11 Οκτωβρίου 2009

Καιρός για... κρύο

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Τις τελευταίες ημέρες με άρωμα καλοκαιριού φαίνεται πως διανύουμε, καθώς από την Τρίτη προβλέπεται αλλαγή του καιρικού σκηνικού με πτώση θερμοκρασίας, βροχές κατά τόπους έντονες και χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά.
Σύμφωνα με τα ως τώρα προγνωστικά στοιχεία του Αστεροσκοπείου Αθηνών, από την Τρίτη και ως το τέλος της εβδομάδας προβλέπεται πτώση του υδραργύρου στην πρωτεύουσα, στα επίπεδα των 20 βαθμών Κελσίου κατά τις μεσημεριανές ώρες. Βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο λεκανοπέδιο την Τρίτη αλλά και την Παρασκευή, ενώ στη Θεσσαλονίκη το κρύο αναμένεται να είναι πιο έντονο, αφού για τη Τετάρτη και την Παρασκευή η θερμοκρασία το μεσημέρι δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 12 βαθμούς.
Οπως αναφέρεται στο δελτίο καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, καθώς και στο Ανατ. Αιγαίο προβλέπονται βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες. Στα βόρεια ορεινά αναμένονται χιονοπτώσεις, ενώ για την υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις και σποραδικές βροχές ή και καταιγίδες. Το πρωινό της Τρίτης θα ξεκινήσει με νότιους, νοτιοανατολικούς ανέμους ως και 7 μποφόρ στο Αιγαίο, που στη διάρκεια της ημέρας θα αλλάξουν σε δυτικούς, βορειοδυτικούς με ένταση ως και 8 μποφόρ στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα, ενώ τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν από το απόγευμα της Τρίτης και την Τετάρτη θα είναι σε γενικές γραμμές βελτιωμένος σε όλη τη χώρα.
Την Πέμπτη προβλέπεται επανάληψη των φαινομένων της Τρίτης κυρίως στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα και το Ανατ. Αιγαίο. Αναμένεται, επίσης, επανάληψη των χιονοπτώσεων στα βόρεια ορεινά της χώρας, ενώ η θερμοκρασία δεν αναμένεται να μεταβληθεί σημαντικά.


enet.gr


Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: