25 Οκτωβρίου 2009

Την Ολυμπιακή φλόγα υποδέχτηκε το Σάββατο η Λαμία

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Η Λαμία υποδέχτηκε το πρωί του Σαββάτου το κορυφαίο σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων, την Ολυμπιακή φλόγα των ΧΧΙ Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Βανκούβερ 2010», στην Πλατεία Ελευθερίας στις 10:50π.μ.

Η διαδρομή που θα ακολούθησε η φλόγα στην πόλη μας είχε ως εξής: Στις 10:35 τη φλόγα παρέλαβει ο πρώτος λαμπαδηδρόμος (από τους 8 συνολικά λαμπαδηδρόμους της πόλης) στην δυτική είσοδο της πόλης (β΄ Είσοδο του στρατοπέδου Αθανασίου Διάκου), από εκεί ανέβηκε την οδό Γ. Πλατή (Καρπενησίου), την οδό Αβέρωφ, την οδό Σατωβριάνδου, έφτασε στην πλ. Πάρκου και από εκεί μέσω της οδού Κολοκοτρώνη, στην πλ.Λαού και από την οδό Απ. Κουνούπη στην πλ. Ελευθερίας στις 10:47. Εκεί έγινε η επίσημη τελετή υποδοχής (30΄) της Ολυμπιακής φλόγας και άναψε ο βωμός από τον λαμπαδηδρόμο Κώστα Αποστολόπουλο.

Το αυστηρό τελετουργικό προέβλεπε χαιρετισμούς από τον εκπρόσωπο του Δήμου Λαμιέων, του Καναδά και τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ανάκρουση των Εθνικών ύμνων (Ολυμπιακός ύμνος, του Καναδά και της Ελλάδας) από τη Δημοτική Φιλαρμονική Λαμίας ενώ αμέσως μετά ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανθήλης.
Στη συνέχεια ο Αλέξανδρος κόκκινος παρέλαβε την Ολυμπιακή φλόγα από το βωμό και αναχώρησε προς την πλ. Διάκου, την οδό Καραγιαννοπούλου, την πλ. Πάρκου, την οδό Καποδιστρίου, την οδό Παπαποστόλου (τέλος της οδού πριν τα φανάρια) και από εκεί οδικώς η φλόγα συνέχισε με προορισμό την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, την Καλαμπάκα για να καταλήξει στο Μέτσοβο όπου και θα διανυκτερεύσει σήμερα το βράδυ.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: