15 Ιουλίου 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Συνέντευξη σε εκπομπή της ΝΕΤ 105,8 με την Ευαγγελία Μπαλτατζή.
Τεταρτη, 20 01 2010 16:45
news.ert.gr

Γ.ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ: «Θέλουμε να περιορίσουμε την εισφοροδιαφυγή, να την ελέγξουμε, αυτό κάνουμε.»
Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Αναφέρομαι στα κουπόνια για το οικιακό, αλλά όχι μόνο προσωπικό, τι είναι αυτό;»
Γ.ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ: « Δεν πρέπει να το εκλαμβάνουμε ως μια κίνηση ενίσχυσης του ΙΚΑ και του ΟΓΑ, αλλά ωστόσο είναι υποχρέωσή μας να καλύψουμε ασφαλιστικά εργαζόμενους που σήμερα είναι εντελώς ακάλυπτοι.»
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Αναφερόμαστε σε εργαζόμενους, είτε είναι οικιακοί βοηθοί, είτε είναι εργαζόμενοι σε αγροτικές καλλιέργειες που δεν είναι ασφαλισμένοι.»
Γ.ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ: « Πράγματι, αυτό το καθεστώς που υπάρχει σήμερα είναι τόσο γραφειοκρατικ! ό, που ακόμη και εκείνοι που θα ήθελαν να είναι συνεπείς από την πλευρά των αγροτών ή των εργαζομένων που τελικά καταλήγουν στο να παραμένουν ανασφάλιστοι προκειμένου να υποστούν όλη αυτή την ταλαιπωρία. Μπορεί κάποιος να είναι απόλυτα νόμιμος χωρίς να ταλαιπωρείται και ταυτόχρονα μπορεί όλος αυτός ο κόσμος που σήμερα είναι ανασφάλιστος να είναι ενταγμένος στο σύστημα με ό,τι αυτό σημαίνει.»
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Πως θα γίνει αυτό;»
Γ.ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ: « Τα κουπόνια μπορούμε να τα πούμε και διαφορετικά θα είναι ένα διπλότυπο, το οποίο θα το παράγει το ΙΚΑ και ο ΟΓΑ. Διατίθενται με τον ευκολότερο δυνατό τρόπο, σε πρώτη φάση οπωσδήποτε από τράπεζες από ΚΕΠ, μπορεί να φτάσουν μέχρι και στα περίπτερα βέβαια. Αυτός που θέλει να απασχολήσει προσωπικό αυτής της κατηγορίας προμηθεύεται με εύκολο τρόπο αυτά και πληρώνει με αυτά. Μέσα στην αξία του κουπονιού υπάρχουν και οι αποδοχές του εργαζόμενου, υπάρχει και η ασφαλιστική εισφορά. Με τον ίδιο τρόπο παίρνει τα χρήματά του ο εργαζόμενος πλέον.»
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Ο εργαζόμενος θα πηγαίνει να τα παίρνει από πού;»
Γ.ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ: « Από τις τράπεζες από τα ΚΕΠ, θα πληρώνεται με τον ίδιο τρόπο, αλλά στην πληρωμή αυτή θα παρακρατείται το ποσό της εισφοράς.»
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Θα υπάρχουν κάποια κίνητρα για τους εργοδότες για να μπουν σε αυτή την διαδικασία;»
Γ.ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ: « Του δίνουμε τη δυνατότητα με τρόπο απλό να είναι νόμιμος, γιατί έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτό. Αν συμβεί σε κάποιον που έχει έναν εργαζόμενο να έχει ένα ατύχημα, εσείς που παίρνετε μια γυναίκα ή κάποιον να εργαστεί με αυτή την μορφή, δεν ξέρετε αν είναι ασφαλισμένος. Δεύτερο κίνητρο, είναι να εκπίπτει ένα μέρος, ή όλο το ποσό από την φορολογία.»
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Πρέπει να δουλεύουν πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι που δουλεύουν χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, τα ποσά που χάνουν τα ασφαλιστικά ταμεία είναι μεγάλα…»
Γ.ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ: « Πιστεύουμε ότι αυτός ο τρόπος λύνει προβλήματα, έτσι ώστε να μπορέσει να μπει στην ασφάλιση ένα εργατικό δυναμικό που σήμερα είναι εκτός συστήματος. Ξέρουμε ότι τα μισά νοικοκυριά στην Ελλάδα απασχολούν έστω και μια φορά την εβδομάδα τέτοιους εργαζόμενους και πρέπει να δούμε το πρόβλημά τους, με προτεραιότητα στο ότι είναι ανασφάλιστο! . Τα υπόλοιπα που αφορούν συνολικά τις επιχειρήσεις είναι άλλου μεγέθους ζητήματα και πρέπει να τα χειριστούμε διαφορετικά. Θα ξεκινήσουμε με ελέγχους και με μικτά κλιμάκια. Αν ερχόμαστε κάθε 2-3 χρόνια και ειδοποιούμε μια επιχείρηση ότι οφείλει στο ΙΚΑ 20 -30 χιλιάδες ευρώ, καταλαβαίνετε ότι τα ποσά είναι μεγάλα, αν όμως παρακολουθείτε η κάθε επιχείρηση για την συνέπειά της στην καταβολή των εισφορών, τα πράγματα γίνονται ευκολότερα. Δεν είμαστε εκτός πραγματικότητας να πιστεύουμε ότι μπορούμε να μηδενίσουμε την εισφοροδιαφυγή, θέλουμε ! Θα περιορίσουμε την εισφοροδιαφυγή, να την ελέγξουμε, αυτό κάνουμε.»

