16 Ιουλίου 2009

Κάμερες όλο το 24ωρο και λήψη DNΑ για πλημμελήματα

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Την 24ωρη χρήση κάμερας αλλά και τη λήψη DNA από πολίτες που καταδικάζονται ακόμη για πλημμέλημα άνω των τριών μηνών, ακόμη δηλαδή και για κάποιες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, προβλέπει η τροπολογία που ψηφίστηκε σήμερα στη Βουλή.

Η επίμαχη τροπολογία ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων απ΄ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Μάλιστα οι βουλευτές της αντιπολίτευσης κατήγγειλαν πως «εκμεταλλεύεται το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών και επιχειρεί την περιστολή των ατομικών ελευθεριών τους».

Αρνητική ήταν και θέση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη για τη λειτουργία των καμερών με την αιτιολογία πως «θα στρέφονται επί δικαίων και αδίκων» και ότι «άλλο να λειτουργούν κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης όταν υπάρχει ακραία ενέργεια κατά τους κράτους και άλλο να παρακολουθούν τους έντιμους και ανυποψίαστους πολίτες», έφερε σε δεινή θέση την κυβερνητική παράταξη.

Από το ΠΑΣΟΚ οι Χρήστος Παπουτσής, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιάννης Σκουλάς και Βασίλης Κεγκέρογλου επικαλέστηκαν το παράδειγμα της Μεγάλης Βρετανίας λέγοντας ότι «εκεί αποδείχθηκε πως οι κάμερες δεν προσφέρουν στην ασφάλεια των πολιτών» ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής υποστήριξε πως « το αστικό κράτος θωρακίζεται γιατί φοβάται τη λαϊκή και εργατική αντίσταση» και αμφισβήτησε ότι το οπτικό υλικό από τις κάμερες θα καταστρέφεται εντός επτά ημερών.

Έντονη όμως ήταν και η αντιπαράθεση για τη δημιουργία της τράπεζας του DNA ακόμη και για όσους καταδικάζονται για πλημμελήματα με ποινές άνω των τριών μηνών τη στιγμή που υπέρ της σχετικής διάταξης τάχθηκε μόνον ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής κατήγγειλε την κυβέρνηση επισημαίνοντας ότι «έχει ξεφύγει προωθώντας το φακέλωμα των πολιτών» και πως «ρίχνει επικοινωνιακά πυροτεχνήματα αντί να προχωρήσει στην ουσιαστική πάταξη της μικροεγκληματικότητας».

tanea.gr

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: