22 Ιουλίου 2009

Ηλίας Καλλιώρας: κοινοβουλευτική παρέμβαση για τη στήριξη της καπνοκαλλιέργειας και των παραγωγών

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 22 Ιουλίου 2009

ΘΕΜΑ: Στήριξη καπνοπαραγωγών

Νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση για τη στήριξη της καπνοκαλλιέργειας και των παραγωγών καπνού στη χώρα μας έκανε ο Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Ηλίας Καλλιώρας, έπειτα από το Υπόμνημα-Ψήφισμα που έλαβε από την Πανελλαδική Σύσκεψη των Καπνοπαραγωγών στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, στην κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς το αρμόδιο Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Κύριε Υπουργέ,
Έπειτα από το Υπόμνημα-Ψήφισμα της Πανελλαδικής Σύσκεψης Καπνοπαραγωγών στη Θεσσαλονίκη στις 29-6-2009, στο οποίο, μεταξύ άλλων αναφερόταν και τα ακόλουθα:
«Συγκεντρωθήκαμε όλοι εδώ, όλοι οι καπνοπαραγωγοί της χώρας, για να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική που ασκείται στον τομέα του καπνού (από το 2004 μέχρι σήμερα) και έχει σαν αποτέλεσμα, μόνο οι καπνοπαραγωγοί να χάνουν πάνω από 70% του εισοδήματός τους μετά το 2009…
ΖΗΤΑΜΕ-ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
1. Την αποκατάσταση της αδικίας του 2004 και την επιστροφή του
συνόλου των ενισχύσεων των καπνοπαραγωγών. Μόνο ο 1ος πυλώνας της ΚΑΠ διασφαλίζει το εισόδημά μας. Όλα τα υπόλοιπα είναι “προφάσεις εν αμαρτίαις” που στοχεύουν να δικαιολογήσουν ή να ωραιοποιήσουν τις αποφάσεις του 2004 και του 2008.
2. Η Κυβέρνηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ανταποκριθεί
στις δεσμεύσεις της, έναντι των καπνοπαραγωγών. Επιτέλους η πολιτική πρέπει να αποκτήσει αξιοπιστία.
3. Να σταματήσουν τα ψέματα και η κοροϊδία με τις μελέτες και τα Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Έφτασε η ώρα της αλήθειας. Εδώ και τώρα ουσιαστικές αποφάσεις και λύσεις που θα αποκαθιστούν την αδικία και θα αντιμετωπίζουν τους καπνοπαραγωγούς ισότιμα με τους άλλους αγρότες.
4. Η σημερινή οικονομική κρίση που βιώνουμε χωρίς “τα δικαιώματα του καπνού”, δεν αφήνει περιθώρια επιβίωσης.
5. Να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για τη στήριξη της καπνοκαλλιέργειας και όσων συνεχίζουν να παράγουν καπνό, με στόχο να διατηρηθεί και γιατί όχι, να επεκταθεί η καλλιέργεια καπνού στη χώρα μας…».

Παρακαλούμε, κ. Υπουργέ, για τη δική σας απάντηση και ενέργειες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: