13 Οκτωβρίου 2009

Τόνια Αντωνίου - συνάντηση με τον Υφυπουργό κ. Γ. Μαγκριώτη για θέματα του νομού

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13-10-2009

Όλα τα θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Υποδομών που αφορούν το νομό Φθιώτιδας, έθεσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Τόνια Αντωνίου, κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο με τον Υφυπουργό κ. Γ. Μαγκριώτη.

Υποστηρίζοντας το αίτημα των πολιτών της Τραγάνας, η κ. Αντωνίου ζήτησε να καταργηθούν τα πλευρικά διόδια στην είσοδο του χωριού.
Η κ. Αντωνίου τόνισε στον Υφυπουργό ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην κατασκευή του παράπλευρου οδικού δικτύου στο νομό, γιατί σήμερα ούτε υπάρχει και ούτε κατασκευάζεται, όπως θα έπρεπε, ένα σύγχρονο, ασφαλές και ολοκληρωμένο παράπλευρο δίκτυο στη Φθιώτιδα. Ειδικά μάλιστα στην περιοχή της Λοκρίδας η κατασκευή παράπλευρου δικτύου έχει πλήρως εγκαταλειφθεί.
Στη συνέχεια επισήμανε ότι είναι απαράδεκτο να μπαίνουν διόδια πριν από την κατασκευή παράπλευρου δικτύου και να εμποδίζεται η επικοινωνία στο εσωτερικό του νομού, προσθέτοντας ότι έχουμε φτάσει πλέον στο σημείο που βρισκόμαστε λόγω της πολιτικής του κ. Σουφλιά, αλλά και της στάσης των τοπικών πολιτικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που για πέντε χρόνια σιωπούσαν και δεν αντιδρούσαν.
Όσον αφορά τους κόμβους, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζήτησε να κατασκευαστεί ο κόμβος της Αταλάντης και να δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης για τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ στους κόμβους της Αταλάντης και της Μαλεσίνας.
Τέλος, η κ. Αντωνίου έθεσε τα ζητήματα της απουσίας αντιπλημμυρικής προστασίας στον αυτοκινητόδρομο και τη σιδηροδρομική γραμμή, καθώς και το πρόβλημα των αποζημιώσεων για τις απαλλοτριώσεις.

Ο Υπουργός αντιμετώπισε θετικά τα αιτήματα, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί ήταν αποτέλεσμα της πολιτικής του κ. Σουφλιά και δεσμεύτηκε ότι θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα ικανοποίησης των δίκαιων αιτημάτων μέσα από την επαναδιαπραγμάτευση της Σύμβασης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: