12 Ιουλίου 2010

Δηλώσεις του Βουλευτή Φθιώτιδας της Ν.Δ. και Αν. Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας κ. Χρήστου Σταϊκούρα

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την Οικοδομική Δραστηριότητα και τη Βιομηχανική Παραγωγή:

«Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ., ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής συνέχισε την πτωτική του πορεία και το Μάιο, καταγράφοντας μείωση κατά 4,9%, ενώ μεγάλη είναι η «βουτιά» της οικοδομικής δραστηριότητας, αφού τον Απρίλιο ο όγκος της συνολικής οικοδομικής δραστηριότητας μειώθηκε κατά 33,8% σε ετήσια βάση και οι οικοδομικές άδειες συρρικνώθηκαν κατά 15,8% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2009.

Τα στοιχεία αυτά καταδεικνύουν τις σημαντικές υφεσιακές επιπτώσεις του μίγματος οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ως αποτέλεσμα της δημοσιονομικής προσαρμογής που αγνοεί το σκέλος του[.....]

«κυκλικού» ελλείμματος.

Πρόσφατα, ο Πρόεδρος της Ν.Δ., κ. Αντώνης Σαμαράς, παρουσίασε ένα νέο μίγμα οικονομικής πολιτικής για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Ένα σχέδιο χωρίς πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα περιοριστικής πολιτικής για τα επόμενα χρόνια, αλλά με:

α) αντισταθμιστικά μέτρα συγκράτησης της ύφεσης, μηδενικού ή ελαχίστου δημοσιονομικού κόστους,

β) πρόσθετα αντισταθμιστικά μέτρα ανάκαμψης της Οικονομίας,

γ) επανορθωτικά μέτρα,

δ) πρωτοβουλίες αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου,

ε) αναπτυξιακά μέτρα που απελευθερώνουν τη δυναμική της ανάπτυξης, ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα και βελτιώνουν το οικονομικό κλίμα πριν και μετά την αποδέσμευση από τους όρους του Μνημονίου.

Ένα σχέδιο ολοκληρωμένο, συνεκτικό, ρεαλιστικό και άμεσα υλοποιήσιμο.

Ένα σχέδιο που αξίζει να μελετηθεί, να αξιολογηθεί και να αξιοποιηθεί από την Κυβέρνηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: