18 Δεκεμβρίου 2009

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε ο κ Νομάρχης ΦΘιώτιδας για διερεύνηση όσων διαδίδονται για τον Μαλιακό

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Πράξη, έκανε τις εξαγγελίες του, ο Νομάρχης Φθιώτιδας κ. Χειμάρας και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά (όχι μήνυση) στην κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας, για να ερευνηθούν αρμοδίως και δικαστικά τα όσα διαδίδονται περί μη καθαρότητας του Μαλιακού κόλπου και να διαπιστωθεί εάν είναι αλήθεια ή όχι και οι σκοποί αυτών που τα διαδίδουν.
Ολόκληρη η δήλωση του κ. Χειμάρα [...]

«Είχα τονίσει και στο παρελθόν ότι το ζήτημα της κατάστασης του Μαλιακού δεν είναι ένα απλό θέμα καθημερινότητας, το οποίο παρέχει περιθώρια για πρόχειρη και ανεύθυνη αντιμετώπιση από κανένα.
Είναι ένα θέμα που αφορά την υγεία, το περιβάλλον και την οικονομική δραστηριότητα ενός ολόκληρου νομού και πρέπει να αντιμετωπίζεται με την δέουσα υπευθυνότητα, όσο και ευαισθησία.
Με βάση τις επιστημονικές μελέτες που είχαμε στα χέρια μας, τα πορίσματα ήταν σαφή, αφού προέκυψε ότι η θάλασσα του Μαλιακού κόλπου έχει τα χαρακτηριστικά μίας καθαρής θάλασσας.
Από τη στιγμή που περιήλθαν σε γνώση μας δημόσιες τοποθετήσεις διαφόρων στα ΜΜΕ, με αντίθετο περιεχόμενο, οι οποίες ήταν ικανές να δημιουργήσουν ανησυχίες στους πολίτες, ως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φθιώτιδας είμαστε υποχρεωμένοι στα πλαίσια της προστασίας της υγείας των πολιτών και της τοπικής οικονομίας, να προσφύγουμε στην ελληνική Δικαιοσύνη και αυτό πράξαμε και ζητήσαμε δικαστική προστασία για τον έλεγχο της αλήθειας τέτοιων σοβαρών ειδήσεων ή φημών, που εύλογα προκαλούν ανησυχίες τους πολίτες και βλάπτουν την οικονομία του Νομού.
Έτσι κατατέθηκε την 14η Δεκεμβρίου 2009 μηνυτήρια αναφορά στην κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας, για να ερευνηθούν αρμοδίως και δικαστικά τα διαδιδόμενα και να διαπιστωθεί εάν είναι αλήθεια ή όχι και οι σκοποί των όσων τα διαδίδουν»

Σχόλιο: Τώρα, αν από τα όσα διαβάσατε παραπάνω, δεν έχετε καταλάβει ακριβώς τι έχει συμβεί ή τι ακριβώς έχει καταθέσει ο Νομάρχης, λυπούμαστε αλλά εμείς την Πυθία δεν μπορούμε να την κάνουμε.
Τι σημασία έχουν όλα αυτά; Αν ήθελε να κάνει κάτι για τους πολίτες έπρεπε να καταθέσει μήνυση και όχι μηνυτήρια αναφορά. Θα μπορούσε π.χ. να καταθέσει μήνυση κατά του ΠΑΚΟΕ που έχει δημοσιεύσει και έχει κοινοποιήσει στις αρχές του τόπου διαφορετικές μετρήσεις απ' αυτές της Νομαρχίας Φθιώτιδας και έχει καταγγείλει ότι ο Μαλιακός έχει πρόβλημα και ότι οι πολίτες δεν προστατεύονται.
Η κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς δεν είναι μήνυση με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό!!!
Ο Νομάρχης Φθιώτιδας κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά, δηλαδή απλά ενημέρωσε την εισαγγελική αρχή για την τέλεση κάποιων πράξεων και εναπόκειται σ' αυτή να κρίνει αν πρόκειται για αξιόποινες πράξεις ή όχι.
Καταλάβατε;
Δηλαδή κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά να διερευνηθούν τα διάφορα δημοσιεύματα και η εισαγγελική αρχή να αποφασίσει αν αυτά θα φτάσουν στο ακροατήριο.
Δηλαδή "ζήσε Μάη μ', να φας τριφύλλι". Όταν και αν φτάσει η υπόθεση στις μηνύσεις, ούτε αυτός θα είναι Νομάρχης, ούτε εμείς θα υπάρχουμε αλλά ίσως ούτε ο Μαλιακός, αν είναι αλήθεια τα όσα "διαδίδονται".

Άλλο μήνυση και άλλο μηνυτήρια αναφορά.
Δηλαδή το ψάχνουμε το θέμα και μετά βλέπουμε.
Τι να δούμε; Εδώ υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες για τον Μαλιακό και όχι αόριστα "δήθεν" δημοσιεύματα και φήμες. Εδώ θίγεται η αξιοπιστία των μετρήσεων της Νομαρχίας, θίγεται ο ίδιος ο Νομάρχης, θίγονται οι αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας.
Τι άλλο δηλαδή να περιμένει κάποιος για να κάνει μήνυση. Δηλαδή να καταγγείλει στην εισαγγελική αρχή τις υποτιθέμενες αξιόποινες πράξεις που έχει τελέσει το ΠΑΚΟΕ.
Εκτός και αν όλες οι αναφορές του ΠΑΚΟΕ είναι αλήθεια ...και προσπαθούμε να κερδίσουμε απλά χρόνο.
Αν και κατά την ταπεινή μας άποψη, έπρεπε ήδη η εισαγγελική αρχή, μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής του ΠΑΚΟΕ και την απόκρυψη της επιστολής αυτής από το δήμαρχο, να έχει παρέμβει αυτεπαγγέλτως.

Τι αναφέρει η μηνυτήρια αναφορά
Στη μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε, η νομαρχία περιλαμβάνει όλες τις ήδη γνωστές μετρήσεις που έχει κάνει σε συνεργασία με το ΕΛΚΕΘΕ καθώς και με τις αρμόδιες υπηρεσίες της και ζητάει να διερευνηθεί (;) η θέση που εξέφρασε το ΠΑΚΟΕ, δια στόματος του κ. Χριστοδουλάκη περί επικινδυνότητας των υδάτων του Μαλιακού στο ραδιοφωνικό σταθμό της Λαμίας FM1 καθώς και το δημοσίευμα της εφημερίδας Real NEWS που αναφέρεται στο ίδιο θέμα.

Έχουμε την άποψη ότι πρέπει να ανέβει ένα αντίγραφο της μηνυτήριας αναφοράς στο site της νομαρχίας, τουλάχιστον να δουν και οι πολίτες αναλυτικά τι αναφέρει η μηνυτήρια αναφορά γιατί από τις δηλώσεις του κ. Νομάρχη προφανώς δεν καταλάβαμε και πολλά πράγματα.
"Άντε και καλή τύχη μάγκες !"

lamianews.blogspot.com

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

1 σχόλιο:

Yannis Zabetakis είπε...

η γνωστή φτηνή τακτική

πετάω την μπάλα στην κερκίδα...

αυτή είναι η Δεξιά...δυστυχώς!

στον Ασωπό έκανε απευθείας ανάθεση σε ιδιώτη...

http://www.zabetakis.net/?p=1998

στον Μαλιακό σφυρά αδιάφορα...

το ερώτημα όμως είναι τούτο: το ΠΑΣΟΚ θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων σε Ασωπό και Μαλιακό ???