14 Ιουλίου 2009

«ΛΟΥΚΕΤΟ» ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΘΑ ΒΑΖΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Μετά από εντολή του δημάρχου ή του κοινοτάρχη η σφράγιση

Τι προβλέπει η υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο Π. Παυλόπουλος

Τη «Διαδικασία σφράγισης καταστημάτων και επιχειρήσεων από τη Δημοτική Αστυνομία», αφορά η υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, η σφράγιση καταστήματος ή επιχείρησης διενεργείται από τη Δημοτική Αστυνομία μετά από έγγραφη εντολή του δημάρχου ή του προέδρου της κοινότητας, ενώ στην εντολή αναγράφονται τα στοιχεία του καταστήματος, ο λόγος σφράγισης, η χρονική διάρκεια αυτής και ορίζεται η μέρα και η ώρα που θα πραγματοποιηθεί αυτή. Επιπλέον, η σφράγιση μπορεί να γίνει όλες τις ημέρες της εβδομάδας και όλο το 24ωρο, ενώ η απουσία του ενδιαφερομένου δεν αναστέλλει τη διαδικασία.

Η εντολή σφράγισης δίδεται στον ενδιαφερόμενο πέντε ημέρες τουλάχιστον πριν από την εκτέλεσή της, προκειμένου να απομακρυνθούν από το κατάστημα ευπαθή προϊόντα ή να τακτοποιηθούν τυχόν εκκρεμότητες της επιχείρησης.
Η σφράγιση εκτελείται, την ημέρα που έχει οριστεί, από τουλάχιστον δύο δημοτικούς αστυνομικούς, οι οποίοι συντάσσουν έκθεση και αν ο νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης απουσιάζει ή αρνείται να την υπογράψει, τότε γίνεται σχετική μνεία στο σώμα αυτής και θυροκολλείται.

Τέλος, όπως αναφέρει η απόφαση, η διαδικασία σφράγισης μπορεί να υποστηρίζεται με ηλεκτρονικά μέσα, εφόσον διασφαλίζεται το απαραβίαστο της διαδικασίας



ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.gr

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: