04 Δεκεμβρίου 2011

Στον χώρο των εκκενώσεων βόθρων δραστηριοποιείται ο επιχειρηματίας από τα Καμένα Βούρλα που συνελήφθη για οφειλές προς το Δημόσιο

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Στο αυτόφωρο άλλοι 5 επιχειρηματίες για χρέη
Το ΣΔΟΕ υπολογίζει ότι για το 2011 οι τέσσερις επιχειρήσεις εκκενώσεως βόθρων δεν εξέδωσαν συνολικά τουλάχιστον 4.000 αποδείξεις

Νέες αυτόφωρες συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν, αυτήν τη φορά σε βάρος τεσσάρων επιχειρηματιών της Φθιώτιδας που διατηρούν εταιρείες εκκενώσεως βόθρων και οι οποίοι κατηγορούνται για συνεχόμενες φορολογικές παραβάσεις και ενός ακόμη επιχειρηματία στη Θεσσαλονίκη.

Σε βάρος των τεσσάρων εκδόθηκαν εντάλματα από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγ. Πεπόνη. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προηγηθεί στις επιχειρήσεις τους έλεγχος του ΣΔΟΕ και διαπιστώθηκε η -για μεγάλο διάστημα- μη έκδοση φορολογικών στοιχείων και αποδείξεων για παρεχόμενες υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα το ΣΔΟΕ υπολογίζει ότι για το 2011 οι τέσσερις επιχειρήσεις εκκενώσεως βόθρων δεν εξέδωσαν συνολικά τουλάχιστον 4.000 αποδείξεις. Να σημειωθεί ότι για να υπάρξει αυτόφωρη σύλληψη υπευθύνου μιας επιχείρησης θα πρέπει να[.....]

μην έχει κόψει τουλάχιστον 10 αποδείξεις ή αποδείξεις των οποίων η συνολική αξία να μην ξεπερνάει τα 500 ευρώ.

Στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις υπήρχαν και οι δύο αυτές παρανομίες, καθώς η μη απόδοση αποδείξεων εκ μέρους τους ήταν συνεχόμενες για μεγάλο διάστημα. Οπότε για την περίπτωσή τους προβλεπόταν... εις διπλούν η αυτόφωρη διαδικασία.

Οι τρεις από αυτούς μόλις έλαβαν γνώση της έκδοσης των ενταλμάτων σε βάρος τους παρουσιάστηκαν αυτοβούλως στις Αρχές και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο, ενώ και για τον τέταρτο ισχύει η αυτόφωρη διαδικασία.

Οι τρεις εξ αυτών -κατά τις πληροφορίες- εδρεύουν στην περιοχή της Στυλίδας και ο τέταρτος στα Καμένα Βούρλα.

Τεχνική εταιρεία
Ο πέμπτος είναι ενας 55χρονος διαχειριστής και εκπρόσωπος τεχνικής εταιρείας συνελήφθη χθες από άνδρες του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για μη απόδοση ΦΠΑ ύψους 92.507 ευρώ. Πρόκειται για τον μηχανικό Αντώνη Σωτηρίου, του οποίου η εταιρεία δεν είχε αποδώσει αυτό το ποσό για το διάστημα από 1ης-1-2011 έως 31-7-2011. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

- Σε ημερήσια διάταξη βρίσκονται πλέον οι αυτόφωρες συλλήψεις επιχειρηματιών σε όλη την Ελλάδα που κατηγορούνται για φοροδιαφυγή και παντός είδους φορολογικές παραβάσεις. Τις σχετικές εντολές δίνει ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγ. Πεπόνης, στα χέρια του οποίου βρίσκεται η λίστα του υπουργείου Οικονομικών με τους (περίπου) 14.700 οφειλέτες του Δημοσίου που έχουν βεβαιωμένα χρέη άνω των 150.000 ευρώ. Από αυτούς οι 6.500 είναι φυσικά πρόσωπα, ελεύθεροι επαγγελματίες και ιδιοκτήτες μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων και 8.200 νομικά πρόσωπα (εταιρείες κ.λπ.).

Προκλητικές
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες συλλήψεις σε εφαρμογή της σχετικής εγκυκλίου του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ν. Παντελή, ο οποίος είχε επισημάνει την αναγκαιότητα τήρησης της αυτόφωρης διαδικασίας για «προκλητικές περιπτώσεις φοροδιαφυγής», στις οποίες το βεβαιωμένο χρέος ξεπερνά τα 150.000 ευρώ.

Στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής έχουν επιδοθεί και οι... ράμπο του ΣΔΟΕ.

ΓΚΕΛΥ ΑΛΜΑΛΙΩΤΟΥ- ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗ για το ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: