13 Οκτωβρίου 2009

Διέξοδο στο αδιέξοδο αναζητούν στη Ν.Δ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Προσπάθεια για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης μεταξύ των τεσσάρων στελεχών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη θέση του προέδρου της ΝΔ, καταβάλλει ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου, Δημήτρης Σιούφας.

Στην κατεύθυνση αυτή είχε συνάντηση με τους δύο από τους τέσσερις ενδιαφερθέντες κ.κ. Αντώνη Σαμαρά και Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ο κ. Σιούφας επικοινώνησε με την κα Μπακογιάννη, η οποία του απάντησε ότι έχει καταθέσει τις προτάσεις της και πέραν αυτού ότι θα αποδεχθεί όποια λύση συμφωνηθεί, αρκεί να καταλήγει στη διασφάλιση της ενότητας του κόμματος.
Ο κ.Παναγιώτης Ψωμιάδης επίσης προσεκλήθη, αλλά δεν μπορεί να παραστεί γιατί θα είναι στα εγκαίνια του νέου δημαρχιακού μεγάρου αλλά θα αποδεχθεί και εκείνος ό,τι συμφωνηθεί.

"Αν εξευρεθεί κοινά αποδεκτή λύση στην κατεύθυνση της συμμετοχής της βάσης στην εκλογή αρχηγού θα επικοινωνήσω με τον πρόεδρο του κόμματος κ. Καραμανλή, ώστε να τον ενημερώσω και από εκεί να πάρω νέες οδηγίες", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σιούφας.
Στη συνεδρίασή της η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου εξέτασε τα ζητήματα που είχαν θέσει οι τέσσερις ενδιαφερθέντες για το αξίωμα στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο κ. Σιούφας διευκρίνισε ότι η ευθύνη της Οργανωτικής Επιτροπής προσδιορίζεται από το άρθρο 19 του καταστατικού και αφορά στην προπαρασκευή και στην εποπτεία των εργασιών του συνεδρίου.

Ύστερα από τις προτάσεις, τις ιδέες και τις θέσεις που κατέθεσαν οι τέσσερις ενδιαφερθέντες η επιτροπή ανακοίνωσε, επίσης, τα εξής: ότι η ευθύνη της συνίσταται στην προπαρασκευή και στην εποπτεία του συνεδρίου, ότι η καταληκτική ημερομηνία που έχει οριστεί από τον πρόεδρο, σύμφωνα με το καταστατικό για την εκλογή νέου αρχηγού, είναι η 7η Νοεμβρίου.

Επίσης ο κ. Σιούφας διευκρίνισε ότι η Οργανωτική Επιτροπή έχει αυτή τη συγκεκριμένη αποστολή και μόνο και δεν μπορεί να την υπερβεί γιατί θα δημιουργηθούν προβλήματα.
Τέλος, διευκρίνισε ότι η πρωτοβουλία του για την από κοινού συνάντηση με τους τέσσερις ενδιαφερθεντες έγινε κατόπιν εξουσιοδότησης της επιτροπής.

Η Ντ. Μπακογιάννη ανήγγειλε την υποψηφιότητά της
Την υποψηφιότητά της για την ηγεσία της ΝΔ ανακοίνωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία ξεκαθάρισε πως θα επιδιώξει την εκλογή της και από το έκτακτο συνέδριο της 7ης Νοεμβρίου και από τα μέλη του κόμματος με οποιαδήποτε αδιάβλητη καταστατική διαδικασία, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε.
Η κ. Μπακογιάννη δεσμεύτηκε να βάλει τα δυνατά της για την ταχύτερη δυνατή πολιτική αναγέννηση της ΝΔ και ζήτησε από τα στελέχη και τους φίλους του κόμματος να την στηρίξουν με την εμπιστοσύνη τους σε αυτό το νέο ξεκίνημα.

Στην δήλωση της η κ Μπακογιάννη τόνισε πως προτεραιότητα της θα είναι η διαμόρφωση μιας εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης με ιδέες και λύσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των Ελλήνων και επεσήμανε την ανάγκη η ΝΔ να γίνει ένα πλειοψηφικό σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα ολόκληρης της κεντροδεξιάς, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως η παράταξη δεν έχει ανάγκη νέας ιδεολογίας, "αυτή είναι ξεκάθαρη, είναι ο σύγχρονος κοινωνικός φιλελευθερισμός τον οποίο όμως πρέπει να υπερασπιζόμαστε με συνέπεια και σταθερότητα με θάρρος και αυτοπεποίθηση", όπως είπε.

Η κ. Μπακογιάννη τόνισε πως η ενότητα του κόμματος είναι πρώτη προτεραιότητα της και πως "τούτη την κρίσιμη στιγμή για την παράταξη δεν περισσεύει κανείς .Στην αυριανή ΝΔ δεν θα υπάρχουν συστήματα και προσωπικοί μηχανισμοί".

Επιστολή στον Δ. Σιούφα
Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη απέστειλε στον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Δ. Σιούφα, επιστολή με την οποία επαναλαμβάνει τη «σαφή και ξεκάθαρη» θέση της, σύμφωνα με την οποία: «Ο νέος πρόεδρος του κόμματος θα πρέπει να εκλεγεί και από το Έκτακτο Συνέδριο της 7ης Νοεμβρίου, όπως προβλέπει το καταστατικό μας και από τα μέλη του κόμματος με οποιαδήποτε αδιάβλητη διαδικασία προκριθεί και είναι σύμφωνη με το καταστατικό».

enet,gr

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: