11 Δεκεμβρίου 2009

Εκπίπτουν από το αξίωμα νομάρχες & δήμαρχοι που συμμετέχουν σε off shore

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Η ποινή της έκπτωσης από το αξίωμά των επικεφαλής των τοπικών αυτοδιοικήσεων πρώτου και δεύτερου βαθμού εάν αποδειχθεί ότι συμμετέχουν σε εξωχώριες εταιρίες (off shore), προβλέπεται στα έξι μέτρα για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την καθιέρωση των κανόνων διαφάνειας που ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χάρης Καστανίδης.

Έκπτωση από το αξίωμα προβλέπεται και για τα μέλη της κυβέρνησης, υφυπουργούς, βουλευτές, γενικούς και ειδικούς γραμματείς.
Ειδικότερα, ο κ. Καστανίδης ανακοίνωσε ότι δημιουργείται στο υπουργείο Δικαιοσύνης ειδικό γραφείο που θα συγκεντρώνει και θα επεξεργάζεται αξιόπιστα στατιστικά στοιχεία για εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις, την εξέλιξή τους και τις σχετικές αποφάσεις για σοβαρά αδικήματα προκειμένου να παραδίδονται τα στοιχεία στην οργάνωση "Διεθνής Διαφάνεια".

Επίσης, ανακοίνωσε ότι θα κυρωθεί η σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών κατά του οργανωμένου εγκλήματος και θα συμπληρωθεί ο νόμος 3213 του 2003 για το Πόθεν Έσχες. Στον εν λόγω νόμο θα προστεθεί διάταξη που θα προβλέπει τη δήμευση περιουσιακού στοιχείου αν ο ελεγχόμενος υποβάλει εν γνώση του ανακριβή στοιχεία για τη δήλωση της περιουσιακής κατάστασης.

Τέλος ανακοίνωσε ότι θα εισηγηθεί σύντομα νομοσχέδιο για την επιεική μεταχείριση όσων συμπράττουν με τη δικαιοσύνη προκειμένου να αποκαλυφθούν φαινόμενα και πράξεις διαφθοράς.

Το μέτρο αυτό θα αφορά όλα τα περιουσιακά εγκλήματα κατά του δημοσίου

aftodioikisi.gr

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: