29 Δεκεμβρίου 2009

Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Να γίνει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για τον βιολογικό καθαρισμό Καμένων Βούρλων, για να μάθει ο κόσμος τι συμβαίνει και ποιος φταίει για την κατάσταση.

Στο δημοτικό συμβούλιο αυτό να είναι υποχρεωτικά παρόν ο Δήμαρχος Μάκης Αντωνίου, ο εργολήπτης Παπαλάμπρου και ο πρώην δήμαρχος Κεφάλας.
Παρόντα επίσης να είναι και τα κανάλια (ΜΜΕ), για να ενημερωθούν τελικά όλοι.

Να απαντήσουν όλοι μαζί σε όλα τα θέματα και τα ερωτήματα που θα τεθούν από τους δημοτικούς συμβούλους αλλά και από τους δημότες, για να ενημερωθούμε όλοι για το πώς φτάσαμε σε αυτήν την τόσο δυσάρεστη κατάσταση.

Ποια είναι αυτή η κατάσταση? (για όσους δεν ξέρουν).
Ο Βιολογικός Καθαρισμός, μετά την επίσχεση εργασίας των εργαζομένων, από τις 23/12, κυριολεκτικά δουλεύει(?) στον ’αυτόματο πιλότο’, με απρόβλεπτες συνέπειες σε περίπτωση ζημιάς αλλά και σαφή υπολειτουργία ως προς το αποτέλεσμα.

Ο Δήμαρχος ωστόσο σε δηλώσεις του στον Fm1 λέει, εκτός των άλλων, ότι ο Βιολογικός δουλεύει σωστά και ότι έχουν τεθεί σε εφαρμογή από τον εργολάβο ’εναλλακτικές λύσεις’ στην λειτουργία του βιολογικού.

Πολύ θα θέλαμε να μάθουμε αυτές τις εναλλακτικές μεθόδους κύριοι.
Δι αλληλογραφίας γίνεται η λειτουργία του βιολογικού από τον εργολάβο ή με τηλεπάθεια? Μα κοροϊδευόμαστε τώρα ρε παιδιά?

Η επίσχεση εργασίας, νομοθετικά, προβλέπει την απαγόρευση εισόδου οποιουδήποτε στον βιολογικό πλην των εργαζομένων και του εργολάβου.
Οπότε μόνο εξ αποστάσεως έχουν εφαρμογή αυτές οι ’εναλλακτικές μέθοδοι’ που λέει ο κύριος Δήμαρχος.

Μάθαμε ότι την Δευτέρα 28/12, εργολάβος και εργαζόμενοι στον Βιολογικό, πήγαν στην Λαμία στον επίτροπο για να ζητήσουν υπογραφή των ενταλμάτων μπας και πληρωθούν αμφότεροι αλλά υπήρξε άρνηση με αιτιολογία την επίμαχη σύμβαση που έχει συνάψει ο δήμος με τον εργολάβο και το πόσο σύννομη και ’ολοκληρωμένη’ είναι.

Επίσης για τα πρακτικά σας, σας ενημερώνουμε ότι είναι εκτός λειτουργίας από τις 24/12 η γέφυρα προεπεξεργασίας λυμάτων του βιολογικού καθαρισμού.
Να υποθέσουμε ότι δεν είναι διακοσμητική αυτή η γέφυρα και αποτελεί προαπαιτούμενο για την σωστή λειτουργία του βιολογικού εεε?

Επίσης δεν γνωρίζουμε αν γίνεται καμία εργασία απομάκρυνσης της λυματολάσπης από τις δεξαμενές καθίζησης. Αποτέλεσμα της μη απομάκρυνσης, είναι να πέφτει στην θάλασσα η λυματολάσπη από τον αγωγό διάθεσης του αποδέκτη
(και για όσους δεν κατάλαβαν, ο αποδέκτης καταλήγει στον ΜΑΛΙΑΚΟ)

Και μη χειρότερα …

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γίνετε τελικά σήμερα 29/12 έκτακτο δημοτικό συμβούλιο.
Αλλά όχι για το επίμαχο θέμα της λειτουργίας του βιολογικού αλλά για άλλο θέμα.
Προφανώς κάποιους (προύχοντες) δεν τους ενδιαφέρει το θέμα.
Κοντά είναι ο Οκτώβριος ….

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου, όχι δεν τους ενδιαφέρει αλλά τους καίει...νυν και τέως.

Ανώνυμος είπε...

Να ρωτήσω ρε παιδιά κάτι? γιατί οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι δεν κάνουν έκτακτο συμβούλιο να τεθούν όλα τα παραπάνω που βάζετε? Τόσο αδιάφοροι είναι πια?

Ανώνυμος είπε...

Σημαντική διευκρίνηση:
Οι εργαζόμενοι στο Βιολογικό, απ' όσο γνωρίζω,δεν πήγαν για να παρακαλέσουν τον επίτροπο για να υπογράψει το ένταλμα και δεν το έκαναν. Ο λόγος που παρευρέθηκαν ήταν για να ακούσουν την αλήθεια από τον ίδιο και όχι ότι τους μεταφερόταν μέχρι τότε. Και νάστε σίγουροι ότι ήταν πολύ ενδιαφέροντα αυτά που άκουσαν