13 Δεκεμβρίου 2011

Ευ. Βενιζέλος: Αν εφαρμοστεί ο προϋπολογισμός του 2011, δε θα χρειαστούν νέα μέτρα

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

«Εάν εφαρμοστεί ο προϋπολογισμός του 2011 έτσι όπως έχει προβλεφθεί, δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα για τον προϋπολογισμό του 2012» δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά από συνάντησή που είχε με την ηγεσία της τρόικας και τον πρόεδρο του IIF (Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου), κ. Τσάρλς Νταλάρα.

«Η εβδομάδα που ξεκινάει είναι πολύ κρίσιμη για την χώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά o υπουργός Οικονομικών επισημαίνοντας ότι η συνάντηση με τον πρόεδρο του IFF ήταν «πολύ φιλική και δημιουργική» ενώ οι συζητήσεις με την τρόικα θα είναι «όχι μόνο κρίσιμες αλλά και δύσκολες».

Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να[.....]

πάρουμε νέα εισπρακτικά μέτρα δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει να μειώσουμε τις δημόσιες δαπάνες.

«Δεν είναι δική μου ευθύνη να αναλάβω το φορτίο της λήψης νέων μέτρων» τόνισε σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόσθετων παρεμβάσεων λόγω του εκτροχιασμού του φετινού προϋπολογισμού. Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι την ευθύνη αυτή πρέπει να αναλάβει η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές.

Ο προϋπολογισμός του 2011 είναι ιδιαίτερα δύσκολος γιατί η εκτέλεση του τελευταίου τριμήνου, το πιο δύσκολο σε κάθε οικονομικό έτος, συνέπεσε με μια φάση παγκόσμιας αβεβαιότητας σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο επισήμανε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στα εργασιακά, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο πέραν του άρθρου 37 του πολυνομοσχεδίου. Παράλληλα προανήγγειλε ότι θα έρθει πριν τα Χριστούγεννα είτε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου είτε ως νομοθέτημα το πολυνομοσχέδιο, στο οποίο θα περιλαμβάνονται όλες οι εκκρεμότητες με τις διαρθρωτικές αλλαγές .

Τόνισε επίσης ότι τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί συμφωνία με την Ελβετία για τις καταθέσεις των ελλήνων στη χώρα και πρόσθεσε ότι υπάρχει λίστα με όλους όσοι έχουν βγάλει χρήματα πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ την τελευταία τριετία και διερευνάται η νομιμότητα τους.

Ακόμα, o υπουργός απηύθυνε έκκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συστρατευτούν στη διαπραγμάτευση με την τρόικα που αναμένεται να ολοκληρωθεί τέλη Ιανουαρίου.

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: