27 Οκτωβρίου 2009

ΓΑΛΑΖΙΑ «ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ»

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Διορίζεται στη Βουλή με απλή αίτηση ο "πατήρ" Σταϊκούρας

Ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, φρόντισε να αποκαταστήσει τα "ορφανά" του, τους δύο πρώην διευθυντές του που εμπίπτουν στη ρουσφετολογική διάταξη Σιούφα, Κώστα Σταϊκούρα και Γιάννη Αγγέλου, ώστε να μη μείνουν στο δρόμο, μετά την παραίτησή του, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα".

Συγκεκριμένα, στην πλέον προνομιακή υπηρεσία του Δημοσίου αφού είναι γνωστό ότι οι εργαζόμενοι στη Βουλή διαθέτουν το μοναδικό προνόμιο να απολαμβάνουν 16 μισθούς έναντι των 14 που παίρνουν οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι, την ώρα δηλαδή που ο εφιάλτης της ανεργίας απειλεί κάθε μέρα και ακόμη περισσότερους νέους, 21 συνεργάτες του τέως πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή κατοχύρωσαν από τη μια μέρα στην άλλη δικαίωμα μονιμοποίησης στη Βουλή των Ελλήνων, μεταξύ αυτών και ο συμπατριώτης μας, κ. Κώστας Σταϊκούρας.

Με τη διάλυση της Βουλής και με αφορμή τον αναθεωρημένο κανονισμό της Βουλής επί των ημερών Σιούφα, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Α 126/2008, δικαίωμα να μονιμοποιηθούν στη Βουλή έχουν ο διευθυντής του τέως πρωθυπουργικού γραφείου κ. Γιάννης Αγγέλου, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του απερχόμενου προέδρου της Ν.Δ. κ. Κώστας Σταϊκούρας και ακόμη δεκαεννιά (πρώην) συνεργάτες του κ. Καραμανλή.Οι 21 συνεργάτες του τέως πρωθυπουργού με μια απλή αίτηση μπορούν να μονιμοποιηθούν στη Βουλή.Αυτό προκύπτει από το ΦΕΚ 407/10-9-2009, όπου πέραν των ονομάτων αναφέρονται και τα ευεργετήματα της ειδικής ρύθμισης που είχε γίνει πριν από έναν χρόνο, προκειμένου να βολεύονται χωρίς διαγωνισμό οι μετακλητοί υπάλληλοι στα γραφεία των κομμάτων της Βουλής, όπως και εκείνοι που εργάζονται στα γραφεία των προέδρων των κομμάτων.

Το πανηγύρι με τα ρουσφέτια των μετακλητών υπαλλήλων ξεκίνησε με αφορμή σκανδαλώδη διάταξη που προώθησε προς ψήφιση το καλοκαίρι του 2008 (σημ. σε θερινό τμήμα) ο τέως πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας. Με βάση τη σχετική διάταξη, οι μετακλητοί υπάλληλοι που υπηρετούσαν στη Βουλή κατά τον χρόνο λήξης των εργασιών της προηγούμενης Βουλής (την περίοδο 2004-2007), και όσοι υπηρέτησαν μέχρι το πέρας των εργασιών της, όταν και διαλύθηκε προκειμένου να διεξαχθούν οι εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2007 - 4 Σεπτεμβρίου 2009, ανεξάρτητα από την υπηρεσία που προέρχονται και τον χρόνο της υπηρεσίας τους στη Βουλή, θα μπορούν να μονιμοποιηθούν και νακαταλάβουν τις 260 κενές οργανικές θέσεις στο Κοινοβούλιο με μια απλή αίτηση τρεις μήνες μετά τις εκλογές της επόμενης Κυριακής, ανεξαρτήτως του χρόνου εργασίας είτε στα γραφεία κόμματος είτε στα γραφεία του προέδρου και των αντιπροέδρων της Βουλής - η λήξη των εργασιών της Συνόδου τεκμηρίωνε αυτομάτως δικαίωμα μονιμοποίησης.


LamiaNews


Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: