29 Ιουλίου 2009

Πενήντα οκτώ πυρκαγιές σε μία ημέρα

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Ο μηχανισμός για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και την Τετάρτη

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε την Τετάρτη το απόγευμα στο Πυθαγόρειο της Σάμου, σε ελαιώνα, στην περιοχή Μύλοι.

Υπό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές στη Σκόπελο και το Μαρμάρι Εύβοιας, ενώ υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε στις 12 το μεσημέρι στην οδό Αγίου Γεωργίου, στο Κορωπί.

Η φωτιά στη Σκόπελο ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης, σε δασική έκταση στην περιοχή Πάνορμος χωρίς να απειλήσει κατοικημένες περιοχές.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο αντινομάρχης Μαγνησίας και υπεύθυνος πολιτικής προστασίας Μπάμπης Τζαμπάζης ανέφερε ότι η φωτιά έχει περιοριστεί σε ένα σημείο και καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να μην επεκταθεί στο υπόλοιπο νησί, ενώ ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης μίλησε ξεκάθαρα για εμπρησμό.
Υπό έλεγχο τέθηκε και η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στο Ζευγολατιό Κορινθίας.Στην Εύβοια, σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης σε δύο μέτωπα, σε Μαρμάρι και Κάρυστο.

Η ίδια περιοχή είχε τυλιχτεί και πάλι στις φλόγες στα μέσα Ιουνίου. Επί τόπου βρίσκονται 18 οχήματα της Πυροσβεστικής με 40 άνδρες, 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιεί δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.Σύμφωνα με το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, μέσα σε ένα 24ωρο (από τις 6 το πρωί της Τρίτης μέχρι τις 6 το πρωί της Τετάρτης) εκδηλώθηκαν συνολικά 58 πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα.

Ο μηχανισμός για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα λόγω των ισχυρών ανέμων, όπως επισημαίνεται από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, υπάρχει πολύ υψηλός δείκτης επικινδυνότητας για πυρκαγιές (βαθμός 4) στην Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κορινθία, Κρήτη, Λέσβο, Χίο, Ικαρία και Σποράδες.Την Πέμπτη πολύ υψηλός είναι και αύριο ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών σε Ανατολική και δυτική Αττική, Πειραιά, Εύβοια, Βοιωτία, Κορινθία, Αργολίδα, Λέσβο, Χίο, Σάμο και Κρήτη.

skai.gr

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: