24 Ιουλίου 2009

Επιστολή προς τον Δήμαρχο Καμένων Βούρλων Μάκη Αντωνίου

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Την επιστολή - πρόταση μας την απέστειλε αναγνώστης .
Η πρόταση στάλθηκε και στο δήμαρχο με e-mail από τον παραθεριστή.
Όπως μας ενημερώνει ο αναγνώστης, θα ακολουθήσουν άλλες δύο προτάσεις που έχουν σχέση με την ποιότητα ζωής κατοίκων και παραθεριστών.


Για το Δήμαρχο ΚΒ

ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ
Μια πρόταση για τις παραλίες των Καμένων Βούρλων. Τα ΚΒ είναι γνωστά σαν ένα από τα παλαιότερα θέρετρα. Είμαι σχετικά καινούργιος παραθεριστής με σπίτι. Διαπίστωσα ότι η καλύτερη παραλία είναι αυτή μπροστά στο ξενοδοχείο Sissy και το Ποσειδώνιο. Δεν είναι τυχαίο ότι τα δύο μεγαλύτερα ξενοδοχεία έγιναν εκεί. Όμως υπάρχουν δύο προβλήματα.
1. Το μεγαλύτερο και επικίνδυνο είναι οι βάρκες που αράζουν εκεί που κολυμπούν οι λουόμενοι. Κυκλοφορούν ανάμεσα τους με απρόβλεπτες συνέπειες. Είναι αλήθεια ότι δεν έχουν ένα λιμανάκι για να αράξουν. Για να μη γράφω πολλά προτείνω μια λύση, που εφαρμόζεται σε άλλες παραλίες: Να οριοθετηθεί με σημαδούρες μια απόσταση 100 μέτρων (200 μ προβλέπεται από τον κανονισμό) από την ακτή για τους λουόμενους. Οι βάρκες να αράζουν έξω από τις σημαδούρες. Σε ένα σημείο να υπάρξει διάδρομος, πάλι με σημαδούρες, όπου οι βάρκες θα κινούνται για να φθάνουν στην ακτή όπου θα υπάρχει μια μικρή εξέδρα για επιβίβαση - αποβίβαση.
2. Το δεύτερο πρόβλημα είναι τα αυτοκίνητα που κατεβαίνουν στην παραλία και δημιουργούν πρόβλημα με σκόνη αλλά και επικίνδυνα γίνονται. Θα πρέπει να απαγορευτούν.
Με τα δύο αυτά μέτρα οι συνθήκες θα καλυτερεύσουν και οι λουόμενοι δεν θα χρειάζεται να μετακινούνται στο Ασπρονέρι, στον Άγιο Κωνσταντίνο αλλά και απέναντι στο νησάκι. Μια συνεργασία δήμου λιμενικού ταμείου και λιμεναρχείο χρειάζεται.

Χαντζοπλάκης Γιώργος
Φυσικός - Πληροφορικός
Δημοτικός Σύμβουλος Καρδίτσας

21/7/2009

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προσυπογράφω κι εγω ανεπιφύλακτα αυτές τις προτάσεις. πρέπει επιτέλους κάτι να γίνει με τις βάρκες. Να προσθέσω ακόμα ένα αίτημα: Συχνότερος καθαρισμός των ακτών.

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤHN SISSY-POSEIDONA 100 ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΤΗ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΧΕΙ ΒΑΘΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20-25 ΜΕΤΡΑ. ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΡΕΜΕΤΖΟ EKEI ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΛΟΓΩ ΔΥΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ 1)ΔΥΝΑΤΑ ΡΕΥΜΑΤΑ 2)ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΟΣ. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΡΕΜΕΝΤΖΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΣΕΙ ΤΗΝ ΒΑΡΚΑ ΤΟΥ ΕΚΕΙ?
ΚΥΡΙΕ ΧΑΝΤΖΟΠΛΑΚΗ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ...ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ! ΑΣΕ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ!

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΑΜΟΡΦΩΤΕ ΠΡΟΕΧΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ Κ ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ Κ ΟΧΙ ΟΙ ΒΑΡΚΕ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΒΑΡΚΕΣ ΓΕΝΙΚΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ.

Χαντζοπλάκης Γιώργος είπε...

Πρότεινα κάτι απλό. Οι βάρκες μπορούν ν απανε και πιο πέρα. Εξ άλλου απαγορεύεται να υπάρχουν εκεί. Απορώ πως οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν πέρνουν μέτρα. πρέπει να θρηνήσουμε θύματα πρώτα και μετά να δούμε τι θα κάνουμε; Αυτό δεν είναι σωστό. Κάποιοι φέρουν μεγάλη ευθύνη για το φαινόμενο βάρκες και λουόμενοι μαζί.
Η ειδικότητά μου δεν με εμποδίζει να έχω άποψη για την καθημερινότητα. Εξ άλλου ανακατεμένος κι εγώ με τα κοινά είμαι και πολύ μάλιστα. Κι όπως βλέπετε προτείνω και επώνυμα
Χαντζοπλάκης Γιώργος
Φυσικός - Πληροφορικός
Δημοτικός Σύμβουλος καρδίτσας

Ανώνυμος είπε...

Το χάλι με τις βάρκες απαντάται μόνο στο Δήμο μας. Για το αληθές όσοι δεν έχουν παρωπίδες ας ρίξουν μια ματιά στην γνωστή εφαρμογή google earth και θα δουν πως το φαινόμενο είναι τοπικό. Οι υπόλοιποι παραθαλάσσιοι Δήμοι έχουν ελεύθερες τις παραλίες για τους λουόμενους, διότι επιθυμούν οι επισκεπτόμενοι να ξαναέρθουν στο Δήμο τους.