09 Δεκεμβρίου 2009

Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Σε κατάσταση ετοιμότητας πολιτικής προστασίας έχουν τεθεί όλοι οι αρμόδιοι φορείς και υπηρεσίες, καθώς σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε από την Ε.Μ.Υ., ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή επιδείνωση το απόγευμα της Τετάρτης.
Το κύμα κακοκαιρίας θα ξεκινήσει από τη Μακεδονία και στη συνέχεια θα πλήξηει την Ήπειρο, με χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και τα χιονιά σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από τα 500 μέτρα.

Τη νύχτα τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν στη Θεσσαλία και το βορειοδυτικό Αιγαίο.
Την Πέμπτη 10-12-09 πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς αργότερα στην ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Ισχυρές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της κεντρικής χώρας και πρόσκαιρα σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με υψόμετρο πάνω από 400 μέτρα.
Παράλληλα στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο θα επικρατήσουν θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8-9 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.
Την Παρασκευή 11-12-09 τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή των πολιτών και προτείνει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνεται από τους πολίτες (εποχούμενους ή πεζούς) στα σημεία διασταύρωσης του οδικού δικτύου με τα ρέματα απορροής (χειμάρους) στις περιοχές όπου προηγήθηκε έντονη βροχόπτωση. Για τους παραπάνω λόγους , η Γ.Γ.Π.Π. προτείνει να ληφθούν από τους πολίτες τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας, που διανέμονται σε όλες τις Νομαρχίες και Περιφέρειες ανά την Επικράτεια

enet.gr

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: