27 Δεκεμβρίου 2011

Βαθιά κατάψυξη...

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Πάνε και τα Χριστούγεννα, και μαζί τους οι περισσότερες των γιορτών.

Κάτι ‘φώτα’ μείνανε με μια ακόμα αργία και μετά τα κεφάλια πραγματικά μέσα …
Νομίζω ότι θα είναι τα τελευταία Χριστούγεννα που τα περάσαμε με σχετική ευμάρεια και άρωμα παλαιοτέρων ετών, γιατί το μέλλον είναι μαθηματικά βεβαιωμένο ότι είναι αβέβαιο… (οξύμωρο σαν φράση, σωστό ως έννοια )

Οι περισσότεροι από τους λιγοστούς (συγκριτικά με τις άλλες χρονιές) επισκέπτες, την έκαναν για το ‘κλεινόν άστυ’ τους, και εδώ στην επαρχία (όπως και στην Αθήνα δηλαδή) δεν τα βλέπω και πολύ ρόδινα τα πράγματα, σε πείσμα μερικών που νομίζουν ότι η κρίση δεν έχει περάσει ακόμα τα διόδια της Αθήνας.

Συζητώ με πολλούς για την οικονομική δυσχέρεια των περισσοτέρων μας, και τα νέα δεν είναι καλά … σφραγισμένες επιταγές, δανεικά, κλάμα και οικονομικός οδυρμός - μαρασμός είναι η εικόνα που σκιαγραφώ και που προκύπτει εκ των συμφραζομένων.
Προβλέπω άσχημο χειμώνα, και το κακό είναι ότι δεν βλέπω καν το φως στην άλλη πλευρά του τούνελ.

Δεν ξέρω αν ξύπνησα με πεσιμιστική τάση, ή η μελαγχολία των εορτών με κάνει να τα βλέπω γκρι σκούρο προς το μαύρο, αλλά η αλήθεια δεν απέχει και πολύ.

Μοναδική εύθυμη νότα, είναι τα πιτσιρίκια που δεν τα ‘κολλάει’ κρίση, (αν και την βίωσαν στα πρόσφατα κάλαντα), που κάτι οι γιορτές κάτι οι στολισμοί κάτι το πνεύμα των ημερών, έχουν ξεσαλώσει και όσο τα αφήνει ο καιρός αντιστέκονται στην κατά τα άλλα κακή διάθεση των περισσοτέρων μεγάλων.

Τι να πω … μπόρα είναι, θα αργήσει αλλά … θα περάσει.

Μέσα σε όλα αυτά τα βαριά και ασήκωτα, σημειώνω στο ημερολόγιο μου, να μην ξεχάσω να πάω
Στην συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης την Τετάρτη 28/12, που εκτός των άλλων θα συζητηθεί το θέμα για την ονομασία του Δήμου μας.
Στην εκδήλωση του Ομίλου Παράδοσης – Λαογραφίας Καμένων Βούρλων, την Παρασκευή 30/12, για την τοπική ιστορία με θέμα ‘Αναζητώντας τις ρίζες’.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλή επιτυχία στο θέμα του ονόματος!!