30 Απριλίου 2012

Μπουνιές και κλοτσιές στο λιμάνι στα Καμένα Βούρλα για μια…θέση

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Καιρό είχαμε να το δούμε αυτό το σκηνικό.

Να πλακώνονται στο ξύλο στο λιμάνι για μια θέση.

‘Δικιά μου είναι’ λέει ο ένας… ‘όχι δικιά μου είναι’ λέει ο άλλος, και κουβέντα στην κουβέντα πέσανε μπουνιές και κλοτσιές που πήγε σύννεφο.

Κλήθηκε η αστυνομία για να επιβάλει την τάξη και να κατατεθούν μηνύσεις, και το νοσοκομειακό να παράσχει τις πρώτες βοήθειες.

Τι γίνεται κύριοι του Δημαρχείου? Θα το νομιμοποιήσετε το λιμάνι??

Θα υπάρξει νόμιμος κανονισμός λειτουργίας, νόμιμο τιμολόγιο για να μπουν στην θέση τους τα πράγματα, να ξέρει ο καθένας που ελλιμενίζει το σκάφος και να μην πλακώνονται οι ιδιοκτήτες σκαφών?

Θα μας ενημερώσετε σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία νομιμοποίησης? Έρχεται καλοκαίρι το έχετε καταλάβει?

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επρεπε να γίνει ο άγριος ξυλοδαρμός του "SAFT" από τον επαγγελματία σκαφών ΚΥΡΙΟ Κοτσαύτη γιά να αναρτηθεί ενα σχόλιο απο τον BLOGER σε σχέση με την κατάσταση που επικρατεί στην τουριστική "Μαρίνα ".Ερώτημα πρώτον γιατι η σημερινή Διοίκηση κωλυσιεργεί στις λήψεις μέτρων,νόμιμης κάλυψης της "Μαρίνας";Δεύτερον γιατι άλλοι πληρώνουν και άλλοι όχι.Τρίτον ο σημερινός Αντιδήμαρχος γιατί αρνείτο,επι εποχής Αντωνίου να πληρώση την ελλιμενισμένη βάρκα του,και πήγε εσπευσμένα να πληρώση για να λάβει μέρος στις δημοτικές εκλογές.Τέταρτον ο σύλλογος ερασιτεχνών αλιέων εχει βολευτεί με την υπάρχουσα κατάσταση γιά όλα τα μέλη του ναι ή όχι;Πέμπτον οι δύο επαγγελματίες Κοτσαύτης και Βασατής πόσες θέσεις άτυπα ή τυπικά εχουν πρός διακίνηση εξυπηρέτησης των πελάτων τους;Εβδομον η κλειστή ντουλάπα της αμάρτωλης ΔΕΠΑΚΑΒ περιόδου Αντωνίου [σε σχέση με τις εισπράξεις της "Μαρίνας"πότε θα ανοίξει το "κόκκινο Μάη".Αραγε θα περιμένουμε το λιμάνι να ελέγχεται από "Νονούς" με τις ευχές του Δήμου,μέχρι να γίνει κανένας φόνος!!! γία να ενεργοποιηθούν αυτοί που όταν ήταν καλυμμένοι πίσω από τις "Φυλλάδες" κριτικής φώναζαν "μην πληρώνει κανείς",ειναι Δημόσιο έργο,κοινωνικής αντίληψης,και φυσικά όποιος προλάβει παρκάρει σκάφος.Ενίοτε στην πολιτική οτι λες γίνεται "Μπούμεραγκ".

Ανώνυμος είπε...

Μα δεν είναι δυνατόν να νομιμοποιηθεί το ύπαρχον λιμάνι ως τουριστική Μαρίνα και καλο θα ήτανε να το έχουμε υπόψιν μας αυτό. Οι διαδικασίες καθώς και οι προυποθέσεις που απαιτεί μια τέτοια νομιμοποίηση δεν πληρούνται ούτε κατα το ήμισυ συνεπώς είναι αδύνατον στις υπάρχουσες συνθήκες και απο έναν υπερχρεωμένο Δήμο να τις πράξει.
Αναφέρω χαρακτηριστικά ότι το σύστημα πυρόσβεσης έχει ένα κόστος ύπερογκο ...πόσο μάλλον το σύστημα ασφάλειας (ανοικτού τύπου) , το σύστημα πυρασφάλειας - Πυρανίχνευσης (ανοικτού τύπου) κλπ.
Συνεπώς είναι αδύνατον στις παρούσες συνθήκες να γίνει νομιμοποίηση , το θέμα λοιπόν είναι πόσο ηθικό είναι ο Κύριος Βασσατής ή ο Κύριος Κουτσαύτης να κατέχουν περισσότερες απο μία θέσεις στο λιμάνι !!!

Ανώνυμος είπε...

Το νομικό πλαισιο ειναι προνομιακός χώρος της σημερινής Διοίκησης,να ενημερώσει όλους τούς ενδιαφερομένους.Επίσης ας χαράξει συγκεκριμένη πολιτική,για να μην σκοτωθούμε για μία θέση ελλιμενισμού.Επιτέλους ας γίνει και μία αυτοκριτική γιά το τι έκαναν και επρατταν και παλιά.Δεν μπορεί σήμερα να διαπιστώνεται αδυναμία λύσης,και μετά "καθαρίσαμε".Ας παρθεί απόφαση "Λουκέτο" μέχρι να δούμε τον φορέα διαχείρησης.Δέν ειναι επιτρεπτό κάποιοι να εκμεταλεύονται,λόγω της ανυπαρξίας θεσμικού πλαισίου,και να αφήνει ο Δήμος τούς δημότες να "τσακώνονται σε ξένη αχυρόνα".Ούτε τα Καμ.Βούρλα θα γίνουν εξιλαστήριο θύμα των ανίκανων Αιρετών,στο θέμα αυτό.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΓΥΡΙΣΑΝ ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ ΣΤΟΝ ΠΟΔΗΛΑΤΑΚΙΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ Μ....Ο ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ. ΑΛΛΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΤΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΟΛΑ .........................

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΕΧΟΥΜΕ Κ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ...ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΛΕΟΝ...ΑΣ ΓΙΝΟΘΝ ΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΞΑΝΑ...

Ανώνυμος είπε...

Συγνωμη που θα μιλησω με βαρια γλωσσα αλλα τα Καμενα Βουρλα ειναι και θα ειναι ενα μεγαλο Μπουρδ....!! Οι Κυριοι που τσακωνονται στο λιμανι θα πρεπει να ντρεπονται γιατι αν ειχαν επιπεδο θα μπορουσαν να λυσουν και τα προβληματα τους πολιτισμενα, χωρις διαπλικτισμους, ξυλο & αιματα. Οι Επαγγελματιες σκαφων, πανω απ'ολα για ολους τους ασχετους και ημιμαθεις, ειναι 3 και οχι μονο ο Κουτσαφτης & ο Βασσατης. Υπαρχει και ο Τσαρας. Θεωρω πως για να μην αναφερθει το ονομα του τελευταιου σιγουρα θα υπαρχει και αναλογη συνομοσια. Αρα ας προσεχουν τι γραφουν αυτοι που τα γραφουν. Επισης ο καθενας μπορει να εχει απο 10 θεσεις, καλα κανουν και τις εχουν, και σιγουρα οι ποιο αξιοπρεπεις εχουν πληρωσει. τελος, απ'ολους τους προαναφερθεντες τα μοναδικα δικαιωματα οχι μονο στον επαγγελματικο χωρο του σκαφους αλλα και σε γενικο πολιτισμικο επιπεδο τα εχει δωσει ο Κουτσαφτης, και δεν ειναι τυχαιο που τον τρεχουν με μηνυσεις ολοι οι πελατες του, οπου οι ιδιοι το διαλαλουν και ειναι γνωστο στα αφτια μας. Οποτε να μην βαζεται ολον το κοσμο στο ιδιο τσουβαλι, γιατι δημιουργειται μια εικονα για τα μουτρα σας ιδια με αυτον. Καλο σας βραδυ και να μην ξεχασετε ποτε: Ποιο μπουρδ... θα γινουμε, καλυτεροι ποτε σε αυτον εδω τον τοπο!

Ανώνυμος είπε...

Στις 3 Μαίου στις 11,25 το σχόλιο περι μαζικού "Μπουρδέλο" γιά όλη την πόλη ειναι ύψιστο δείγμα,αγανάκτησης αλλά και αστοχίας.Συγκεκριμένα μιλάμε γιά αναρχία σε Δημόσιο χώρο[Τουριστική Μαρίνα],ενώ ο "οίκος ανοχής"ειναι Ιδιωτικός χώρος με συγκεκριμένους κανόνες τάξης.Ετσι η παρομοίωση ειναι ατυχής.Αν εδίδετο απο την αρχή σε ιδιώτη προς εκμετάλευση,με εποπτεία τήρησης συμφωνηθέντων,όπως συμβαίνει παντού Π.Χ. καφενείον χωριού Καλλίδρομου,τότε θα είχον να αντιμετωπίσουν οι κάθε λογής "περίεργοι" το συγκεκριμένο νόμιμο ιδιωτικό κέρδος.Ομως η ανικανότητα απο τη μία πλευρά του Δήμου να ορθολογικοποιήσει το θεσμικό πλαίσιο,και από την άλλη η αχαλίνωτη τάση γιά μικροεξυπηρέτηση ακόμη και της μικρής βάρκας του "χομπίστα"αλιέα έφερε την σημερινή κατάσταση.Δηλαδή να νομίζουν οι "φτωχοδιάβολοι" ερασιτέχνες αλιείς οτι όσοι πρόλαβαν και ελλιμενίσθηκαν ειναι και ισόβιοι.Επιπλέον πονηρά σκεπτόμενοι,αποφεύγουν να πληρώσουν τίμημα ,γιά να μην αποδεχθούν εξ' αυτού δικαιώματα ιδιοκτησίας του Δήμου.Κοντά σε όλα αυτά,υπάρχουν και οι επαγγελματίες της "θάλασσας"που είναι καθεστώς μέσα στο γενικό "μπάχαλο" εκμεταλευόμενοι θέσεις παραπάνω της μίας.Το "άκρον άωτον" της θλιβερής αυτής κατάστασης είναι οτι αν περιμένεις να φύγει ενας γιά ψάρεμα,και "δέσεις" δεν νομιμοποιήται,να ακουμπήση τίποτε σε αντιστοιχία,με το αυτοκίνητο που παρκάρει σε οποιδήποτε δρόμο[εκτός του διαφαινομένου τσακωμού".Τελικά η λύση ειναι το αιτιολογημένο "ΛΟΥΚΕΤΟ" με την συνδρομή του Λιμενικού κατ' εντολήν Εισαγγελέως,έως να νομιμοποιηθεί.Υπ'αυτήν την έννοια θα καταλάβουν οι "μπαταχτσίδες"και οι πονηροί οτι δέν μπορούν να παίζουν το "κρυφτούλι" με το υγιές "κομμάτι" της Πόλης.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΛΟΚΕΡ ΚΑΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ???ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑΤΡΟ.ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΠΡΙΝ ΜΑΖΕΥΤΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ. ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΗ ΘΕΛΕΙ .ΕΧΟΥΜΕ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΝΑ ΠΙΕΣΕΙ?
ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Η ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ,ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΕΡΠΛΗΘΩΡΑ ΑΠΟ ΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ Κ******ΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ...ΕΤΣΙ,ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΕΝΑ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΜΑΤΙ...
ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΣΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ???
ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟΙ ΟΥΤΕ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ,ΟΥΤΕ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ...ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΟΠΟΥΝ ΝΑ ΝΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ...
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΑΙΔΙΑ,ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ..

Ανώνυμος είπε...

Ηρθε η ώρα του "ταμείου" κύριε BLOGER,όταν κάποιοι συμπολίτες των Καμένων Βούρλων ύψωναν την φωνή τους τα προηγούμενα χρόνια ενάντια στις πολιτικές μεταφοράς του Κέντρου Υγείας,απο την θεσμοθετημένη με νόμο[Γ,Π,ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ]στη γνωστή θέση "φλοίσβος",οι πλειοψηφία του πολιτικά ενεργού πληθυσμού των Καμ.Βούρλων,έπινε τσίπουρα,και κορόιδευε τους γραφικούς!!που μάζευαν υπογραφές διαμαρτυρίας και εναντίωσης.Σήμερα το πρόβλημα δέν θεραπεύεται,εφ' 'οσον το Αστικό Κέντρο Υγείας λειτουργεί εκ παραλλήλου σε απόσταση αναπνοής."Ματαιότης ματαιοτήτων τα πάντα ματαιότης",και "Στερνή μου γνώση να σ'είχα πρώτα".Φυσικά δεν περιμένω και λύσεις απο αυτόν που υποκριτικά εσυ επικαλείσαι, διότι τα δείγματα γραφής προάσπισης των συμφερόντων της πόλης είναι αρνητικά[βλέπε Ονομασία Δήμου,Μεταφορά Λυμάτων,Τουριστική Μαρίνα,Κέντρο Υγείας,Τεχνικό Πρόγραμμα ετών 2011-2012,ΚΛΠ.Ας ειναι καλά η κρίση που "σπρώχνει" γιατρούς προς την επαρχία,ως ιδιωτεύοντες.