09 Απριλίου 2012

Καλή η προσπάθεια του Αντιδημάρχου κ. Μακρυνίτσα για την ανάδειξη της πηγής των καλλυντικών του Κονιαβίτη , των Καμένων Βούρλων.

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Εστάλη στο Blog από αναγνώστη

Χρειάστηκε να περάσουν πάνω από 60 χρόνια για να έλθει κάποιος από την τοπική αυτοδιοίκηση των Καμένων Βούρλων και να αναδείξει προς όφελος των Δημοτών και όλων των Πολιτών μια από τις πιο σπάνιες πηγές Ιαματικών Πηγών όχι μονό στον Ελλαδικό χώρο αλλά και στον παγκόσμιο.

Η πηγή ομορφιάς όπως συνηθίζεται να λέγεται από τους ντόπιους ήταν μέχρι χθες μια Λούτσα , την οποία αξία της για τον άνθρωπο ίσως πολλοί λίγοι γνώριζαν , και η οποία παρέμεινε ανεκμετάλλευτη από την τοπική αυτοδιοίκηση για πάνω από 60 χρόνια. Στην πηγή αυτή υπάρχει το εξής περίεργο να αναμιγνύονται τρείς διαφορετικές συστάσεις Ιαματικών νερών , τα οποία περιέχουν Κολλοειδές Θείον, Υδρόθειο και Χλωριονάτριο.

Σήμερα με τις άοκνες προσπάθειες του Αντιδημάρχου κ. Μακρυνίτσα βλέπουμε να παίρνει σάρκα και οστά με γούστο και μεράκι μια πηγή που ήταν εντελώς εγκαταλελειμμένη. Του ευχόμαστε να ολοκληρώσει την προσπάθειά του αυτή που είναι προς όφελος όλων των Πολιτών.

energoipoliteskv.blogspot.com

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΩ ΠΩ ΦΙΛΕ!!!!!ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΕΜΕΝΑΔΕΣ ΤΟΩΝ ΚΟΠΡΙΤΩΝ ΣΤΟΝ ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑ!!!!!!ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΩΝ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ!!!!!ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΩΛΟΥ-ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Επρεπε να ερθει ενα Μωλιωτης Δημαρχος για να αρχισουν να καθαριζονται τα πολυτιμα λουτρα μας!!!Μπραβο σε ΟΛΟΥΣ!!!!

Ανώνυμος είπε...

σωστό και αυτό. τώρα που το λες έτσι είναι. φέραμε αλλοδαπό προπονητή και μπήκαμε σε τάξη

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ?ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΔΗΜΟΣ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ??ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΛΕΟΝ...

Ανώνυμος είπε...

Θα παρακαλούσα τον κ.Μακρυνίτσα να ασχοληθεί και με τις ΄κούνιες΄ δίπλα στον Αγιο Παντελεήμονα, είναι σε άθλια κατάσταση και επικίνδυνες για τα παιδάκια. Ας μην τρέχουμε αφού γίνει το ατύχημα.SOS επίσης τα σκουπίδια στην παραλία και στον παραλιακό δρόμο. Δεν είναι εικόνα λουτρόπολης αυτή! Καλή η προσπάθεια για το πάρκο.Να δούμε τελικά θα θυμίζει τις καλές εποχές με δρομάκια για βόλτα, λουλούδια και πέργκολες?

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΩΛΟ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΟΜΙΣΟΥΝ ΛΙΓΟ ΤΑ ΚΑΜΕΝΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΥΝΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο ΜΩΛΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΦΤΙΑΞΕΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΟΔΗΛΑΤΑΚΙΑΣ ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΠΕΡΑ ΔΩΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΑΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ ΕΤΣΙ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΥΛ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΜΟΝΟ ΓΛΩΣΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ [ΔΗΛ.ΚΑΡΑΒΛΑΧΟΙ]

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε βρε παιδια το γκρειντερ, ενας προωθητήρας τεράστιος, το καταβρεχτικο-αποφρακτικό, τα πήρε ο Αντωνίου στο σπίτι του ή τα πωλήσανε.Μονον ο Μώλος ειχε μηχανήματα ;; Ξέρει κανείς !!

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΒΡΕΧΤΙΚΟ-ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΡΟΜΟΙ ΞΕΒΟΥΛΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΒΟΘΡΟΥΣ ΚΑΙ ΨΙΧΑΛΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΩΜΑΤΟΔΡΟΜΟΥΣ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΡΕΙΝΤΕΡ ΕΝΑΣ ΚΟΥΚΟΣ ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΦΟΡΤΗΓΑ ΤΖΙΣΙΠΙ Κ.Λ.Π

Ανώνυμος είπε...

Θα παρακαλούσα όποιον γνωρίζει κάτι παραπάνω για τις ιαματικές μας πηγές (Κονιαβίτη και Καλλυντικών) και έχει ελεύθερο χρόνο να συντάξει ένα άρθρο. Για τη σύσταση των νερών, τις θεραπευτικές τους ιδιότητες, το πόση ώρα επιτρέπεται να μένουμε μέσα και λοιπές πληροφορίες που για όλους μας θα είναι ωφέλιμες!
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Ανώνυμος είπε...

Γιά τον φίλο 5:58 διάβασα σε ένα τουριστικό οδηγό Φθιώτιδας σχετικά με τα ιαματικές πηγές κουνιαβίτη ότι η σύσταση του νερού είναι υδροθειο-χλωριο-νατριούχος σε φυσική θερμοκρασία 33 βαθμών.
Οι θεραπευτικές ιδιότητες είναι :
Χρόνιες ρευματοπάθειες,ουρική αρθρίτιδα,παραμορφωτική αρθρίτιδα,σπονδυλοαρθρίτιδα,λουμπάγκο,ισχυαλγία,οσφυαλγία,μετατραυματική αρθρίτιδα,νευρίτιδα,γυναικολογικές και αγγειακές παθήσεις,χρόνιο άσθμα,βροχίτιδες και χρόνιες ρινίτιδες.

Ανώνυμος είπε...

Προτείνω στον κύριο Μακρυνίτσα να το ψάξει πιό καλά από μένα που απάντησα στο φίλο γιά τις θεραπευτικές ιδιότητες των ιαματικών πηγών και να τοποθετήσει πινακίδες, τόσο στις πηγές όσο και σε άλλα κεντρικά σημεία του Δήμου,όπου θα αναγράφονται αναλυτικά που βοηθούν τα ιαματικά νερά του Κονιαβίτη και της Κνημίδος.

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε ρε παιδιά!! Πολύ απαιτητικοί γίνατε ξαφνικά όλοι σας τον τελευταίο χρόνο.
Ότι δεν έχει γίνει 30 χρόνια θα πρέπει να γίνει φέτος.??? Θα γίνει, δε λέω αλλά σιγά σιγά.

Ανώνυμος είπε...

G t p t..