Νίκος Ζαγγανάς
06 Ιουλίου
Αγαπητέ καί Αξιότιμε κ.Υφυπουργέ,καθότι υπήρξατε καί συνάδελφός μου στό τ.ΤΑΞΥ,επιτρέψτε μου νά πώ κάτι πού γνωρίζεται πολύ καλά.Εάν επαφίεσται στήν ευαισθησία τού εργοδότη γιά τήν καταβολή εισφορών,έχετε προφανώς ξεχάσει τήν διαδρομή σάς.
Επί σειρά ετών καί όσο λειτουργούσαν όλα τά Τ.Π ΤΑΞΥ,προσπαθούσαμε μέ κάθε τρόπο νά αποσπάσουμε .ΕΣΤΩ καί μέρος τών εισφορών από τούς Εργοδότες, καταφεύγοντας πολλές φορές στά αρμόδια Δικαστήρια.
Καί θά εξιδικεύσω τό θέμα ,λέγοντάς σάς ΟΤΙ: Στόν Νομό ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΠΑΥΣΑΤΕ 2 Παραρτήματα καί δέν Συστήθηκε κάν Παράρτημα ΤΑΠΙΤ.Ποιός θά ελέγξει ποιόν σέ έναν Νομό κατ'εξοχήν Τουριστικό ?
Αν καί σάς έχω στείλει σχετικό έγγραφο ,τόσο σέ Εσάς όσο καί στόν κ.Υπουργό (Δέν γνωρίζω άν οί Συνεργάτες σάς ,σάς τό παρέδωσαν ποτέ) δέν πράξατε απολύτως τίποτα.Θέλω νά πιστεύω(Γνωρίζοντας τό ήθος σάς καί τήν Ευαισθησία σάς σέ κοινωνικά θέματα) ότι ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ
ΖΑΓΓΑΝΑΣ ΝΙΚΟΣ
ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΙΚΑ(Από 1/8/2008)
Καί έως 31/7/08 ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ τ.ΤΑΞΥ

Μέχρι σήμερα 15/7/2010 καί μέ τέτοιες θερμοκρασίες πού επικρατούν ....ΚΑΝΕΝΟΣ τό αυτάκι δεν ΙΔΡΩΝΕΙ.
Εχω ασχοληθει αρκετά μέ τό θέμα αυτό καί γιά μία φορά ακόμη απευθυνόμενος πρός ΑΠΑΝΤΕΣ τούς έχοντες, μέ οποιαδήποτε ιδιότητα,σχέση μέ τίς εξουσίες(Δημάρχους 3 Νομών,ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΦΩΚΙΔΑΣ,ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ,Συνδικαλιστές, καί ΚΥΡΙΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ,Νομάρχες κ.λ.π) νά σάς πώ ότι είστε ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ νά μάς ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΑΙ, καθότι κατάργηθηκε Υπηρεσία από 2 Νομούς καί δέν Συστήθηκε αντίστοιχη σέ 3 Νομούς,χωρίς νά πάρετε ΧΑΜΠΑΡΙ...Εκτός καί άν έγινε μέ τίς ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΣΑΣ καί σάς ΠΡΟΚΑΛΩ νά πάρετε ΑΜΕΣΑ ΘΕΣΗ.

Θά Πρέπει νά εξαιρέσω τόν ΔΗΜΑΡΧΟ Κ.Βούρλων Κον ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ, τό ΔΗΜΑΡΧΟ Αγ.Κων/νου Κον ΨΑΘΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟ,καθώς καί τόν Σύλλογο Ξεν/χων Κ.Βούρλων πού εγγράφως προσπάθησαν νά παρέμβουν ,ΑΛΛΑ τά ΣΤΕΓΑΝΑ καί Η ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ήταν ΤΕΛΕΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ ! ! !

Στήν Διάθεση παντός "ΘΙΓΟΜΕΝΟΥ"
6981228169
Ζαγγανάς Νίκος


Α....Καί μήν ΞΕΧΑΣΩ....
Μπορούμε νά τό Συζυτήσουμε πιό ΚΑΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ...Εχουμε ΧΡΟΝΟ Εως τήν 14η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: