21 Ιουλίου 2009

Ερώτηση της Τόνιας Αντωνίου στην βουλή για την μη αποζημίωση των σιτηροπαραγωγών

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21-7-2009

Με ποια κριτήρια απορρίφθηκε ο νομός Φθιώτιδας, ενώ επιλέχθηκαν άλλοι νομοί, όσον αφορά την αποζημίωση των σιτηροπαραγωγών για τις καταστροφές που υπέστησαν το 2007, ζητά να μάθει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Τόνια Αντωνίου με Ερώτησή της προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Εσωτερικών.

Πιο συγκεκριμένα στην Ερώτησή της η βουλευτής αναφέρει:

«Σε καταγγελίες των αγροτών του Νομού Φθιώτιδας που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αναφέρεται ότι οι σιτηροπαραγωγοί του Νομού δεν πρόκειται να αποζημιωθούν τελικά μέσω των ΠΣΕΑ για την καταστροφή της παραγωγής του 2007, παρά τις διαβεβαιώσεις που τους δόθηκαν από κυβερνητικούς παράγοντες, σε αντίθεση με τους σιτηροπαραγωγούς άλλων Νομών που λαμβάνουν τη σχετική ενίσχυση. Για το λόγο αυτό μιλούν για εμπαιγμό και για άδικη διάκριση εις βάρος της Φθιώτιδας και μάλιστα εκφράζουν την ανησυχία τους ότι το ίδιο θα συμβεί με τις καταστροφές του 2009.
Κατόπιν αυτού, ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί:
α) Με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν άλλοι νομοί και απορρίφθηκε η Φθιώτιδα;
β) Προτίθεται η κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφασή της και να αποδώσει τελικά στους σιτηροπαραγωγούς της Φθιώτιδας τις αποζημιώσεις που δικαιούνται;»

Επίσης σε δήλωσή της σχετικά με το θέμα η κ. Αντωνίου επισημαίνει:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση κοροϊδεύει τους αγρότες και κυρίως τους γεωργούς, τους κτηνοτρόφους και τους αλιείς της Φθιώτιδας. Πρώτα είχαμε το θέμα του καπνού, μετά τα ζητήματα των κτηνοτρόφων και των ψαράδων του Μαλιακού, στη συνέχεια την ελιά και τώρα τα σιτηρά. Μιλάμε πλέον για την απόλυτη εγκατάλειψη των αγροτών του νομού μας και για σκανδαλώδη διάκριση σε σχέση με τις ενισχύσεις που δίνονται επιλεκτικά στους αγρότες άλλων νομών, σύμφωνα με τις πολιτικές προτεραιότητες της κυβέρνησης. Η Νέα Δημοκρατία θεωρεί, όπως φαίνεται, ότι έχει στο τσεπάκι της την ψήφο των πολιτών της Φθιώτιδας και γι’ αυτό αδιαφορεί και δίνει το βάρος της άλλου. Αυτή την τακτική της όμως θα την πληρώσει, γιατί οι αγρότες του τόπου μας δεν ξεχνούν και δεν συγχωρούν την κοροϊδία και τον εμπαιγμό»

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: