28 Ιουλίου 2009

ΕΣΠΑ: ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Τι προβλέπει ΚΥΑ για τις ομάδες υποστήριξης των ΟΤΑ

Συγκροτείται επιτροπή συντονισμού από ΥΠΟΙΟ, ΥΠΕΣ, ΚΕΔΚΕ, ΕΝΑΕ


Στη συγκρότηση ομάδων υποστήριξης των ΟΤΑ για την εκπόνηση των προγραμμάτων τοπικής ανάπτυξης στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, προχωρούν οι Τοπικές Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ) κάθε νομού.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Οικονομίας και Οικονομικών ( ΚΥΑ 34065/ΕΥΘΥ1544/07.07.2009 - ΦΕΚ 1398/14.07.2009 τεύχος Β’) , με θέμα «Εφαρμογή των ενεργειών υποστήριξης των φορέων της αυτοδιοίκησης του άρθρου 27 του ν. 3614/2007» για τη σύσταση, τη στελέχωση, τη σύνθεση, τις αρμοδιότητες και την οργάνωση των ομάδων υποστήριξης των Τ.Ε.Δ.Κ., προβλέπονται τα εξής:

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (Τ.Ε.Δ.Κ.) του νομού, μετά από εισήγηση του Διευθυντή ή του Προέδρου της Τ.Ε.Δ.Κ. συνιστάται σε κάθε νομό, Ομάδα Υποστήριξης των Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού, η οποία καλείται στα επόμενα Ομάδα Υποστήριξης. Η εισήγηση αυτή περιλαμβάνει συνοπτικό Πρόγραμμα Δράσης της Ομάδας Υποστήριξης με αναλυτική εκτίμηση των υπηρεσιών που θα παρέχει στους Ο.Τ.Α. του νομού, αντίστοιχο χρονοδιάγραμμα, τον απαιτούμενο αριθμό ατόμων, τις ειδικότητες και τα προσόντα αυτών, τις δαπάνες για την αμοιβή τους και τις λοιπές δαπάνες οργάνωσης και λειτουργίας της Ομάδας Υποστήριξης, με προσδιορισμό των πηγών για την κάλυψη των δαπανών αυτών.

Οι δαπάνες της Ομάδας Υποστήριξης βαρύνουν την Τ.Ε.Δ.Κ. και τους Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού του αντίστοιχου νομού. Η χρονική διάρκεια της Ομάδας Υποστήριξης είναι διετής και μπορεί να παρατείνεται μέχρι τη λήξη της προγραμματικής περιόδου και των τυχόν παρατάσεων αυτής. Η αρχική απόφαση σύστασης της Ομάδας Υποστήριξης μπορεί να τροποποιείται και να συμπληρώνεται με την ίδια διαδικασία ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες και δυνατότητες.

Η Ομάδα Υποστήριξης υποστηρίζει την εκπόνηση του Προγράμματος Τοπικής Ανάπτυξης του νομού. Επίσης, παρέχει στους Ο.Τ.Α. του νομού συμβουλευτική υποστήριξη για τη συμμετοχή τους στα Επιχειρησιακά και τα Αναπτυξιακά Προγράμματα της νέας προγραμματικής περιόδου 2007 – 2013 και ειδικότερα στα ακόλουθα πεδία:

• προγραμματισμός και ιεράρχηση των έργων και των δράσεών τους,
• προετοιμασία και σύνταξη των απαραιτήτων εγγράφων για την ένταξη των έργων και των δράσεών τους στα Επιχειρησιακά και τα Αναπτυξιακά Προγράμματα,
• εκπόνηση των μελετών, μέριμνα για την έκδοση των απαραίτητων αδειών, σύνταξη των τευχών δημοπράτησης και κάθε άλλη ενέργεια ωρίμανσης των έργων και των δράσεών τους,
• ανάθεση της κατασκευής των έργων τους και σύναψη των αντιστοίχων συμβάσεων,
• υλοποίηση ή ανάθεση της υλοποίησης των δράσεών τους και σύναψη των αντιστοίχων συμβάσεων,
• παρακολούθηση των έργων και των δράσεων που υλοποιούν, πιστοποίηση του φυσικού αντικειμένου αυτών και διαχείριση των αντιστοίχων συμβάσεων,
• κάλυψη των υποχρεώσεών τους ως δικαιούχων προς τις αντίστοιχες Διαχειριστικές Αρχές (όπως η σύνταξη Τεχνικού Δελτίου Πράξης και Υποέργου, αναφορών παρακολούθησης προόδου έργων),
• υλοποίηση έργων και δράσεών τους από άλλον φορέα που έχει επιβεβαιωμένη διαχειριστική επάρκεια ως δικαιούχος, με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με αυτόν, κατά τις διατάξεις της παραγράφου 3 του άρθρου 22 του ν. 3614/2007.

Διαβάστε όλο το άρθρο στην αυτοΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: