26 Οκτωβρίου 2009

Υπάρχει αντιπολίτευση στον Δήμο Καμένων Βούρλων?

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Θεσμικά στους ΟΤΑ, στους Δήμους δηλαδή, τα ανώτατα όργανα, είναι το Δημοτικό Συμβούλιο και η Δημαρχιακή Επιτροπή, τα οποία συνήθως συνέρχονται άπαξ μηνιαίως για να λάβουν αποφάσεις σε προκαθορισμένα θέματα.

Θα τολμήσω μάλιστα να πω ότι η Δημαρχιακή Επιτροπή που απαρτίζεται από
τον προεδρεύων που είναι ο Δήμαρχος και τέσσερις δημοτικούς συμβούλους, είναι το ανώτατο όργανο του Δήμου μας, μιας και αποστολή του είναι να παίρνει αποφάσεις για τα οικονομικού χαρακτήρα κυρίως θέματα του τόπου

Τώρα θα μου πείτε, μα καλά, αν στην Δημαρχιακή επιτροπή είναι ο Δήμαρχος με τέσσερις δικούς του δημοτικούς συμβούλους τότε μπορεί να κάνει ότι θέλει για τα οικονομικά θέματα και να μην δίνει λογαριασμό σε κανέναν, θα τα ψηφίζουν όλα ΝΑΙ ομόφωνα τα θέματα και θα είναι και νόμιμοι τελικά.

Θα απαντήσω ότι δεν είναι ακριβώς έτσι, γιατί υπάρχει στην δημαρχιακή επιτροπή και δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης οπότε ασκείται κάποιας μορφής έλεγχος και πιθανόν να μην περνάνε ομόφωνα ΝΑΙ όλα τα θέματα αφενός, και αφετέρου να γίνεται γνωστό στους απλούς δημότες το τι γίνεται και το τι αποφάσεις κάποιοι παίρνουν για εμάς και τον τόπο.

Για να καταλήξω κάπου, θέλω να επισημάνω την σχεδόν καθολική ομοφωνία που έχει παρατηρηθεί εδώ και ένα χρόνο περίπου στα συμβούλια της Δημαρχιακής επιτροπής, και συγκεκριμένα θα ήθελα να ρωτήσω τον κύριο Αντρέου, δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης που συμμετέχει στην Δημαρχιακή Επιτροπή από φέτος, πως και του φαίνονται όλα ρόδινα τα θέματα και τα περνάει αμαχητί
Μην μπερδευτούμε, δεν λέων να ψηφίζουμε όχι για το όχι, αλλά ότι ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.

Πως τα πρώτα δυο χρόνια της θητείας της νυν δημοτικής αρχής με τον Κοντοπάνο δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης που συμμετείχε στην δημαρχιακή επιτροπή, γινόταν μάχες στην δημαρχιακή επιτροπή? Σχεδόν φτάνανε στα χέρια κάθε φορά που γινόταν συμβούλιο, και κυκλοφορούσαν και στην πιάτσα οι αποφάσεις.

Τον τελευταίο καιρό, έχει αρχίσει να ’κάθεται’ επικίνδυνα και το δημοτικό συμβούλιο. Είτε γίνεται δημοτικό συμβούλιο είτε δεν γίνεται το ίδιο και το αυτό.
Δεν μπαίνουν θέματα, δεν δημοσιοποιούνται ως οφείλουν οι αποφάσεις, κανένας δεν έχει διαφορετική άποψη, ομόφωνα ΝΑΙ σε όλα τα θέματα ψηφίζουν οι σύμβουλοι και γενικώς όλα άχρωμα – άοσμα και σχεδόν αόρατα είναι (τα δημοτικά συμβούλια) τόσο από πλευράς συμπολίτευσης αλλά και άλλο τόσο από την πλευρά της αντιπολίτευσης,

Γενικά διαπιστώνουμε μια χαλαρότητα.

Το βασικότερο είναι ότι η αντιπολίτευση δεν κάνει την δουλειά της, και ο κάθε ένας για τους δικούς του λόγους (προσωπικούς , επαγγελματικούς, οικονομικούς κλπ) έχει αποτραβηχτεί και έχουν αφήσει τα πράγματα και τα προβλήματα του Δήμου στην τύχη τους.
Εξαίρεση αποτελούν οι Αναστασίου και Κοντοπάνος που κάτι κάνουν, αλλά και αυτοί όποτε το θυμούνται κάνουν αντιπολίτευση. Οι υπόλοιποι κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου.

Για ξυπνήστε κύριοι κύριοι δημοτική σύμβουλοι και κάντε αυτό που μας τάξατε όταν μας ζητούσατε (και σας δώσαμε τελικά) την ψήφο μας.

Με τιμή
ο Blogger

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: