24 Οκτωβρίου 2009

Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για το Κλίμα – Σάββατο 24 Οκτωβρίου

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

23.10.2009


Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για το Κλίμα – Σάββατο 24 Οκτωβρίου

Εκδήλωση των Νέων Πράσινων στις 11πμ στην Ερμού (Καπνικαρέα)

Έξι βδομάδες απέμειναν μέχρι τη Συνδιάσκεψη της Κοπεγχάγης για το κλίμα. Μια Συνδιάσκεψη που είχε χαρακτηριστεί ως πιο κρίσιμη των τελευταίων 200 ετών γιατί σε αυτήν θα διαμορφωθεί το πλαίσιο της διεθνούς ανταπόκρισης απέναντι στην μεγαλύτερη πρόκληση της εποχής μας, την κλιματική αλλαγή.
Οι επιστήμονες προειδοποιούν πως κυριολεκτικά έχουμε μόλις πέντε χρόνια να σώσουμε την ανθρωπότητα όπως τη γνωρίζουμε. Οι παγκόσμιες εκπομπές πρέπει να αρχίσουν να μειώνονται από το 2015 και να πέσουν αρκετά κάτω από το μισό μέχρι το 2050. Στις πλούσιες χώρες όπως η Ελλάδα οι μειώσεις πρέπει να είναι πολύ πιο δραστικές.
Δυστυχώς οι κυβερνήσεις φαίνεται να έχουν εγκαταλείψει κάθε φιλοδοξία και να αρνούνται να σταθούν στο ύψος της ιστορικής τους ευθύνης.
Η κοινωνία των πολιτών ενεργοποιείται σε όλον τον κόσμο απαιτώντας από τη διεθνή κοινότητα συγκεκριμένες δεσμεύσεις και δράσεις για να αποφύγουμε ένα κλιματικό χάος. Οποιεσδήποτε πολιτικές αποφάσεις δεν είναι συμβατές με τα αιτήματα των επιστημόνων είναι απλά απαράδεκτες.
Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου με πρωτοβουλία της οργάνωσης-ομπρέλα 350.org[1] πραγματοποιούνται σε όλον τον κόσμο συντονισμένες εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης και διαμαρτυρίας. Ήδη έχουν προγραμματιστεί πάνω από 4000 εκδηλώσεις σε 170 χώρες.
Στην Ελλάδα, οι Νέοι Πράσινοι καλούν τους Αθηναίους πολίτες στις 11πμ στην Ερμού στο ύψος της Καπνικαρέας σε εκδήλωση - περίπατο στους δρόμους της Αθήνας και στο Μετρό.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Πληροφορίες:
Τάσος Κρομμύδας 6945 940916
Ορέστης Κολοκούρης 6981 178665

[1] 350 μέρη στο εκατομμύριο είναι η μέγιστη συγκέντρωση CO2 στην ατμόσφαιρα που σύμφωνα με τους επιστήμονες δεν θα οδηγήσει σε πιθανές καταστροφικές αλλαγές του κλίματος. Σήμερα η συγκέντρωση αυτή έχει φτάσει τα 390 μέρη στο εκατομμύριο και αυξάνεται κατά περίπου 2 το χρόνο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: