22 Οκτωβρίου 2009

Αντίθετος ο ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε προσπάθεια επιβολής ενός νέου κλίματος αστυνομοκρατίας

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

22/10/2009 00:29
Για την απρόκλητη εισβολή Αστυνομικών δυνάμεων σε χώρο όπου γινόταν παρουσίαση βιβλίου και στην οποία συμμετείχε και ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Από το Γραφείο Τύπου:

Καταγγέλλουμε την πρωτοφανούς προκλητικότητας εισβολή ένστολων αστυνομικών δυνάμεων κατά το τέλος της παρουσίασης του βιβλίου του Χριστόφορου Κάσδαγλη στον βιβλιοχώρο Φλωράλ στην πλ. Εξαρχείων.
Λίγο μετά το τέλος της εκδήλωσης, στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, ο Δημήτρης Κουμάνταρος, ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος και ο συντονιστής Σταύρος Θεοδωράκης, αστυνομικές δυνάμεις με προκλητικό τρόπο και παραβιάζοντας κάθε έννοια νομιμότητας εισέβαλαν στο χώρο, ζητώντας στοιχεία και ασκώντας σωματικό έλεγχο στους παρισταμένους.

Αποτέλεσμα αυτής της βίαιης συμπεριφοράς των αστυνομικών δυνάμεων ήταν η σύλληψη του Δημήτρη Παπαχρήστου, του Ελληνιάδη Δ.,, του Σωτήρη Δαματόπουλου, οι οποίοι προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ.
Η απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά των αστυνομικών δυνάμεων εντάσσεται στην προσπάθεια διαμόρφωσης ενός μόνιμου κλίματος αστυνομοκρατίας στην περιοχή των Εξαρχείων όλο το τελευταίο διάστημα.

Θεωρούμε πως είναι μεγάλες οι ευθύνες του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοϊδη τον οποίον καλούμε άμεσα να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες που του αναλογούν. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί αντίπαλος σε κάθε προσπάθεια επιβολής ενός νέου κλίματος αστυνομοκρατίας και καλεί για το θέμα αυτό σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 22/10 στις 12.30 στο χώρο του βιβλιοπωλείου Φλωράλ (Θεμιστοκλέους 80).

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: