22 Απριλίου 2012

Παγκόσμια ημέρα της Γης

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Η Ημέρα της Γης γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1970, στις 22 Απριλίου, με στόχο την κινητοποίηση ανθρώπων, κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και οργανισμών, για ένα καθαρό πλανήτη.

Αμερικανικής εμπνεύσεως, καθιερώθηκε το 1970 στις ΗΠΑ, με πρωτοβουλία του γερουσιαστή Γκέιλορντ Νέλσον, ενός πολιτικού με περιβαλλοντικές ανησυχίες.

Με τα χρόνια, η «Μέρα της Γης» ξεφεύγει από το αμερικάνικο πλαίσιο, όπου αποδεικνύεται αρκετά δημοφιλής, και εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο.

zougla.gr

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΑΣΠΡΟΝΕΡΙ ΝΤΟΥΜΠΑΙ. ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΑΔΑ ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΕΔΩ ΕΥΔΟΚΙΜΟΥΝ ΠΛΑΤΑΝΙΑ, ΜΟΥΡΙΕΣ, ΑΡΜΥΡΙΧΙΑ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΥΤΕΥΤΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΜΑΣ ΕΦΑΓΕ Η ΞΕΝΟΜΑΝΙΑ. ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΠΟΙΟΣ ΡΩΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΤΕΥΣΗ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ, ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΑΝΗΚΕΙ ΤΟ ΑΣΠΡΟΝΕΡΙ Η ΟΙ ΙΘΥΝΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΔΕΛΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΑΚΙΑΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥΣ ΜΗ ΡΩΤΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟ ΧΑΛΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ,ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΑΝ ΟΙ ΦΟΙΝΙΚΕΣ..ΤΙ ΑΛΛΗ ΧΑΖΟΜΑΡΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΡΕ ΚΑΚΟΜΟΙΡΔΕΣ????ΤΙ ΑΛΛΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ??ΡΕΖΙΛΙΑ!!

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙ Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ Η ΙΔΕΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ.

Ανώνυμος είπε...

Γιά τον 11:40 και 12:00 μάτια και κριτική έχετε μόνο γιά την τοποθέτηση φοινίκων στο ασπρονέρι,γιατί η θέση απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα που είχαν τοποθετηθεί πριν τρία περίπου χρόνια ήτανε Ντουμπάι?
Αν δεν κάνει κάποιος Δήμαρχος έργο λέτε ότι δεν έφτιαξε τίποτα,φτιάχνει κάτι λέτε δεν το έφτιαξε καλά η πήρε μίζα.
Επιτέλους αποκαλυφτείτε γιατί με αυτά που γράφετε αυτό που αφήνετε να εννοηθεί είναι ότι ανα φτιάξει κάποιος κάτι χωρίς την συμβουλή η την έγκρισή σας είναι ''προβληματικό''.
Μήπως εσείς είσθε προβληματικοί με τους εαυτούς σας?Μήπως? Απλά ρωτάω και τους υπόλοιπους αναγνώστες του μπλόγκ.

Ανώνυμος είπε...

Προς τον 3.54.Η αδυναμία να διαχωρησθεί η μία ενεργεια από την αλλη,οταν μάλιστα υπάρχει χρονική απόσταση,αλλά και ποιότικη διαφορά,ειναι αποτέλεσμα πολιτικής σκέψης αλλά και ωριμότητας.Συγκεκριμένα οι ΚΟΚΟΦΟΙΝΙΚΕΣ της πόλης,εδωσαν ενα άμεσο αισθητικό αποτέλασμα σε μία περιοχή όπου ειχε τελειώσει η ανάπλαση Αρχιτεκτονικά.Ηταν μία επικουρική πρόσθετη βελτίωση,σε μία πάγια κατάσταση.Προτιμήθησαν δε ως ακριβά δένδρα, αν και ευαίσθητα στο κρύο, ως αντάξια της κεντρικής θέσης της πόλης.Η προσπάθεια στο "Φάρο" ηταν ως ενα σημείο καλή,η κριτική έγινε διότι ο "στρατευμένος" BLOGER προειμένου να μεγιστοποιήσει το έργο το κατέταξε στην κατηγορία ΝΤΟΥΜΠΑΙ,και εκανε και το λάθος να "κομπάσει" οτι δεν ξόδεψαν και χρήματα.Μετά από αυτά,εδόθη μία απάντηση και η αντίδραση των "ζηλωτών" ηταν ενα ακατάσχετο υβρεολόγιο βουκόλικης υφής.Βέβαια ο καθείς δύναται να τοποθετήται ανάλογα με τις γνώσεις του επί αυτών των θεμάτων.ΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΟΓΩΝ ΚΑΜ.ΒΟΥΡΛΩΝ

Ανώνυμος είπε...

Η ΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΟΓΩΝ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΩΣ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΘΑ ΠΩ ΤΟ ΕΞΗΣ. ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΑΥΜΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΑΙΘΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΩΡΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΕ Ο ΠΛΑΤΑΝΟΣ. ΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΜΙΑ ΔΡΟΣΕΡΗ ΣΚΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ. ΟΙ ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ "ΟΜΟΡΦΙΑ" ΚΑΙ ΟΙ ΛΕΥΚΕΣ ΕΠΙΣΗΣ. ΑΠ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΝΤΟΠΙΖΕΤΕ ΣΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΡΩΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΝΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΠΗΡΑΝ 5 ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΩ Ο ΡΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΙΣΩΜΑ "ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΛΥΤΟΣ".............

Ανώνυμος είπε...

τι εστί Ρούλης ο άπλυτος;

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ,ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ...
ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝΤΡΑ ΜΕ ΣΚΙΑ!!!ΣΚΙΑ?????ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ...ΒΕΒΑΙΩΣ ΟΙ ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΩΡΑΙΑ ΑΙΣΘΗΣΗ,ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΣΚΙΑ...ΠΑΣ ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΣΚΙΑ??ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΟΜΠΡΕΛΛΑ!!!ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΙ ΕΣΤΙ ΡΟΥΛΗΣ 10.56 ΡΩΤΑ ΣΤΟ ΜΩΛΟ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ, ΚΥΡΙΕ ΦΑΚΙΡΗ, ΚΥΡΙΕ ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑ,[ΚΑΚΩΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΩΝΩ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΥΣ] ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΩΝ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΦΘΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΛΙΑ ,ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ. ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΠΑΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΤΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΕΣ ΕΔΩ ΒΟΑ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΑΤΕ ΧΑΜΠΑΡΙ. ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΜΗΤΣΙ ΠΟΥ ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΕ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΕΙΧΑΤΕ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΧΑΤΕ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΕΤΕ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΕΝΑΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΣΑΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΑ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΑΣ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΣΙΠΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ 12.47 ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΣΙΠΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΔΕΛΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΔΗΛΑΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ . ΟΧΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΟΙΡΟΣ ΕΥΘΥΝΩΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΥΓΜΗ.

Ανώνυμος είπε...

Ο 12:47 ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΑΟΡΙΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΛΑ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΕΝΝΟΗΘΕΙ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Με τούτα και με τ'αλλα,φθάσαμε και στίς καταλήψεις των πεζοδρομίων και την εξ' αυτού παραβατικότητα ,αλλά και την κατάληψη των πρασιών.Αραγε γίνετε κατανοητό το μέγεθος του προβλήματος.Οι προγενέστεροι "ΑΓΡΌΝ ΑΓΟΡΑΖΩΝ", κάτι ρυθμίσεις,κάτι σχοινιά,κάτι ράμπες διέλευσης,και φυσικά απο χρήματα,"εχειν ο Δήμος λαμβάνειν".Φυσικά ο τρόπος της ρύθμισης των χρεών "πανταχού παρών και τα πάντα πληρών".Οι σημερινοί ακολούθησαν την "πεπατημένη",μία ειδοποίηση κάτι μηνυσούλες!!ένα ετήσιο συμφωνητικό μίσθωσης κοινοχρήστου χώρου,που δέν έγινε αποδεκτό από τους παραλιακούς,και απο εκει και έπειτα οτι βλέπεται όλοι.Να μην ξεχάσω και την δίωρη πεζοδρόμηση αλλά ΝΤΟΥΜΠΑΙ και εδώ.Φυσικά κανένας σχεδιασμός Αστικής Ανάπλασης,μόνο μπαλώματα ελλείψει συγκεκριμένης πολιτικής.Αν όμως το κέντρο της ανατολικής Στερεάς,γιά στάση ,ξέκούραση,θέα και "ρηλάξ"δεν τροφοδοτηθεί με μία νέα πρόταση,που να εν περιέχει καταρχήν Αρχιτεκτονική Τοπίου,και κατα δεύτερον ρύθμιση τής κίνησης,αυτοκινήτου και πεζών,τότε δέν θα θεραπευθεί και η παραβατικότητα.Αυτά ομως δεν γίνοναι ούτε με "Λιβανατέικα Γιουρούσια",ούτε με ύποπτες αντιπολιτευτικές κραυγές,και κυρίως με απουσίες πολιτικής.

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΕ? Ο 2.22 ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΛΗΤΟΙ ΣΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ? ΔΕΝ ΑΚΟΥΤΕ ΟΥΤΕ ΚΡΑΥΓΕΣ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΨΕ? ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΩΝ ΚΑΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΔΕΙΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟΤΕ ΕΙΣΤΕ ΑΠΛΩΣ ΓΙΑ ΛΥΠΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ.... ...