” είναι πιο σημαντικές από τις λέξεις, “άνθρωπος”, “λαός”, “χώρα”, “κοινωνία”, “δημοκρατία”, “ειρήνη”.

Τα έχουμε φέρει όλα τούμπα. Έχουμε χάσει το μέτρο και την σύνεση. Κρίνουμε τον άλλον μόνο από τα χρήματα που έχει και ουχί από το τι γνωρίζει και τι ποιεί. Κρίνουμε τον άλλον από το πόσα βγάζει και όχι από τον τρόπο που τα ξοδεύει.

Το παρών σύστημα δεν μπορεί να δώσει την λύση στο πρόβλημα που αυτό δημιούργησε. Πρέπει να πάμε σε ένα άλλο. Ποιο; δεν ξέρω σήμερα. Αλλά η ιστορία θα το δείξει. Σύντομα. Ο κόσμος δεν θα αντέξει και όταν αρχίσει να κοιμάται νηστικός (ακόμα οι πολλοί κάτι έχουν να τσιμπήσουν) θα βγει στους δρόμους. Όχι για να τα σπάσει απαραίτητα. Αλλά απλά για να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Αναρωτηθήκαμε ποτέ οι περισσότεροι, τι θα κάναμε πραγματικά, εάν το παιδί μας μας ζητήσει γάλα και εμείς όχι απλά δεν έχουμε διαθέσιμο στο ψυγείο, αλλά δεν έχουμε ούτε μισό ευρώ να το αγοράσουμε ;

Μην περιμένετε να κοιμίσετε τα παιδιά σας νηστικά για να ξυπνήσετε ! Αλλά ακόμα και εάν γίνει έτσι, ας σκεφτούμε ότι αυτό που θα διεκδικήσουμε θα είναι ένας νέος κόσμος με κέντρο των άνθρωπο και όχι το χρήμα.

Λοιπόν εσείς πως ονειρεύεστε τον κόσμο που θα θέλατε να φτιάξετε αύριο ;

πηγή : parisk.gr